Krievijas žurnālisti vēršas pie prezidenta • IR.lv

Krievijas žurnālisti vēršas pie prezidenta

21
Oļegs Kašins. Avots: AFP/LETA

Joprojām nav atklātas Vladislava Listjeva un Annas Poļitkovskas slepkavības

Pēc uzbrukuma laikraksta „Kommersant” žurnālistam Oļegam Kašinam, kurš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā un atrodas mākslīgi izraisītā komā, Krievijas žurnālisti ar atklātu vēstuli vērsušies pie Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva.

30 gadus vecajam Kašinam tika uzbrukts sestdienas naktī pie mājas. Žurnālists nav aplaupīts, kas liecina, ka uzbrukuma iemesls ir viņa profesionālā darbība. Par to ir pārliecināti viņa amata brāļi – žurnālistam ir traumēti pirksti, lai viņš vairs nevarētu rakstīt. Viņš guvis arī citas smagas traumas. Kašins pēdējā laikā pētīja jauniešu radikālās kustības Krievijā, kā arī rakstīja par ceļa būvniecību cauri Himku mežam. Uzbrukumu žurnālistam ir fiksējusi novērošanas kameru pie viņa mājas, kas parāda, ka uzbrucēji bijuši divi. Viņam sists ar kādu priekšmetu.

Atklātajā vēstulē Medvedevam žurnālisti atgādina, ka joprojām nav atklātas žurnālistu Vladislava Listjeva un Annas Poļitkovskas slepkavības, kā arī nav atrasti vainīgie, kas smagi piekāva „Himkinskaja Pravda” galveno redaktoru Mihailu Beketovu. Iznāk, ka Krievijā žurnālists ir viegls uzbrukuma mērķis, teikts vēstulē. Žurnālisti prasa, lai uzbrukums Kašinam tiktu izmeklēts līdz galam, vainīgi noskaidroti un sodīti. Tāpat nepieciešams atrisināt Poļitkovskas un Beketova lietas.

Šī gada laikā Krievijā ir nogalināti astoņi mediju pārstāvji, bet vēl 40 žurnālistiem uzbrukts. Žurnālistus beidzot ir jāaizsargā, un vara ir tieši atbildīga par to, lai masu mediju varētu droši strādāt, uzsvērts vēstulē. 

„Kommersant” redakcija savā mājas lapā raksta: „ Ja Oļega Kašina zvērīgā piekaušana par spīti Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva prasībai to atklāt un ģenerālprokurora Jurija Čaikas personiskajai uzraudzībai beigsies ne ar ko, kā iepriekšējās lietas par uzbrukumiem žurnālistiem, tas faktiski legalizēs spēka metožu pielietošanu.”

Pie Maskavas Galvenās milicijas pārvaldes svētdien notiek pikets. Žurnālista atbalstam pikets notiks arī Sanktpēterburgā, ziņo "Eho Moskvi".

Komentāri (21)

Sintija Sproģe 07.11.2010. 15.10

Tā pat kā visi iepriekšējie uzbrukumi tā arī šis paliks neatrisināts, vēl jo vairāk tāpēc, ka tika aizskarta sāpīgā tēma par Himku meža ceļu, kura ir pašas valdības problēma, un jā, Krievijā demokrātija ir un paliek tikai uz papīra…

+1
0
Atbildēt

0

anita_meistere 08.11.2010. 09.42

žurnālisti vēršas pie prezidenta? a ko medvedevs var? jagirežas pa taisno pie imperatora, ja nav bail par savu dzīvību un veselību!

0
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 07.11.2010. 18.41

moskaļu stils :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu