Aizturēta vēl viena jauniešu laupītāju banda • IR.lv

Aizturēta vēl viena jauniešu laupītāju banda

18
Foto: Andrius Ufartas, F64

Pārtikušo ģimeņu atvases aplaupījušas bērnus un pieaugušos Pārdaugavā

Pārdaugavā Rīgā atkal aizturēta jauniešu laupītāju banda no labi situētām ģimenēm, vēsta aģentūra LETA. Negantnieki uzbrukuši ne tikai nepilngadīgajiem, bet arī vairākiem pieaugušajiem, atņemot naudu un mobilos tālruņus, liecina policijas ziņas.

Janvārī jau tika aizturēta kāda pusaudžu banda, bet pagājušajā nedēļā Kurzemes iecirkņa darbinieki nāca uz pēdām citai grupai, kas, tāpat kā janvārī aizturētā, galvenokārt uzdarbojās Imantā un Iļģuciemā. Kā stāsta Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, policisti aizturējuši 14, 16 un 17 gadus vecus jauniešus, kuri sākotnēji uzbrukuši nepilngadīgajiem, bet pēc tam nolēmuši arī aplaupīt pieaugušos. Vecākais upuris, kas cieta no jauniešu bandas, ir 30 gadus vecs vīrietis. Aplaupot pieaugušos, jaunieši bija uzvilkuši maksas, kā arī, iespējams, izmantojuši gāzes ieroci.

Pārsvarā laupīti mobilie tālruņi un nauda. Bandai bija kāds paziņa – 17 gadus vecs puisis, kurš uzpirka visas nolaupītās mantas. Aizturētās bandas vadonis ir 16 gadus vecs puisis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā. Visi aizturētie esot no labām ģimenēm, un visi mācās skolā.

Pagaidām puišiem tiek inkriminētas piecas laupīšanas epizodes, bet policijai ir aizdomas, ka to skaits varētu būt lielāks, tādēļ aicina iespējamos cietušos policijā noformēt oficiālu iesniegumu.

Policija lūgusi tiesu visiem aizturētajiem kā drošības līdzekli noteikt apcietinājumu, taču tiesa lēma, ka puiši nav paturami apcietinājumā. Policija norāda, ka Krimināllikuma pants, aizdomās pēc kura visi aizturēti, ir visai "smags", proti – laupīšana personu grupā, pielietojot šaujamieroci.

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē un šogad janvāra sākumā Iļģuciemā un Imantā pie skolām tika aplaupīti bērni vecumā no 10 līdz 15 gadiem. Aizdomās par šīm laupīšanām policija aizturēja trīs pusaudžu bandas locekļus vecumā no 14 līdz 16 gadiem, vēl trīs ir noskaidroti. Visi laupītāji nāk no pārtikušām ģimenēm un savu nodarbi skaidroja ar vēlmi izveidot bandu. Viņi pie skolām bērniem laupīja mobilos tālruņus, ko nodeva lombardos.

Līdzīga jauniešu banda pērn tika aizturēta Rīgas centrā. Šo jauniešu lieta jau ir nonākusi līdz prokuratūrai.

Komentāri (18)

disassociative 07.02.2011. 13.13

Visi aizturētie esot no labām ģimenēm
__________________
Labām vai pārtikušām? Tās ir divas būtiski atšķirīgas lietas. Nez vai bērns no labas ģimenes ies ielu laupītāju bandā.
Skolā, kurā mācās mani bērni, lielākā problēma ir tieši kredītu miljonāru un dzeltenās preses slavenību bērni. Ir bijuši arī izteicieni- man tētisbagāts, man viss ir atļauts.

+13
-1
Atbildēt

0

artis_blakis 07.02.2011. 13.41

Zelma Birzniece-“darbs mums palīdz izsargāties no trim ļaunumiem-garlaicības,netikuma un trūkuma(Voltērs) Iesaku šiem pēc romantikas arī naudas alkstošiem bandu jauniešiem no labām ģimenēm piespriest “darba terapiju”uz ilgāku laiku.

+5
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 07.02.2011. 18.26

… ja šitos razbainiekus nemet cietumaa , tad publiceet visos medijos vaardus , uzvaardus vecaaku darba vietas , tad zinaas kaa dibinaat bandas , lai tad vismaz veči ņem siksnas rokaas , jo citaadi jau driiz nevarees uz ielas raadiities , … labi situeetaas ģimenes jedreno , filmas saskatiijušies , tad ar vajag kaut!!!

+4
0
Atbildēt

1

    juhans > Janka, Janic 08.02.2011. 07.38

    Ko tu! Par tik “negumānām prasībām” tieslietu eksperti tevi apsēdīs kā lapseņu bars: cilvēktiesības, personas datu noslēpums, mazi mīļi puisīši, kas tikai kļūdījušies …

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu