Patur apcietinājumā "Daimler" lietā aizturēto Teni • IR.lv

Patur apcietinājumā "Daimler" lietā aizturēto Teni

40
Apcietinātais Leonards Tenis. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Tiesa uzskata, ka brīvībā Tenis varētu traucēt izmeklēšanai

Rīgas apgabaltiesa piektdien nolēmusi paturēt apcietinājumā Vācijas autobūves koncerna "Daimler" kukuļošanas lietā aizturēto Leonardu Teni, vēsta aģentūra LETA.

Apgabaltiesa ceturtdien pārskatīja Centra rajona tiesas 14.februāra lēmumu par apcietinājuma piemērošanu Tenim, nolemjot to atstāt spēkā. Sūdzību par tiesas lēmumu iesniedza Teņa aizstāvība. 

Kā vienu no galvenajiem argumentiem, kāpēc Tenis jāpatur apcietinājumā, izmeklētāji minot to, ka brīvībā viņš varētu traucēt izmeklēšanai, informēja Teņa advokāts Saulvedis Vārpiņš. Aizstāvība gan tam nepiekrīt un uzskata, ka Tenim apcietinājums tiek piemērots tāpēc, lai uz viņu varētu izdarīt spiedienu. Vārpiņš neatklāja, par kādiem tieši noziegumiem Tenis tiek turēts aizdomās. Viņš norādīja, ka arī pašam aizturētajam tas neesot paskaidrots.

Trešdien Teņa aizstāvība paziņoja, ka vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) pret Latvijas valsti par, viņaprāt, nelikumīgu aizturēšanu, veikto psiholoģisko ietekmi un apcietināšanu pretēji Eiropas Cilvēktiesību konvencijas prasībām.

Kā aģentūrai LETA prognozēja Elksniņš, ECT iesniedzamās sūdzības rezultāts ietekmēšot izmeklēto lietu kopumā, jo cietīs kā savākto pierādījumu kvalitāte, tā arī tiesības uz taisnīgu tiesu pēc būtības. "Mulsina arī apstāklis, ka Tenim joprojām nav skaidrs, par ko viņš tiek turēts aizdomās un apcietināts, un tas ir nelikumīgi," sacīja advokāts.

Kā ziņots, bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomnieks un SIA "Rīgas satiksme" (RS) padomes priekšsēdētāja vietnieks Tenis "Daimler" kukuļošanas lietā tika aizturēts 12.februāra vakarā Daugavpilī. Tajā nedēļas nogalē KNAB veica vairākas darbības minētajā kriminālprocesā, 11.februārī notika kratīšana RS telpās. Tika aizturētas arī citas personas.

Izmeklētāji konstatējuši, ka starpnieki nodošanai Rīgas pašvaldības amatpersonām saņēmuši vairāk nekā 4,3 miljonus eiro (3,02 miljonus latu), iepriekš informēja KNAB pārstāve Ieva Karlsberga. Izmeklētāji sadarbojas ar Vācijas kolēģiem – Štutgartes prokuratūras un Bādenes-Virtembergas policijas amatpersonām, kas veic izmeklēšanu par rūpnīcas "Mercedes Benz" autobusu nozares bijušo darbinieku saistību ar kukuļdošanu ārvalstu amatpersonām.

Komentāri (40)

kdaljajev 25.02.2011. 15.13

Slikta vēsts pārejiem līdzdarbotājiem.Viņiem būtu labāka ziņa,ka Tenis pakāries kurpjušņorē.

+4
-1
Atbildēt

0

austrisv 25.02.2011. 14.50

“Teņa aizstāvība paziņoja, ka vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) pret Latvijas valsti par, viņaprāt, nelikumīgu aizturēšanu, veikto psiholoģisko ietekmi un apcietināšanu pretēji Eiropas Cilvēktiesību konvencijas prasībām.”

Tas vienkārši ir smieklīgi no advokātu puses runāt tādas blēņas, jo neba jau nu tiesa to Teni tāpat vienkārši ,bez piestādītiem dokumentiem no Vācijas puses, tā vienkārši iegrūda cietumā!Cik sapratu jau no agrāk rakstītajiem rakstiem, tad Vācijas puse ir izsniegusi pierādījumus , kas apstiprināti ar dokumentiem, bet advokāti, kā parasti, lej čugunu .

+3
-1
Atbildēt

0

janazakovica 25.02.2011. 20.50

patur apcietinajumaa “Dior” lietaa aiztureto Peni.

0
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > janazakovica 26.02.2011. 21.13

    tomer nepatureja apcietinajumaa galiano- “Dior” nama dizaineri par anitemitiskiem izteicieniem francijaa.sodien zinoja TV3 vakara zinas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu