Vēlētāju un deputātu saziņas vietnei jauns formāts • IR.lv

Vēlētāju un deputātu saziņas vietnei jauns formāts

10

Sabiedrības līdzdalības nodaļa izveidota arī atjaunotajā Saeimas mājaslapā

Otrdien līdz ar 10.Saeimas darba sākumu jaunā formātā sāk darboties deputātu un vēlētāju interneta saziņas vietne gudrasgalvas.lv , kur vēlētāji varēs diskutēt ar parlamenta deputātiem, gan paust savu viedokli pirms svarīgiem balsojumiem, informē projekta GudrasGalvas.lv vadītājs Jānis Rozenbergs.

Otrdien sāk darboties arī atjaunotā Saeimas mājaslapā, kurā būtiskākais jaunums ir sabiedrības līdzdalības sadaļa, informē aģentūra BNS.

Pirms vēlēšanām izveidotajā portālā gudrasgalvas.lv vēlētāji turpmāk varēs taujāt deputātu skaidrojumus par viņu darbību parlamentā, atgādināt viņiem priekšvēlēšanu solījumus. "Vēlamies lauzt tradīciju, ka vēlētāja balsī ieklausās reizi četros gados. Gudrasgalvas.lv piedāvā divvirzienu komunikāciju – iespēju ne tikai vēlētājam darīt zināmu savu sāpi, bet iesaistīties dialogā ar deputātu. Saeimas deputātam tā ir iespēja negaidīt četrus gadus, lai uzzinātu vēlētāju viedokli," portāla ieceri skaidro sabiedriskās politikas centra "Providus" direktore Vita Tērauda.

Iespēja bez maksas izveidot savu profilu portālā "www.gudrasgalvas.lv" piedāvāta visiem 100 deputātiem, aicinot uz tiešu un publisku saziņu ar vēlētājiem. Portālā var lasīt deputātu blogus, sameklēt deputātus pēc vārda, partijas vai reģiona, no kura tie ievēlēti.

Interneta vietnē plānots kontrolēt deputātu solījumus, kurus viņi pirms vēlēšanām pauda portālā "www.gudrasgalvas.lv" kā kandidāti. Līdz gada beigām portālā plānots ieviest vēl vairākas funkcijas, ar kuru palīdzību saziņa starp vēlētājiem un deputātiem būs vēl produktīvāka.

Kā ziņots, interneta vietne www.gudrasgalvas.lv mēnesi pirms 10.Saeimas vēlēšanām piedāvāja tiešās saziņas iespēju ar 441 deputātu kandidātu no visiem 13 sarakstiem. Mēneša laikā portālu apmeklēja ap 40 000 unikālo lietotāju, kopumā portāls tika skatīts vairāk nekā 70 000 reižu. Līdz vēlēšanu dienai vēlētāji bija uzdevuši vairāk nekā 6000 jautājumu un saņēmuši vairāk nekā 4000 kandidātu atbilžu.

Savukārt Saeimas mājaslapa no otrdienas, 2.novembra, būs pieejama ar jaunu dizainu, kā arī video un foto galerijām. Tajā saglabātas Saeimas sēžu, likumprojektu un deputātu datubāzes, būs apskatāmas ziņas par parlamenta pieņemtajiem likumiem, Saeimas komisiju lēmumiem, kā arī amatpersonu aktivitātēm, aktuālo notikumu kalendārs.

Jaunajā parlamenta mājaslapas versijā izveidota sadaļa par sabiedrības līdzdalību, kurā apkopota informācija par iespējām Saeimā iesniegt priekšlikumus, apmeklēt parlamentu, informācija par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām un ārvalstu studentu programmām.

Līdzekļi mājaslapas pilnveidei iegūti esošā Saeimas budžeta ietvaros, 2010.gada sākumā atsakoties no drukātā izdevuma "Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs" drukas versijas, informē Saeimas preses dienests.

Komentāri (10)

tetrapack 02.11.2010. 12.10

Ļoti labi, ka ir tāda lapa. Izskatās arī neslikti izveidota, žēl, ka nezināju par to jau pirms vēlēšanām. Nosaukums, domāju, nav bez ironijas, līdzīgi kā “Milžu cīņas”. Vajadzētu vēl kaut kā noteikt, ka deputātiem ir OBLIGĀTI jāatbild uz vismaz daļu no viņiem uzdotajiem jautājumiem katru nedēļu.

+5
0
Atbildēt

0

vismantsk 02.11.2010. 14.16

Lapa nav ideāla, bet ir ļoti laba ideja.

+3
0
Atbildēt

0

Jānis Romanovskis 02.11.2010. 10.43

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu