Valdībai paredz 1-2 gadu mūžu • IR.lv

Valdībai paredz 1-2 gadu mūžu

26
Evija Trifanova, LETA

Zatlers nav gatavs derēt uz Dombrovska nolūku strādāt līdz nākamajai Saeimai

Divas trešdaļas Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka jaunā Valda Dombrovska (''Vienotība'', JL) valdība varētu strādāt līdz diviem un vairāk gadiem, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras ''TNS Latvia'' sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu 900 sekundes veiktā aptauja.

35% oktobra beigās aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka šī valdība varētu noturēties līdz vienam gadam, savukārt 18% aptaujāto domā, ka valdība varētu strādāt divus gadus.

14% aptaujāto apvienības ”Vienotība” un Zaļo un zemnieku savienības valdības mūžu paredz ilgāku – vairāk nekā divus gadus. Tomēr trešdaļa aptaujāto jeb 33% Dombrovska valdībai paredz vien pusgada mūžu.

Jau vēstīts, ka Dombrovska mērķis ir ar jauno valdību strādāt visus četrus gadus līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām. Valsts prezidents Valdis Zatlers intervijā žurnālam Ir gan sacīja, ka nav gatavs slēgt derības par šī nolūka izpildi.

"Es neesmu ar mieru derēt ne uz ko. Man jau skolā iemācīja, ka derībās viens ir viltnieks un otrs – muļķis. Tā kā es negribētu būt ne viltnieks, ne muļķis, es nesaderēšu. Bet kā Valsts prezidents es noteikti darīšu visu, lai stiprinātu valdību, nevis to gāztu," sacīja Zatlers.

Komentāri (26)

kkristaps 04.11.2010. 11.05

Mani visvairāk tracina visi tarakāni, kas iedomājušies sevi par šefpavāriem, sākot ar Ingunu Sudrabu un beidzot ar Gundaru Bērziņu, Vladi Birkavu un veselu baru citu “speciālistu”.

+13
-1
Atbildēt

1

andrisskrastins 04.11.2010. 10.39

Brīžiem man VD atgādina bērnudārza audzinātāju, bet Saeima, prese, speciālisti – trokšņainu bērnu baru. VD skumji noraugās, kā šis bars paspēj izpēlēt kazakus razboiņikus, Afganistānas un Vjetnamas tranšejkarus un sazin vēl ko pirms ķēras pie darba.

Jā, VD valdībai nekad netika solīts, ka tā izturēs ilgi. Tas nenotiek arī tagad. Un tad? Tas ir tik ļoti jāuzsver? Vai Lemberga nīdēji varētu drusku arī objektīvāk paskatīties uz situāciju? Vai nacionālisti spētu norīt lepnumu? Vai pārambiciozās dažas personības, kas ir V, spētu saprast, ka tagad nav laiks savām “spējām” ļaut vaļu?

Latvieši kā vienmēr meklē iemeslus lai šķeltos, lai neuzticētos cits citam. Slimīgi.

+8
-1
Atbildēt

1

    Una Grinberga > andrisskrastins 04.11.2010. 11.34

    Un jocīgākais, ka VD visticamāk ir nevis kā skolotājs (jo skolotājs tomēr pārzina bērnu domāšanu un paredz to rīcību), bet gan kā Kolumbs Amerikā – it kā pēc fizioloģiskajām pazīmēm tie paši cilvēki, tikai uzvedas pavisam dīvaini un runā nesaprotami!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 04.11.2010. 10.19

TNS varētu veikt aptauju, vai iedzīvotāji tic, ka 2012.gadā būs pasaules gals – no tās informācijas pat būs lielāka jēga!

P.S. Antropologi varētu paanalizēt, kāpēc latvieši tajā pašā dienā, kad apstiprina valdību, jau domā par gāšanu?

+8
-1
Atbildēt

3

    Valdis Ādamsons > Una Grinberga 04.11.2010. 13.44

    Domā “vienu soli uz priekšu”, bet nepublicē savas domas bez pamata!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    gintssakne32 > Una Grinberga 04.11.2010. 10.24

    Par P.S. Varbūt tas ir ļoti labi – domājam vienu soli uz priekšu? ;)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 04.11.2010. 11.15

    Bet kāpēc mūžīgi jādzīvo bailēs? Tas tā kā kāzu dienā tiktu aptaujāti kāzu viesi par to, kad pāris šķirsies? Es teiktu muļķīgi…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu