Domburs: LTV reitings nav traģiski zems • IR.lv

Domburs: LTV reitings nav traģiski zems

27
Jānis Domburs. Foto: Andrejs Strokins, F64

Satraucot cilvēku izvēle "Panorāmas" vietā skatīties komerctelevīziju ziņas

Latvijas Televīzijas (LTV) reitings nav traģiski zems, taču satraucoša ir tendence, ka divreiz populārākas par LTV "Panorāmu" kļuvušas komerctelevīziju LNT un TV3 vakara ziņas, ceturtdien intervijā laikraksta "Diena" pielikumā "Izklaide" norāda raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs Jānis Domburs.

"Sabiedriskā televīzija reti kur ir visvairāk skatītā, bet kritiskā robeža, kas liecina, ka vairs nav īsti labi, ir, ja reitings nokrītas krietni zem 10%. LTV reitings nav traģiski zem kritiskās robežas, bet mani visvairāk uztrauc tagad jau diezgan skaidri izteiktā tendence, ka LNT un TV3 ziņas skatās divas reizes vairāk skatītāju nekā LTV "Panorāmu"," žurnālista teikto citē aģentūra BNS.

Viņaprāt, LTV Ziņu dienesta problēmas saistāmas jau ar 90.gadiem, kad LTV vadība definējusi, ka ziņas ir prioritāte, "bet neviens tā īsti nesaprata, ko tas nozīmē".

"Ziņas tehnoloģiski un organizatoriski kļuva par pasauli pasaulē, pēc tam sinerģija medija iekšienē vairs nenotika, sākās rīvēšanās par to, kurš ir foršs un kurš – neforšs. Aizgāja "De facto" komanda. Manuprāt, diskreditācija un degradācija nāca no visām pusēm. Tagad viss darbojas pēc inerces, viss kaut kur ripo, vienu dienu sanāk labāk, otru – sliktāk," notiekošo apraksta Domburs.

Vaicāts, kā glābt LTV Ziņu dienestu, žurnālists vien norādījis, ka "neviens nav jāglābj". "Problēmas ir ar visiem medijiem. Ja mēs nolidojam preses brīvības reitingos lejā, tas liecina, ka mums kaut kas nav kārtībā. LNT ir vienas politiskās partijas neslēpts pārstāvis, "Čas" ir tās pašas partijas citi pārstāvji, "Neatkarīgā Rīta Avīze" jau gadiem nav mēģinājusi pat stila pēc kaut ko kritisku par [Ventspils mēru Aivaru] Lembergu uzrakstīt. Tas rada vispārēju fonu. Un, ja sabiedriskajā televīzijā ir visādi "digitālie taimkodi", brīnumi ar reklāmas līgumiem, varbūt šāds Ziņu dienests ir tieši tas, kas vajadzīgs šādai sabiedriskajai televīzijai," pesimistiski prāto Domburs.

Komentāri (27)

marčiks 11.11.2010. 13.29

Simtprocentīgi piekrītu Domburam, vienīgi man liekas, ka arī KNL? nepieciešamas pārmaiņas. Par ziņām – LNT ziņas ir pārlieku “labi Latvijiskas” , bet Panorāmai bieži vien trūkst dzīvīguma, uguntiņas. Arī “De facto” komanda nevelk līdzi “Nekā personīga”. Līdz ar to ziņu un analītiskos raidījumus vislabprātāk skatos TV3.

+23
0
Atbildēt

0

kkristaps 11.11.2010. 13.38

Es rīkojos tieši tāpat, pat neatceros, kad pēdējo reizi būtu redzēta Panorāma. Tiesa, es pēc inreces skatos ziņas pulksten 18.00 (pirmās 5 minūtes), un tā vispār ir vienīgā reize diennaktī, kad ieslēdzu LTV1 (tiesa, LNT jau vismaz gadu neesmu ieslēdzis vispār). Manuprāt, Kots tandēmā ar Gailīti ir novedis TV1 līdz kliņķim, taču tas, protams, ir tikai mans subjektīvais viedoklis.

+17
-1
Atbildēt

1

    Sanšains > kkristaps 11.11.2010. 17.04

    Manuprāt, nav tik traki.
    LTV1 vismaz dažreiz noteikti ir vērts skatīties “100 g kultūras”, “Ziemeļu pusi”, “Kas notiek Latvijā?”, “Atklāto ceturtdienu”, “100. pantu”. Varbūt arī kādreiz “Viss notiek”.

    Gan jau ka arī “Zebrai”, “Provincei”, “Ielas garumā”, “Klētij”, “Vides faktiem” un “Kas var būt labāks par šo?” nav ne vainas, ja ir atbilstošas intereses.

    Manuprāt, kopumā joprojām nesalīdzināmi labāks piedāvājums nekā jebkurai komerctelevīzijai.

    (Žēl, protams, ka Arta Ģiga un Dita Krenberga vairs nestrādā LTV1. Kaut gan “Nekā personīga” diemžēl atļaujas būt neobjektīvi savā attieksmē)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 11.11.2010. 13.54

Ja godīgi, tad TV3 ziņas skatos, jo pēc TV3 ziņām ir vismaz Ugunsgrēks, kuru skatāmies visa ģimene! Ko lai dara, ja patīk mūsu lielisko aktieru spēle!!!
Bez tam TV Panorāmā ziņu dienests ir Gailīša pārziņā un tas nu ir viens vecās kliķes ieliktenis!
LNT pat nepratīšu pareizi uzrakstīt, bet pilnīgi nevienu raidījumu tajā kanālā neskatos tieši tāpēc, ka tas ir PLL rupors un jau sen spēlē kopā ar šo veco blēžu komandu!Pārāk jau tendenciozi viss tika sameistarots!
Dombura KNL ir kaut kas jāmaina, jo šis raidījums stagnē!

+13
-1
Atbildēt

4

    ilmisimo > austrisv 11.11.2010. 14.07

    varbūt būtu interesantāks, ja….
    ———————————————–ja šovs, tad jāiet tik tālāk šova virzienā, ja kāruojas likt publikai duomāt, tad laikam citādi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 11.11.2010. 14.23

    Ino!
    Tas būtu viens no variantiem, jo tad nevarētu izvairīties no sāpīgiem jautājumiem, kas varētu interesēt daudzus!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lismanis > austrisv 11.11.2010. 15.15

    ja sieva virtuvē ieslēdz Ugunsgrēku, es eju ēst vakariņas uz citu istabu. mans kuņģis nespēj to … sagremot.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 11.11.2010. 13.59

    Bet. Raidījums varbūt būtu interesantāks, ja skatītāji varētu uzdot jautājumus.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu