Atkritumu izgāztuvē atrod mirušu jaundzimušo • IR.lv

Atkritumu izgāztuvē atrod mirušu jaundzimušo

37
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Ugunsgrēkā gājis bojā viens un cietuši trīs bērni

Atkritumu izgāztuvē Brocēnu novada Remtes pagastā atrasts jaundzimuša bērna līķis, vēsta aģentūra LETA. Aizvadītajā diennaktī Latvijā cietuši arī citi bērni – ugunsgrēkā Lielvārdē gājis bojā zēns un cietuši trīs citi bērni, ziņo aģentūra BNS.

Par traģisko atradumu Brocēnos otrdien pēcpusdienā policijai paziņojis atkritumu izgāztuves darbinieks, informē tiesībsargu pārstāvis no Saldus iecirkņa Indulis Blīgzna. Viņš vēl nevarēja komentēt, vai konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes un kad varētu būt iestājusies bērna nāve. Sākts kriminālprocess, vairāk informācijas policija sola sniegt tuvākajā laikā.

Kā ziņots, šādu gadījumu mazināšanai Bērnu slimnīcā Rīgā un Liepājas slimnīcā iekārtotas glābējsilītes, kur vecāki var anonīmi atstāt jaundzimušo valsts aprūpei. Līdz gada beigām līdzīgu silīti plānots ierīkot Daugavpilī.

Savukārt traģiskais ugunsgrēks noticis otrdienas vakarā Lielvārdē Rembates ielā 13, kur dega dzīvoklis dzīvojamās mājas otrajā stāvā. Tajā gājis bojā sešus gadus vecs zēns, cietuši vēl seši cilvēki, tostarp trīs bērni, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ugunsgrēku pamanījis degošā nama kaimiņš, kurš no piedūmotā nama izglābis divus bērnus un izsaucis glābējus, ziņo BNS. Tā izglābta septiņus gadus veca meitene un desmit gadus vecs zēns, un pēc tam pārējo divu bērnu un sirmgalves glābšanā iesaistījušies vecāki. Vienu zēnu nav izdevies glābt, viņš nosmacis dūmos. Slimnīcā nogādāti visi cietušie, arī divus gadus veca meitenes, vēl viens desmitgadīgs zēns, kā arī divas 32 un 76 gadus vecas sievietes un 41 gadu vecs vīrietis.

Ugunsgrēks izcēlies guļamistabā, nelaimes iemesls pagaidām nav skaidrs – iespējams, tā varētu būt bez uzraudzības atstāta svece vai nenodzēsts izsmēķis. Sildītāja istabā neesot bijis, tomēr tā izdegusi tik pamatīgi, ka iemesli būs jānoskaidro policijai. Latvijas Radio ziņo, ka cietusī ģimene neesot uzskatāma par sociāli labvēlīgu.

Komentāri (37)

litlefairy 01.12.2010. 17.33

Veel viena maza dveeseliite nespeeja atrast vietu shajaa pasaulee.

0
0
Atbildēt

0

archoftriumph 01.12.2010. 13.11

ja buutu iespeejams atdot vai pat legaali paardot beernus adopcijai aarzemniekiem tad shaadu gadiijumu buutu mazaak. cik zinu tad latvieshu beernus ir gatavi pirkt par lielu naudu, un kaapeec mees neljaujam jaunajaam maaminjaam, kuras pashas nespeej vai neveelas beernus izaudzinaat, legaali to dariit?
buutu laba latvijas eksporta prece. piedevaam veel latvieshu geeni izplatiitos pa visu pasauli.

0
-1
Atbildēt

2

    agra_liege > archoftriumph 01.12.2010. 17.11

    Gadās, ka par saviem vārdiem jāatbild jau šajā dzīvē.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    www.pearlytime.lv > archoftriumph 01.12.2010. 22.29

    ..cik zināms, visi bērniņi, kas līdz šim atstāti speciāli iekārtotajā silītē pie slimnīcas ir sveiki un veseli un tiek adoptēti bez problēmām. Šeit cēlonis ir drausmīgs stulbums un trulums – nav jābrīnās, ka vienkārši bija slinkums papūlēties un aizvest līdz turienei.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu