Samazinājies džerājšoferu izraisīto avāriju skaits • IR.lv

Samazinājies džerājšoferu izraisīto avāriju skaits

20
Lauris Vīksne, F64

CSDD to skaidro ar pēdējos gados palielinātiem soda mēriem

Pērn reibumā braukušo vadītāju izraisītajos negadījumos ievainoto skaits samazinājies par 16%, bet bojā gājušo skaits – par 47%, Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) vēstīto citē aģentūra LETA.

Viens no iemesliem situācijas uzlabojumam varētu būt pēdējos gados palielinātie soda mēri.  Paredzams, ka sodi dzērājšoferiem ar laiku varētu kļūt tikai bargāki, galvenokārt to rīcības traģisko seku dēļ. Pagaidām reibumā braucošs šoferis vienmēr saņem naudas sodu un astoņus pārkāpumu uzskaites punktus, kā arī viņam uz laiku atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Ja šofera asinīs konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz vienu promili, papildus tiek piemērots administratīvais arests un atņemtas vadīšanas tiesības no viena līdz diviem gadiem.

Tā kā šāds transportlīdzekļa vadītājs tiek uzskatīts par īpaši bīstamu satiksmes drošībai, tam pēc soda termiņa beigām vadīšanas tiesības ir jāiegūst vēlreiz, nokārtojot teorētisko un vadīšanas eksāmenu. Savukārt, lai iegūtu pielaidi eksāmenu kārtošanai, nepieciešama medicīniskā izziņa, kuras iegūšanā dzērājšoferi tiek vērtēti stingrāk nekā pārējie.

Komentāri (20)

kdaljajev 11.02.2011. 16.34

Paaugstinoties autonodoklim un degvielas cenām nākošgad būs vēl labāki cipari.CP būs jānodarbojas ar riteņbraucējiem un kājāmgājējiem.

+1
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > kdaljajev 11.02.2011. 17.15

    Patīkami pakarināt birkas sev klāt, bet tomēr žēl, ka cilvēkiem ar šādu intelekta līmeni ļauj CSDD strādāt, kaut gan man parasti nav bijušas šaubas par šīs iestādes vadoņu ”izglītību”. Ja tev nevarēja piedzīt 2K latu, tad noteikti nevarēs arī 5K. Bet viss šis progress ir uz krīzes rēķina, jo nav naudas mašīnai, benžam un šmigai, jo uz ielām arī jūtami mazāk transporta…sastrēgumu likvidēšanu arī sev varētu Zivtiņtipa birokrāti piesiet tādā gadījumā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu