Zalāns: spriedums par miljona atmaksu apdraud TP • IR.lv

Zalāns: spriedums par miljona atmaksu apdraud TP

14
Edgars Zalāns. Foto: Andrejs Strokins, F64

PLL redzot iespēju no ēnu ekonomikas atgūt četrreiz vairāk nekā piedāvā valdība

Saeimas apvienības "Par labu Latviju" (PLL) frakcijas vadītājs, Tautas partijas (TP) pārstāvis Edgars Zalāns atzīst, ka tiesas lēmums likt TP atmaksāt vairāk nekā miljonu latu ir drauds partijas pastāvēšanai, vēsta aģentūra BNS.

Sarunā ar Latvijas Radio otrdien Zalāns gan uzsvēra, ka šis vēl nav galaspriedums. Viņš norādīja, ka TP spriedumu uzskata par nesamērīgu un noteikti pārsūdzēs.

"Jebkura tiesvedība ir galvassāpes.. Protams, ka mēs spriedumu uzsatām par nesamērīgu, mēs tam nepiekrītam. Mēs rūpīgi iepazīstamies ar argumentiem un darīsim to gandrīz mēnesi, un pēc tam spriedumu pārsūdzēsim. Šobrīd mēs uzskatām, ka lēmums nav taisnīgs, mēs uzskatām, ka tiesa nav ieklausījusies mūsu argumentos," sacīja Zalāns, uzsverot, ka nevēlas diskusiju pārnest no tiesas zāles uz publisko telpu. Šī iemesla pēc par TP argumentiem turpmākajā tiesvedībā viņš nevēloties runāt.

Jau ziņots, ka Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi TP pieteikumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmuma atcelšanu, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā. Spriedumu līdz decembra otrajai pusei.

Savukārt komentējot budžeta konsolidācijas procesu, Zalāns pauda viedokli, ka ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumos nākamgad iespējams iegūt līdz 60 miljoniem latu. Lai arī tā nav liela summa, tas esot četras reizes vairāk par valdības plānotajiem 15 miljoniem latu.

Pēc PLL pārstāvja teiktā, šādu summu iespējams iegūt ar reāliem instrumentiem, taču konkrēti tos nenosauca. Šie instrumenti esot jāpiedāvā valdībai, savukārt ar PLL piedāvātajiem risinājumiem varētu iegūt arī vairāk.

Tas, ka netiekot vērtēts iespējamais ieguvums no ēnu ekonomikas apkarošanas, arī ir viens no apstākļiem, kāpēc PLL neatbalstīs 2011.gada budžetu, piebilda Zalāns. Viņš uzsvēra, ka PLL nevar atbalstīt valdības sagatavoto budžeta projektu, tikai atsevišķus tā pasākumus, kas sakritīs ar PLL nostāju.

Jau vēstīts, ka valdība 20.novembra ārkārtas sēdē vienojās par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem. Atbilstoši FM sniegtajai informācijai kopējā fiskālās konsolidācijas summa 2011.gada budžetā veido 290,666 miljonus latu. Ieņēmumus iecerēts palielināt par 156,956 miljoniem latu, izdevumus samazināt par 88,81 miljonu latu, bet vēl 44,9 miljonus latu plānots iegūt, nākamgad nepalielinot iemaksas otrajā pensiju līmenī un saglabājot tās 2% apmērā.

Komentāri (14)

tetrapack 30.11.2010. 14.38

“Pēc PLL pārstāvja teiktā, šādu summu iespējams iegūt ar reāliem instrumentiem, taču konkrēti tos nenosauca. Šie instrumenti esot jāpiedāvā valdībai, savukārt ar PLL piedāvātajiem risinājumiem varētu iegūt arī vairāk.”

Konstruktīvā opozīcija. :)

+10
0
Atbildēt

0

Scipcinskis 30.11.2010. 13.52

Turam īkšķus, lai spriedums nemainītos.

+7
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 30.11.2010. 14.01

Tādi lopi kā Kalvītis, Slakteris, Demakova, Šķēle, Leiškalns, Krauklis TP paši ir iznīcinājuši.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu