Valsts iegūst ''Latvijas finiera'' akcijas • IR.lv

Valsts iegūst ''Latvijas finiera'' akcijas

37
Foto: Nora Krevneva, F64

"Valsts meži" nopirkuši daļu Krievijas konkurenta iekārotā uzņēmuma

Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts meži" (LVM) nopirkusi pirmās desmit AS "Latvijas Finieris" (LF) akcijas un ir gatava pirkt vēl, ceturtdien raksta laikraksts "Diena". Pēc LF iepriekš sniegtajiem datiem, šīs akcijas ir aptuveni 0,3% no kopējā akciju skaita, vēsta biznesa informācijas portāls Nozare.lv.

LVM ir izdevies nopirkt desmit pārdošanā izliktās LF akcijas, jo neviens no līdzšinējiem LF akcionāriem nav izmantojis savas akciju pirmpirkuma tiesības, skaidroja LVM pārstāvis Tomass Kotovičs. Darījums noticis 2.februārī. Uzņēmuma pārstāvis neatklāj, cik daudz LVM samaksājuši par šīm LF akcijām, jo tā esot konfidenciāla informācija.Interesi par akciju pārdošanu interesi izrādot arī citi LF akcionāri, taču neviens no viņiem konkrētu piedāvājumu LVM pagaidām nav izteicis. Ja tādi būs, LVM esot gatavi turpināt pirkt LF akcijas par tirgum atbilstīgu cenu.

Kļūstot par LF akcionāru, LVM kā jebkuram akcionāram ir LF akciju pirmpirkuma tiesības. Tas būtiski var apgrūtināt iepriekš aprakstītos Krievijas koncerna "Sveza" plānus tikt pie LF akcijām. Kompānija vēl nesen aktīvi piedāvāja pirkt LF akcijas no īpašniekiem. LF vadības pārstāvji iepriekš komentēja, ka ''Sveza'' piedāvātie līgumi uzrakstīti par labu akciju pircējam, iespējams, nākotnē pieļaujot pat iespēju kārtīgi nenorēķināties ar pārdevēju.

Par to, kā LVM solis ietekmēs "Sveza" tālākos plānus ar LF, Krievijas kompānijas atbildi "Dienai" nav izdevies iegūt.

Jau ziņots, ka valsts LVM personā vēlējās iegādāties LF akcijas, lai šo meža nozarei stratēģiski svarīgo kompāniju pasargātu no Krievijas konkurenta tīkojumiem. Krievijas saplākšņa ražotājs oktobra vidū piedāvāja pirkt LF akcijas par nominālvērtību. Eksperti "Sveza" piedāvāto cenu par LF akciju vērtēja kā zemu, bet tās mēģinājumus kļūt par LF akcionāru – kā agresīvus un naidīgus.

LF apgrozījums 2010.gadā sasniedzis 100 miljonus latu, kas ir par 44,7% vairāk nekā 2009.gadā, kad apgrozījums bija 69,1 miljons latu, liecina koncerna neauditētie dati. Lielāko daļu produkcijas LF eksportē. Uzņēmums dibināts 1992.gada 2.oktobrī. Tā dibinātāji ir LF ražošanas apvienības darbinieki – 209 fiziskas personas no trijām saplākšņa ražošanas rūpnīcām "Lignums", "Latvijas bērzs" un "Furnieris", kuru apgrozījums tolaik bija 9,2 miljoni latu gadā.

Komentāri (37)

austrisv 10.02.2011. 15.48

Manuprāt, tas ir apsveicami, ka Latvijas valsts uzņēmums LVM izrāva no mutes Svezai kumosu LF!!! Pie tam labu kumosu, kas noderēs mūsu pašu valstij!

+7
-2
Atbildēt

0

kdaljajev 10.02.2011. 19.27

Kāpēc neatklāj cenu par kādu nopirka akcijas.Nopirka taču ne privātfirma.Vai nav kārtējais Kampara šedervs.Tagad meklē kur ņemt 50 milj,bet cik ir notrallināti visādos bezjēdzīgos projektos,šaubīgos ziedojumos.

+1
-1
Atbildēt

0

janazakovica 10.02.2011. 15.15

ticet latvijas mezu celajiem merkiem ir tik pat mulkigi cik ticet politiku godigumam.

+1
-1
Atbildēt

3

    janazakovica > janazakovica 10.02.2011. 17.07

    sievietem ta pat nesaprast valsts izzadzeju un vinu ieliktenu planus

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > janazakovica 11.02.2011. 10.31

    Krusttēv, ar šitādiem izteicieniem uzmanīgāk! Es domāju ,ka Tu neesi no tiem kas jāj uz ēzeļa kad Tava sieva blakus nes nastu. Have a good day!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > janazakovica 10.02.2011. 15.47

    Tad pasaki pats, kādi tad ir tie LVM patiesie mērķi, tavuprāt, ja tos apšaubi!
    Ja arī tā būtu LVM ieņēmumi no dividendēm, tad arī tie nav slikti mērķi!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu