Repšes parādi pērn pieauguši • IR.lv

Repšes parādi pērn pieauguši

28
Einars Repše. Foto: Lauris Vīksne, F64

Portāls: Repše atkarīgs no kopīgā biznesa ar baņķieri Valēriju Belokoņu

Bijušais finanšu ministrs Einars Repše (JL) pērn iegrimis dziļāk parādos – tie pieauguši līdz 923 tūkstošiem latu, un iztērējis uzkrājumus, faktiski paliekot atkarīgs no kopīgā biznesa ar baņķieri Valēriju Belokoņu – akciju sabiedrības ''Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvaldes sabiedrība'' sekmēm, vēsta portāls Pietiek.com.

Kā liecina Repšes amatpersonas deklarācija, atstājot amatu pērn novembrī, Repšes parādsaistības pagājušā gada laikā pieaugušas līdz 923 tūkstošiem latu (pērn gada sākumā – nepilni 902 tūkstoši), aizdevumi samazinājušies līdz apmēram 545 tūkstošiem latu (pirms tam – 550 tūkstoši), un kopējais ''mīnuss” sasniedzis aptuveni 378 tūkstošus latu (pirms gada – 352 tūkstoši latu). Turklāt Repše jau pārdevis savu pēdējo vērā ņemamo likvīdo mantu – vērtspapīru portfeli.

Līdz ar gada gaitā kā finanšu ministra algā saņemtajiem vairāk nekā 22 tūkstošiem latu Repše līdz novembra sākumam bija izsmēlis gada sākumā uzrādītos uzkrājumus – teju 8000 latu vērtspapīros un bezskaidrā naudā. Kopumā 30 tūkstoši latu gada laikā ir iztērēti, no tiem nepilni 6000 latu ir atmaksāta aizdevuma daļa, turklāt Repše nav maksājis procentus par aizņēmuma izmantošanu, uzsver Pietiek. Kā liecina deklarāciju dati, pērn kopumā politiķis iztērējis 56 tūkstošus latu.

Joprojām Repšem pieder māja Ikšķilē, trīs īpašumi Kaunatas un Barkavas pagastā, kā arī traktors, Honda CR-V auto, divi motocikli un lidmašīna.

Arī Repšes un Belokoņa uzņēmums, spriežot pēc publiskās informācijas, pēdējos divus gadus strādā ar zaudējumiem. Amatpersonas deklarācijā Repše norādīja, ka no AS ''Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvaldes sabiedrība'' kā ienākumu no īpašuma pārdošanas saņēmis 148 tūkstošus eiro. Teši šādu summu amatpersona ieguvusi darījumā, pārdodot ''B&R Global One'' fonda daļas. Taču Repšes 2008.gada amatpersonas deklarācijā nav norādīts, ka viņa īpašumā vispār būtu bijušas šāda fonda daļas. Savukārt Repšes 2009.gada amatpersonas deklarācijā nav norādīts, ka viņš pirms šādu daļu pārdošanas tās būtu iegādājies.

Kā secina Pietiek, Repše par viņam nepiederošu vai oficiāli nedeklarētu ''B&R Global One'' fonda daļu pārdošanu saņēmis iespaidīgu summu, turklāt šī summa neatbilst ne Belokoņa un Repšes sabiedrības oficiālajam darbības pārskatam par 2009.gadu, ne Repšes ieguldījumam šajā uzņēmumā. Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nekā dīvaina Repšes darījumos saistībā ar šo kompāniju nav konstatējis.

Kā rāda Uzņēmumu reģistra dati, Repšes ieguldījums šajā uzņēmējsabiedrībā ir bijis 90 tūkstoši latu (nepilni 130 tūkstoši eiro). Pēdējos divos gados ''Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvaldes sabiedrība'' ir nevis pelnījusi, kas dotu pamatu bijušajam finanšu ministram savas daļas pārdot ar peļņu, bet gan cietusi zaudējumus – 71 622 latus 2008.gadā un 1706 latus 2009.gadā. Uzņēmuma kapitāls un rezerves 2009.gada beigās bija 118 701 lats.

Komentāri (28)

raimonds_bossltd 09.01.2011. 13.05

Repšes kungs nav amatpersona un redakcijai nevajadzētu pievērst uzmanību viņa, nenozīmīgās personas, finansu situācijai. Labāk papētīt, vai Vilnīša amats tam jau ir palīdzējis atrisināt viņa saistības, jeb kādu gadiņu tam vēl vajadzēs vergot KNAB vadītāja amatā.

+16
-4
Atbildēt

1

    ivetao2007 > raimonds_bossltd 10.01.2011. 16.50

    Labs un vērā ņemams padoms. Repše nav amatpersona, bet vilnītis gan. Vai IR redaktori to nesaprot?

    0
    0
    Atbildēt

    0

raimondsb_mail_lv 09.01.2011. 14.13

Liekiet taču viņu mierā. Pat ienaidnieki ( Šķēle, Lembergs ) viņu vairs nesit. Tagadējie kašķi Vienotībā skaidri parāda, ka pie Jaunā Laika šķelšanās nebija vainojams Repše. Vienkārši aiz Repšes muguras bija ērti noslēpt visiem savu varaskāri un intrigas.

+13
-2
Atbildēt

0

archoftriumph 09.01.2011. 18.43

manupraat repse ar saviem paraadiem ir 1000x nekaitiigaaks apr skeeli, sleseru, lembergu un citiem lieliem zagljiem “likumaa”.

repse ir ideaalists bez diplomaata dotiibaam un arii bez taadaam “ieksaam” kaa augsminetajiem darbonjiem. sirdii godiigs.

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu