"Pasaules skaņa" saņem balvu Čehijā • IR.lv

"Pasaules skaņa" saņem balvu Čehijā

25

Sīmaņa un Grūbes filma saņēmusi balvu par māksliniecisko sasniegumu Prāgas festivālā

Režisora Dāvja Sīmaņa un žurnālista Ginta Grūbes filmai "Pasaules skaņa" piešķirta viena no prestižā Starptautiskā Televīzijas filmu festivāla "Zelta Prāga" galvenajām balvām, aģentūru BNS informēja Ārlietu ministrijas preses nodaļa.

Filma "Pasaules skaņa" balvu "Par ārkārtēju māksliniecisko sasniegumu" saņēmusi 96 filmu (no 22 valstīm) konkurencē. Filma laika posmā līdz nākamajam "Zelta Prāgas" festivālam tiks demonstrēta arī Čehijas televīzijā.

Piešķirot apbalvojumu, festivāla žūrija filmu novērtējusi kā "..skaistu, maģisku, iztēli rosinošu filmu. Tai ir poētiska režija, aicinot skatītāju raudzīties apkārtējā pasaulē ar lielāku ziņkāri. Mūsdienu trauksmainajā pasaulē tas ir grūti sasniedzams uzdevums, bet šī filma to ir sasniegusi izcilā veidā".

Filmas vērtēja starptautiska žūrija Heizelas Raitas (Hazel Wright) vadībā. Balvu režisora vietā saņēma Latvijas vēstnieks Čehijā Kaspars Ozoliņš. 47.gadskārtējais televīzijas filmu festivāls notika no 16. līdz 20.oktobrim Prāgas Žofīna pilī, un tajā tika piešķirti kopumā septiņi apbalvojumi.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu