Krāpnieki izmāna naudu no 8 gadus veca bērna • IR.lv

Krāpnieki izmāna naudu no 8 gadus veca bērna

13
Andrius Ufartas, F64

Pakaļ naudai atsūtīts krāpnieku kurjers; zvanīts no Lietuvas numura

Rīgā otrdien tā dēvētajiem telefonkrāpniekiem izdevies apkrāpt astoņus gadus vecu bērnu, vēsta aģentūra BNS.

Pagaidām nezināms krievu valodā runājošs vīrietis piezvanījis pa dzīvokļa tālruni. Klausuli pacēlusi astoņus gadus veca meitene, kurai vīrietis iestāstījis, ka viņas māte iekļuvusi satiksmes negadījumā un, lai mātei nebūtu problēmu, ir nepieciešama nauda.

Bērns tam noticējis un atsūtītajiem kurjeriem – vīrietim un sievietei – atdevis 500 eiro, 50 ASV dolāru un mobilo tālruni. Zvans nācis no Lietuvas numura.

Policijā otrdien reģistrēti vēl vairāki gadījumi, kad krāpnieki līdzīgā veidā tikai no pieaugušajiem mēģinājuši iegūt naudu.

Jau ziņots, ka pēdējos gados Rīgā un citviet aktivizējušies telefonkrāpnieki, kas zvana pārsvarā no Lietuvas. Arī šis gads nav izņēmums, un šogad jau apkrāpti vairāki rīdzinieki. Lai arī pārsvarā krāpniekiem izdodas upurus piemānīt un tikt sveikā cauri, policijas rokās jau iepriekšējos gados nonāca vairāki lietuvieši. Šādā rūpalā pieķerti arī pāris Latvijas iedzīvotāji.

Šovasar Rīgas reģiona kriminālpolicija galvaspilsētā aizturējusi 11 tā dēvētos telefonkrāpnieku sūtītus kurjerus, kuru uzdevums ir no krieviski runājoša apkrāptā sirmgalvja iegūt pieprasīto naudas summu. Visi aizturētie ir Lietuvas iedzīvotāji.

Tomēr novembra sākumā aizturēti divi krāpnieku kurjeri, kuri ir Latvijas iedzīvotāji, kaut arī krāpnieks bija zvanījis no Lietuvas.

Komentāri (13)

raimonds_bossltd 17.11.2010. 13.04

to Aldis
Man arī prieks, ka Latvijā ir ģimenes, kur 8 gadīgam bērnam ir piekļuve tādiem resursiem.

+3
-1
Atbildēt

0

janisoga 17.11.2010. 12.42

Tiesham divaini, ka bernam ir piekljuve shada apmera gimenes resursiem. Bet nu paaris reizes jau vajag apdedzinaties, lai saprastu kas un kaa

+3
-1
Atbildēt

1

    Anda Burve-Rozīte > janisoga 17.11.2010. 14.48

    Bērniem ir tieksme izložņāt māju un meklēt visu, kas paslēpts. Atceros, ka es arī pati zināju, kur vecāki glabāja nelielos naudas krājumus, lai gan viņi bija pārliecināti, ka man nav ne jausmas. Ir jau cilvēki, kas naudu arvien neuztic bankām. Izskatās pēc šī gadījuma, un, protams, ka pārbijies bērns atdos.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Iveta Berga 17.11.2010. 12.44

Domājams, ka vecākiem kaut kur bija noslēpta šī nauda, kuru bērns, izmisuma dzīts, atradis. Tas, protams, nevienam neienāk prātā.

+3
-2
Atbildēt

1

    Edīte Dancberga > Iveta Berga 17.11.2010. 13.37

    Nauda nav jāslēpj, tā ir jātur aiz atslēgas (kura arī nav jāslēpj, bet jānēsā līdzi). Ja vien tā 8 gadīgā meitene neprot atmūķēt slēdzenes, tad šis ir noziegums, kuru pieļāva vecāku neapdomība.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu