Vilnītis nav iesniedzis jaunu KNAB reorganizācijas plānu • IR.lv

Vilnītis nav iesniedzis jaunu KNAB reorganizācijas plānu

17
Andrejs Terentjevs, F64

Iespējams, veidos komisiju Vilnīša atbilstības amatā izvērtēšanai

KNAB vadītājs Normunds Vilnītis paredzētajā termiņā, 6.decembrī, nav iesniedzis priekšlikumus biroja struktūras jauna modeļa izstrādei, intervijā Latvijas Radio raidījumam “Krustpunktā” trešdien atzinis premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”).

“Jā, Vilnīša kungs tiešām nekādu reorganizācijas plānu nav iesniedzis, līdz ar to pašreiz ne par kādām izmaiņām KNAB struktūrā nevar būt runa.” Premjers arī piebilda, ka, iespējams, būs jālemj par iepriekšējo biroja struktūras pārmaiņu atcelšanu.

Starpinstitūciju komisijai līdz 10.janvārim jāizvērtē KNAB struktūras modeļa efektivitāte biroja funkciju optimizēšanai un darbības uzlabošanai. Līdz komisijas atzinumiem nekādas tālākas darbības Dombrovskis nav plānojis. Balstoties uz šīs komisijas analīzi un ieteikumiem, varētu tikt lemts par īpašas komisijas izveidi, kas lemtu par Vilnīša atbilstību amatam, šādu iespēju pieļāva Dombrovskis.

Aģentūra LETA pirmdien vēstīja, ka Vilnītis nosūtījis vēstuli Dombrovskim, ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, kā arī divām Saeimas komisijām, kurā lūdz izvērtēt premjera rīcības likumību. Premjers apstiprināja, ka Valsts kancelejā šāds dokuments saņemts, un tuvākajā laikā Dombrovskis ar to iepazīšoties.

Jau vēstīts, ka starp KNAB darbiniekiem izveidojies konflikts. Darbinieki novembra beigās iesniedza ziņojumu ģenerālprokuroram un Dombrovskim, informējot par aptuveni 70 faktiem, kuri norādot uz prettiesisku rīcību, ko veicis Vilnītis. Vēstuli parakstījuši arī Vilnīša abi vietnieki – Juta Strīķe un Alvis Vilks.

Komentāri (17)

mary75 08.12.2010. 19.37

Nezinu, kur vēl viens cilvēks varētu nesodīti dezorganizēt tādas iestādes darbu, praktiski to sagraujot, kur vēl iestādes darbinieki būtu gatavi liecināt, ka iestādes vadītājs nopludina informāciju vai nu organizētai noziedzībai, vai kādam, kas ar to saistīts, un nevienu šai valstī tas neinteresētu, pret viņu pat nesāktu dienesta pārbaudi, un viņš mierīgi turpinātu savu sabotāžu tālāk.
Tas vien parāda, ka mēs pārspējam pat vienu – otru banānu republiku, cik mums tizlas visas valsts struktūras, cik mums tizls un korumpēts vairākums politiķu, un, kāda valsts mums izveidota 20 gadu laikā..
Vienkārši kaut kas prātam neaptverams.

+16
-1
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > mary75 08.12.2010. 22.37

    to dzeris49
    Ko gribi. Jau krietni patīrīto čekas maisu sargāšana. Tiesības kompartijas funkcionāriem un krievu armijniekiem piedalīties valsts pārvaldē. Vēlēšanu likuma “0” variants. Līšana uz vēdera lielākā pasaules agresora, krievijas, priekšā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 08.12.2010. 19.57

    Muusu pashu ieveeletaa valdoshaa koaliicija visus treknos gadus gatavojaas shaadam scenaarijam – kas notiek, ja zaudeejam varu. Rakstiija likumus, veidoja sev aizmuguri, taads nu tagad ir rezultaats.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

photocom 08.12.2010. 19.09

Vilniša plāns
kā matrosovam tas pats nešāva un neļāva citiem
šitas
nestrādā un neļauj citiem !

+11
-1
Atbildēt

0

info 08.12.2010. 22.37

liekas taads kaartiigs un paklausiigs vergs – izdariis visu, ko liks, par sekaam nedomajot.

+8
0
Atbildēt

1

    neman > info 09.12.2010. 18.06

    Nuja – ar viņa un sievas kredītsaistībām…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu