Brīvdabas muzejā dzīs Meteni • IR.lv

Brīvdabas muzejā dzīs Meteni

22
Gatis Gierts, f64

Svētdien Brīvdabas muzejā notiks Meteņu dienas pasākums.

Šo svētdien, 6.februārī, no plkst.12 līdz 16 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina piedalīties Meteņu dienas pasākumā, kura laikā ies budēļos, dzīs Meteni, dziedās dziesmas, vizināsies ar ragaviņām, ledus lēzi un ies rotaļās, ziņo aģentūra LETA.

No plkst.14 Vidzemes sētā visus Brīvdabas muzeja viesus un budēļus rotaļās iesaistīs, apdziedās un Meteņu garā izpērs atraktīvā folkloras kopas "Rija".

Sasildīties un atvilkt elpu starp Meteņa izdarībām varēs pie ugunskuriem pasākuma norises vietās. Siltu tēju un kafiju piedāvās kafejnīca "Pūnīte" pie Vidzemes estrādes.

Meteņa norisē galvenās izdarības ir vizināšanās no kalna ragaviņās un braukšana no mājas uz māju pēc analoģijas – jo garāks ceļš, jo garāki augs lini.

Pirmo reizi Brīvdabas muzejā būs iespēja izbraukt ar Sibīrijas haskiju vilktu pajūgu. Izbrauciens haskiju vilktās kamanās ir patīkams piedzīvojums kā lieliem, tā maziem. Tas ļauj atsaukt atmiņā bērnību un izbaudīt gluži jaunas emocijas.

Uz ledus Juglas ezerā iepretim Vidzemes sētai darbosies ledus lēze – ragavu karuselis, kas sagādās patiesu prieku visiem ziemas prieku cienītājiem. Tāpat Brīvdabas muzejā var izīrēt slēpošanas inventāru un ragaviņas. Romantisks izbrauciens pa muzeju būs pieejams arī zirga vilktās kamanās.

Ziemas sezonā auto stāvvieta bez maksas.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu