Degvielas cena šogad latu nesasniegšot • IR.lv

Degvielas cena šogad latu nesasniegšot

44
Foto: Andrejs Strokins, F64

Cena Latvijā tuvosies kaimiņvalstu līmenim – ap 90 santīmiem

Latvijā degvielas cenas šogad nesasniegs latu par litru, bet tuvosies kaimiņvalstu cenu līmenim – apmēram 90 santīmu robežai, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas prezidents Ojārs Karčevskis.

Igaunijā degvielas litrs maksā 86 santīmi, Lietuvā benzīns maksā 90 santīmus, informē aģentūra BNS. Karčevskis atturas no precīzākas prognozes, tomēr paredz: ''Varu tikai pateikt to – ja kaimiņvalstīs ir 90 santīmi, tad tā ir nākamā robeža [Latvijā]."

Asociācijas vadītājs norādīja, ka no Eiropas valstīm vēl tikai Bulgārijā ir lētāka degviela nekā Baltijas valstīs. Viņš pauda cerību, ka pasaulē naftas cenas, pretēji analītiķu prognozēm, neturpinās pieaugt.

Kā skaidrojuši eksperti, degvielas cenu kāpumu pagājušā gada nogalē izraisīja gan naftas cenas pieaugums pasaules tirgū, gan tās kotācijas valūtas – ASV dolāra – kursa paaugstināšanās. Savukārt šogad sākumā tam pievienojas arī arī nodokļu kāpums. Degvielu apliek gan ar pievienotās vērtības, gan akcīzes nodokli, un to pazemināšana pagaidām, visticamāk, nav gaidāma, jo tie ir stabili ieņēmumi valsts budžetam, otrdien raksta avīze ''Diena''.

"Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās pirmdien 95.benzīns maksāja 84,9 santīmus un dīzeļdegviela bija nopērkama par 83,9 santīmiem litrā.

Komentāri (44)

lebronj2356 04.01.2011. 13.30

T.s. ”kaimiņvalstīs” pie degvielas cenas nāk klāt ceļa nodoklis..bet to laikam Ojāriņš nav pamanījis. Ja mums būs vienādas cenas ar šiem, tad rezultātā letiņi maksās divreiz..domāju te jāiejaucas valdībai, jo ir skaidri redzams kartelis starp šiem degvielas tirgoņiem. Bet ja patiesībā, tad beigām tuvojas lētas naftas laikmets…tās uz zemes ir atliku likām, tikai vairs ne tajās pieejamākajās vietās, kas izskaidro cenu pieaugumu. Taču pašreizējās biržas cenas ir burbulis !

+2
-1
Atbildēt

0

ltvpanorama 04.01.2011. 11.23

naivi ceru ka cilvēce drīz nonāks pie lētākiem un tehnoloģiski efektīvākiem risinājumiem savu enerģētisko vajadzību apmierināšanai..ogļu laikmets beidzās XX gadsimtā..naftas laikmeta gals nav aiz kalniem..un bet visādu cenas prognožu bīdīšana ir vēl miglaināka padarīšana kā metereoloģija..kur tomēr likumsakarību ir vairāk.. bet pie naftas tirgus pietiek kādam šeiham nopirsties, kādam kādu embargo palaist..vai jo ļaunāk kādai platformai sačakarēt Meksikas līci ..kā spekulanti jau berzē rokas..tas tā globāli..bet vietējiem tirgonīšiem, kad cenas krīta spasaulē “tad lētā degviela vēl līdz mums nav atnākusi” , bet kad kāpj, tad jau otrā dienā cipari lec,…

+1
0
Atbildēt

0

brandiepabst25 19.10.2015. 12.28

niecības iestādē- Daugavpilī ārsts gribēja izspiest informāciju no pacienta par viņa privāto dzīvi . Uz jautājumu kāpēc viņš tā dara , ārsts atbildēja , ka viņam šādu informāciju varētu pieprasīt prokuratūra…

http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-khong-bat-nang.html

http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-hieu-qua-o-dau.html

http://www.datrang.net/spa-tam-trang-an-toan-hieu-qua.html

http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-uy-tin.html

http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-o-sai-gon.html

http://www.datrang.net/tam-trang-o-dau-an-toan-tai-tphcm.html

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu