Pēc atsacīšanās fiktīvi precēties latvietes Dublinā tur gūstā • IR.lv

Pēc atsacīšanās fiktīvi precēties latvietes Dublinā tur gūstā

29
Lauris Vīksne, F64

Drāmu Dublinas dzīvoklī palīdz atrisināt arī Latvijas policija

Noticot solījumiem par labu darbu un atalgojumu, uz Īriju devušās divas sievietes no Latvijas, kuras nonākušas gūstā, jo atteicās slēgt fiktīvu laulību. Drāma atrisinājusies, sadarbojoties Latvijas un Īrijas policijām, vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz Īrijas laikrakstu "Irish Times".

Vīrieši, kuri kārtoja viņu iebraukšanu Īrijā, solījuši labu darbu. Kad sievietes ieradušās Dublinā, viņām paziņots, ka fiktīvi jāapprecas ar vīriešiem no Āzijas – kādu indieti un pakistānieti. Kad Latvijas pilsones atteikušās, viņas ieslēdza dzīvokļa istabā. Viena no viņām pamanījās noslēpt mobilo telefonu un nosūtīja īsziņas draugiem Latvijā. Šī informācija tika nodota Latvijas policijai, kas savukārt sazinājās ar Īrijas policijas Valsts imigrācijas biroju.

Īsziņā tika minēts arī sagūstīšanas organizētāja vārds, kas Īrijas policijai jau bija pazīstams, tādēļ ātri izdevies atrast konkrēto dzīvokli. Vienai no sievietēm ir 19 gadu, bet otrai 25.

Policija ir aizturējusi divus vīriešus – galvenais aizdomās turamais ir 23 gadus vecais vīrietis no Indijas un 32 gadus vecs pakistānietis.

Jau ziņots, ka Īrijas policija izmeklē simtiem lietu par fiktīvām laulībām. Pieļauts, ka 10 – 15% no visām noslēgtajām laulībām Īrijā ir fiktīvas. To mērķis ir iegūt uzturēšanās atļauju Eiropas Savienības valstīs. Fiktīvas laulības ir viens no cilvēktirdzniecības veidiem.

Komentāri (29)

Sanšains 26.10.2010. 18.43

Man vienmēr ir interesējis, vai šīs sievietes ir latvietes, vai arī tikai Latvijas pilsones – nelatvietes, un, ja abas grupas, tad kādā proporcijā. Bet droši vien šādu informāciju poltikorektuma apoloģēti gatavi slēpt līdz pēdējam…

Katrā ziņā tā ir viņu izvēle, un laikam gan es nejūtu viņām līdz.

+2
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu