Zatlers lūdz NEPLP izvērtēt LTV rīcību • IR.lv

Zatlers lūdz NEPLP izvērtēt LTV rīcību

41
Gatis Gierts, F64

LTV1 gadu mijā kļūmes dēļ neatskaņoja Latvijas himnu

Valsts prezidents Valdis Zatlers lūdzis Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājam Ābramam Kleckinam izvērtēt Latvijas Televīzijas (LTV) rīcību, kad tā gadumijā neatskaņoja valsts himnu, vēsta aģentūra BNS.

Pēc Valsts prezidenta uzrunas Vecgada vakarā tradicionāli Latvijas Televīzijas 1.kanālā tiek atskaņota valsts himna. Taču, sagaidot gadumiju, Latvijas iedzīvotājus sagaidīja nepatīkams pārsteigums, jo himna netika atskaņota, norāda prezidents. Himnas vietā tika pārraidīta "Tele2" reklāma.

Tādēļ prezidenta kanceleja nosūtījusi vēstuli Klecklinam, ne vien lūdzot izvērtēt šo gadījumu, bet arī informēt par izvērtēšanas rezultātiem. "Latvijas Republikas himnas neatskaņošana sabiedriskās televīzijas kanālā raisa neizpratni, īpaši situācijā, kad dažos komerciālajos TV kanālos pēc Valsts prezidenta uzrunas himna tika atskaņota," uzsvērusi kanceleja.

LTV kurators NEPLP Sergejs Kārītis aģentūrai BNS atzina, ka nav pamanījis himnas neatskaņošanu, jo neatradās pie televizora. Taču NEPLP, visticamāk, pieprasīs no televīzijas ierakstu un tad spriedīs par turpmāko rīcību. Nākamā NEPLP sēde plānota ceturtdien, 6.janvārī, taču viņš nezināja, vai jau tajā varētu skatīt šo jautājumu.

Jau vēstīts, ka LTV himnas neatskaņošanu skaidro ar režisora neuzmanības kļūdu un solījusi šo gadījumu izvērtēt.

LTV pārstāve Ieviņa Ancena norādīja, ka tā bijusi neuzmanības kļūda un televīzija atvainojas saviem skatītājiem. Televīzija arī sākusi "iekšējo izpētes procesu", kādi bijuši iemesli šādai kļūmei.

Savukart citi iedzīvotāji ir sašutuši, ka 31.decembrī pie Brīvības pieminekļa pirms gadu mijas nebija vērojama Valsts prezidenta uzruna, toties himna skanēja.

Komentāri (41)

marčiks 03.01.2011. 15.19

It kā misēklis ar himnu gadījies tāpēc, ka Kots ar Kleckinu, būdami kunga dūšā, lauzušies atskaņot Krievijas himnu, bet par pārraidi atbildīgais redaktors cīnījies pretī, tā nu tajā juceklī ieslēdzies automātiskais režīms, kas random secībā pārraida dažādas reklāmas, un tas gods šoreiz ticis Tele 2.

Baumo arī, ka notikušo plānots vērst uz labu, atkārtojot Jaunā gada sagaidīšanu. Lai radītu pilnvērtīgu efektu, visa 31.decembra un Jaungada nakts TV programma tiks pilnībā atkārtota. Nākamā sestdiena, proti, 8.janvāris, tiks pasludināta par 2010.gada 31.decembri un pusnaktī būs iespējams kļūdu labot, atskaņojot Latvijas himnu. Tāpat Zatlera un Dombrovska uzrunas tikšot koriģētas, ņemot vērā izskanējušo kritiku. Dombrovskis, reaģējot uz norādēm uz savu stīvumu un “grāmatveža” piegājienu, nu makroekonomiskā analīzes vietā kopā ar pārējiem ministriem dejos kongu.

+24
-1
Atbildēt

0

edmunds_miluns 03.01.2011. 14.54

Vai kāds man varētu atbildēt, kāpēc, joprojām, nav atcelti no saviem amatiem gan Kļeckina, gan Kota kungs? Tāds “bardaks” kā šobrīd šo divu personāliju bezdarbības rezultāta sen nav piedzīvots.

+22
0
Atbildēt

2

    Aivars Krauklis > edmunds_miluns 03.01.2011. 15.10

    Tas būtu netaisnīgi pret daudziem citiem krēsludibeniem, tikpat vērtīgiem un atbildīgiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > edmunds_miluns 03.01.2011. 15.07

    Jāsaglabā stabilitāte:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Edzs 03.01.2011. 15.23

tas butu labs jautajums – Valsts himnu pirms vai pec 00:00?
svinigo uzrunu manuprat TV bija par daudz, divus aizgajejus Vecgada vakara noteikti translet nevajadzeja. agrak tautu uzrunaja tikai Ministru Prezidents, VVF panaca ka to dara ari Valsts Prezidents.
Valsts himnu pirms vai pec? varbut 3-5 minutes pec 00:00. biju ieslegusi LNT un pie himnas steidzigi ienjemot miera staju aizrijos ar shampanieti, citiem turpat apkrita glazes.
protams ka Tele2 reklamai TV 00:00 nebija jabut, bet – velos lai NEPLP veic izmekleshanu kompleksi un ne tikai shaja lieta.
LTV ne tikai himna iztruka, manuprat no darba ir atlaizhami tie Valsts Televizijas vaditaji kas visu Vecgada vakara programu padarija idiotisku atdodot to novadit “Labveligam Tipam”.

+18
0
Atbildēt

1

    andrejs_kirsis > Edzs 03.01.2011. 17.49

    Vēl tikai Godmanis ar bungām trūka…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu