Korupcijā vainotais prokurors ir atbrīvots • IR.lv

Korupcijā vainotais prokurors ir atbrīvots

36
Jānis Saliņš, F64

Rīgas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors iesniedzis atlūgumu

Kukuļa piesavināšanā vainotais Rīgas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors Svens Martinsons pēc paša vēlēšanās pametis darbu prokuratūrā, aģentūrai BNS apstiprinājis prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks. Martinsons jau divas dienas atbrīvots no apcietinājuma, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs nolēmis viņam atcelt apcietinājumu.

Par aizstāvības pozīciju advokāts Āris Bočs pagaidām precīzi nevarēja pateikt, vien norādīja, ka klientam aizliegts izbraukt no valsts.

Jau vēstīts, ka KNAB oktobra beigās aizturēja prokuroru Martinsonu un vēl trīs privātpersonas. Martinsonam vienīgajam tika piemērots apcietinājums. Birojs noskaidrojis, ka kāda persona ar starpnieku palīdzību nodeva divu tūkstošu eiro kukuli, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu kāda prokurora lietvedībā esošā kriminālprocesā.

KNAB iegūtā informācija liecina, ka gan pirmais starpnieks, gan otrais starpnieks, kas bijis prokurors, katrs piesavinājušies pa daļai kukuļa. Kopumā abas minētās personas piesavinājušās visus 2000 eiro. Gala rezultātā kukulis nav sasniedzis otru prokuroru, kam tas it kā bijis adresēts, aģentūrai LETA izmeklētāju versiju skaidrojusi Karlsberga.

"Latvijas Avīze" rakstīja, ka Martinsons, iespējams, nemaz nav gatavojis un varējis ietekmēt lēmumu, kas bijis Autotransporta lietu prokuratūrā.

Komentāri (36)

gundega_heiberga 12.11.2010. 13.06

Tādam, kas piesavinās kolēģim domāto kukuli, mūžs jāpavada cietumā!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu