Ēlertes birojā strādā divi darbinieki • IR.lv

Ēlertes birojā strādā divi darbinieki

29
Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība). Autors: Lauris Nagliņš, LETA

Ministres padomnieka atalgojums līdzvērtīgs iepriekšējai izpeļņai

Kultūras ministres Sarmītes Ēlertes ("Vienotība") birojā patlaban strādā divi darbinieki, aģentūru LETA informējis viens no viņiem – ministres padomnieks un preses sekretārs Andris Saulītis. Pretēji LETA iepriekš ziņotajam, viņš Ir.lv neslēpa savu atalgojumu, uzsverot, ka tas ir līdzvērtīgs vidējai izpeļņai, ko saņēmis iepriekšējā darbavietā.

Jaunā ministre nolēmusi nesteigties ar biroja darbinieku skaita paplašināšanu, tostarp parlamentārā sekretāra iecelšanu. Ministres biroju turpinās vadīt Vita Cīrule, kura jau iepriekš veica šos pienākumus Kultūras ministrijā (KM). Viņa KM strādā vairāk nekā 13 gadus, ieņēmusi amatus gan Kultūrpolitikas departamenta Stratēģijas nodaļā, gan ministra birojā. Ministra biroja vadītājas Vitas Cīrules atalgojums šā gada jūlijā bija 907,08 lati.

Savukārt Saulītis saņems 950 latus pirms nodokļu nomaksas, kas ir līdzvērtīgi vidējai izpeļņai, ko saņēmis iepriekšējā darbavietā. Sarunā ar Ir.lv padomnieks uzsvēra: ''Nedz man, nedz ministrei nav iebildumu, ka atalgojums tiek publiskots.''

Saulītis iepriekš strādājis laikraksta "Diena" portālā Diena.lv, Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio. Latvijas Universitātē Saulītis ieguvis bakalaura grādu komunikācijas zinātnē, maģistra grādu – Rīgas Stradiņa universitātes Sociālās antropoloģijas programmā.

Komentāri (29)

kkristaps 06.11.2010. 17.31

Nekāda atlīdzība, kas tiek maksāta no budžeta, t.i., no iedzīvotāju maciņiem, nevar būt konfidenciāla. Elementāri, Vatson.

+18
-2
Atbildēt

0

MRitovs 06.11.2010. 15.37

Sākas atkal veca dziesma. Kas tā par tādu paranoju slēpt algu, strādājot valsts iestādē??

+13
-4
Atbildēt

2

    snjuu > MRitovs 06.11.2010. 15.40

    Paranoja daļēji ir saprotama. Parasti liekas, ka naudas citos maciņos ir vairāk, kaut šie “neko nedara”, tomēr attieksme muļķīga – izspiedīs jau tāpat, ļautiņš vien “tēlu” pakāsīs.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    MRitovs > MRitovs 06.11.2010. 15.56

    Par to jau stāsts. Kamdēļ tā tēlu bojāt. Gan jau, ka nav nekāda astronomiskā alga, bet attieksme kā radīta, lai nokaitinātu kā žurnālistus, tā cilvēkus, kas to lasa.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

andris902 07.11.2010. 08.58

…kaut kas mūsu valstī sagājis šreijā ne tikai ar sabiedrību…bet arī ar mūsu žurnālistiem….šoruden tas izpaužas jo spilgti…tiek publicētas puspatiesības…nepārbaudīta informācija…baumas….pārpublicējumi…ka tik ātrāk, ka tik sensacionālāk!…mēs gaidām ziņas, ne gaisā virmojošus pusvārdus…vai žurnālisti arī ierauti kauliņu spēlē…un azarts ņēmis virsroku…nevis profesionālisms un skaidrais saprāts?…

+6
0
Atbildēt

1

    Miceks > andris902 07.11.2010. 22.16

    Ļoti precīzi! Diemžēl..

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu