Īrija izstrādājusi taupības pasākumus • IR.lv

Īrija izstrādājusi taupības pasākumus

30
EPA/LETA

Īrija ir atteikusies no plāna palielināt uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi

Īrijas valdība iepazīstinājusi ar 15 miljardus eiro lielu taupības pasākumu plānu, ko iecerēts īstenot četru gaidu laikā, vēsta LETA, atsaucoties uz pasaules ziņu aģentūrām. Tas ir solis finanšu aizdevuma saņemšanai. Paredzams, ka Īrija no starptautiskajiem aizdevējiem iegūs 85 miljardus eiro.

Plāns paredz samazināt 24 750 darba vietu valsts sektorā un paaugstināt iedzīvotāju ienākumu nodokli. Valdība samazinās minimālo algu par vienu eiro stundā, kas līdz ar samazinājumu būs 7,65 eiro stundā. Līdz 2014.gadam PVN tiks paaugstināts līdz 24% no pašreizējā 21%. Tiks paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis mājsaimniecībām līdz 200 eiro gadā. Plāns paredz algu, pensiju un pabalstu samazināšanu.

Īrija ir atteikusies no plāna palielināt uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi, kas šobrīd veido 12,5%.

Plāns Īrijas nodokļu maksātājiem izmaksās 20 eiro nedēļā, paziņojis finanšu ministrs Braens Lenihans. 

 

Komentāri (30)

Jānis 11.02.2015. 16.45

Kāmēr mums būs tāds nodoklis kā PVN, ražošana neattīstīsies. Ražošanā PVN priekšapmaksa sadārdzina ražošanas izmaksas, bet visā valstī vienādais patēriņa nodoklis palielina visu preču cenas par 21%, līdz ar to samazina iedzīvotāju pirktspēju un nomales nolemj iznīcībai. Šādu nodokli ir spējīgas maksāt tikai valstis ar augsti attīstītu ražošanu, bet vājākās valstīs tas ražošanu var sagraut pilnīgi. Vienīgā izeja ir atgriesties pie diferencēta peļņas un patēriņa nodokļa. Lasiet manā blogā http://www.janis-labrencis.mozello.lv

0
0
Atbildēt

0

kdaljajev 27.11.2010. 16.15

LB vajadzēja uzraudzīt,lai pašvaldību nauda neglabātos Pareksā.Tā būtu bankrots un miers.Tagad savārija tādu putru,ka nezin kā izstrēbtKāds jau noteikti nopelnīja,bet jācieš visai tautai.Vainīgo nav.Kārtējā kļūda.

0
0
Atbildēt

0

reksa 24.11.2010. 20.50

Nekā nevaru saprast – kāpēc vispār bija jāglābj Grieķija un Īrija?

Būtu pirms pusgada bankrotējusi Grieķija, tad Īrija paskatītos uz sekām, un Īrijai jau šodien būtu bezdeficita budžets. Ne tikai Īrijai, bet visām Eiropas valstīm jau būtu bezdeficita budžeti.

Kāpēc Īrijai ir jāglābj bankas?
Ja kāds savu naudu ir ieguldījis bankā, viņš apzinājās risku. Risks ir risks. Dažreiz sanāk peļņa, dažreiz zaudējumi. Turklāt valsts garantē daļu ieguldījuma.

Bankas būtu bankrotējušas un miers.

Tāpat kā Latvijā. Pareka glābšanai bija vajadzīgs vesels miljards, bet ieguldījumu atlīdzināšanai vajadzēja tikai pusmiljardu, uz pusi mazāk.

Ja bankas ir nonākušas līdz bankrotam, lai bankrotē!
Svēta vieta tukša nepaliks. Būs citas, prātīgākas bankas.

+2
-2
Atbildēt

2

    cheszz > reksa 25.11.2010. 13.08

    Ja bankrotēs viena banka, sāksies ažiotāža, kuras rezultātā var bankrotēt vēl vairākas, radot ekonomikā daudz lielāku kaitējumu. Tāpēc nozīmīgas bankas ir jāglābj.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    reksa > reksa 25.11.2010. 19.25

    Nekas slikts nenotiks pat tad, ja bankrotēs visas privātbankas.

    Tā vietā, lai glābtu bankas, labāk ieguldīt naudu vienā jaunā valsts bankā.

    Ja valsts ieguldītu miljardu nevis Parekā, bet gan jaunā bankā, pārņemot daļu darbinieku no tā paša Pareka, tad jaunajai bankai tagad būtu miljards latu pamatkapitāls.

    Iznākums būtu šāds:
    – visiem, kas riskēja, lai nopelnītu (bankas īpašnieki, lielie ieguldītāji), būtu lieli zaudējumi (bet neviens no viņiem badā taču nenomirtu) – risks paliek risks, dažreiz ir jāprot arī zaudēt;
    – vienkāršie ieguldītāji saņemtu savu valsts garantēto daļu – tātad neko nezaudētu;
    – jaunā valsts banka ar lielu pamatkapitālu nodrošinātu finanču kustību. Šajā bankā būtu gan valsts ieguldītais miljards, gan liela daļa no citu ieguldītāju saņemtās garantētās summas (jo citas vietas, kur ieguldīt, viņiem droši vien nebūtu).

    Šāds variants man vairāk patīk nekā Pareka stutēšana un milzīgu procentu maksāšana Karginam.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu