Šuve • IR.lv

Šuve

6
Nellija Ločmele

Pirms gada, janvārī, mūsu žurnāla vāks bija dramatisks – aizšūtas lūpas pieteica cenzūras tēmu Latvijas medijos, kurus krietni bija papluinījusi ekonomiskā krīze un politiskas ietekmes

Šoreiz uz vāka atkal ir šuves žurnālista sejā. Tikai nu tā ir pavisam konkrēta seja un īstas šuves, ar kurām sadiegta dzīva miesa. Portāla Kompromat.lv žurnālista Leonīda Jākobsona seja.

Personīgi nepazīstu Jākobsonu, taču Ir iedibināja ar viņu kontaktus pēc tam, kad Kompromat.lv pērn publiskoja Rīgas mēra Nila Ušakova elektronisko saraksti. E-pastus kāds bija nozadzis Ušakovam, nodevis Jākobsonam un, tā kā šī sarakste bija par politikas virtuvi, nevis kaķiem vai sportu, mēs uzskatījām, ka tajos atrodamās aizdomas par politiķa neētisko rīcību ir jāpārbauda.

Zagtie e-pasti ir sulīgs piemērs informācijai, kādu publicē Kompromat.lv. Tā nav ētiski nevainojama žurnālistika. Arī pats Jākobsons atzīst – viņa informācijas avoti bieži ir amorāli cilvēki, likumpārkāpēji. Aizdomas, ka arī pats Jākobsons līdzinās saviem informācijas avotiem – jo izmanto portālu šantāžai -, izteica vairāki cunftes biedri, kurus iztaujājām, pētot šo lietu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu