Lāča dalība gājienā kavē viņa īres kompensācijas vērtēšanu • IR.lv

Lāča dalība gājienā kavē viņa īres kompensācijas vērtēšanu

39
Foto: Lita Krone, LETA

Saeimas komisija līdz nākamajai nedēļai atliek jautājuma skatīšanu

Tā kā deputāts Visvaldis Lācis trešdien bija devies 16.marta leģionāru piemiņas gājienā un līdz ar to nevarēja piedalīties Saeimas Saimnieciskās komisijas sēdē, jautājuma skatīšana par viņa īres līgumu un pieprasīto kompensāciju atlikta līdz nākamajai nedēļai, aģentūru BNS informēja komisijas vadītāja Ilze Viņķele (“Vienotība”).

Viņa arī pastāstīja, ka deputāti izskatījuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vēstuli Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai, kurā lūgts izvērtēt deputātiem piešķiramo īres un transporta kompensāciju sistēmu un lielumu. KNAB secinājis, ka tautas kalpi izmanto iespēju pieprasīt maksimālo īres kompensāciju neatkarīgi no tā, kurā vietā dzīvoklis atrodas, lai gan īres tirgus cenas Rīgā ir atšķirīgas.

Tomēr parlamenta Saimnieciskās komisijas deputāti secinājuši, ka KNAB vēstuli balstījis vēl uz veco kompensāciju aprēķināšanas kārtību, kas bija spēkā līdz šim gadam. “No 1.janvāra tā ir atšķirīga, un pēc jaunās kārtības samazinājies gan saņēmēju skaits, gan summas,” norādīja Viņķele.

Komisijas vadītāja gan atzina, ka “kaut kāds cilvēciskais faktors vienmēr paliek”, taču viena lieta, kas mainījusies jaunajā kārtībā, ir arī tāda, ka komisija var pieprasīt deputātiem sniegt paskaidrojumus, ja rodas aizdomas par noslēgtā līguma atbilstību realitātei. Pāris gadījumos jau tas līdzējis un parlamentārieši vispār atteikušies no prasītajām kompensācijām.

Jau vēstīts, ka parlamenta Saimnieciskās komisija uz sēdi aicinājusi pie partijām nepiederošo deputātu Visvaldi Lāci, lai noskaidrotu, vai viņa īres līgums nav fiktīvs. Ja apstiprināsies informācija, ka deputāts nedzīvo īrētajā dzīvoklī, būs tiesisks pamats atņemt Lācim par dzīvokļa īri piešķirto 388 latu kompensāciju.

Deputāts, kura deklarētā dzīvesvieta ir Madonas novadā, aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka īrē dzīvokli Imantā, taču netālu atrodas viņa dzimtas māja, kurā mitinās meita. “Vai nedrīkstu iet pie meitas ciemos?” jautāja deputāts. Pēc viņa teiktā, ja tas būtu iespējams, viņš īrētu dzīvojamo platību no viņas, taču to liedz likums.

 

Komentāri (39)

Agnese Lûse 17.03.2011. 01.17

Normāli būtu ja deputātiem kompensētu dzīvokļu īri,pēc vidējām tirgus cenām un lai īres līgumi būtu fiksēti VIDā !

+2
0
Atbildēt

0

Agnese Lûse 17.03.2011. 01.14

Izskatās ka apgalvojums ka vara pārbauda cilvēku un vēkāk to samaitā ir patiess..

http://www.youtube.com/watch?v=vGDRcjgPQFw&feature=player_embedded

0
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 16.03.2011. 15.57

Visi tik ļoti uzsēdās Lācim, kaut arī tādas dzīvokļu kompensāciju šmuces ar pārspīlētām īres maksām vai nevajadzīgu īrēšanu noteikti var atrast daudziem deputātiem. Un arī tās transporta kompensācijas vien ir ko vērtas!

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu