LTV arodbiedrība lūdz izvērtēt Kota atbilstību amatam • IR.lv

LTV arodbiedrība lūdz izvērtēt Kota atbilstību amatam

11
Ieva Čīka, LETA

NEPLP neredz sūdzībai pamatu; premjers LTV darbā saskata problēmas

LTV darbinieku arodbiedrība trešdien publicētā atklātā vēstulē masu medijiem, kā arī vairākām kontroles institūcijām un Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoram Edgaram Kotam paudusi satraukumu par uzņēmuma pārvaldes kvalitāti. Tikmēr Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins arodbiedrības vēstuli neuzskata par izvērtējamu, vēsta BNS.

Paziņojumā arodbiedrības locekļi pauž nopietnu satraukumu par būtisku kritumu Latvijas Televīzijas reitingos un uzņēmuma pārvaldības kvalitātē un uzsver, ka šādā veidā jau otro reizi vēršas pie LTV vadības un NEPLP. Jaunvārī izsūtītajai vēstulei NEPLP neesot uzskatījusi par nepieciešamu pat atbildēt.

“Šīs bažas atkārtoti apstiprinājās priekšvēlēšanu laikā, kad sākotnēji LTV vadība nolēma vispār (!) nerīkot priekšvēlēšanu diskusiju raidījumus un pēc tam tos sarīkoja lielā steigā un ārkārtīgi neprofesionāli. Vēlāk atbildība par neveiksmēm tika novelta uz raidījumu vadītājiem,” teikts vēstulē.

Darbinieki pauduši satraukumu arī par neskaidrībām ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līgumu, kā arī par pēdējā gada laikā izdarīto iepirkumu konkursu rezultātiem.

Tikmēr NEPLP vadītājs Ābrams Kleckins neredz pamata izvērtēt LTV arodbiedrības vēstuli, kurā pausta kritika par televīzijas vadību, kā arī LTV vadītāja Edgara Kota atbilstību amatam. Kleckinā LTV darbinieku arodbiedrības valdes vēstule izraisījusi neizpratni. "Tur [vēstulē] nav ko skatīties, tie ir tikai apgalvojumi, bet nekādu faktu. Visā tajā tekstā ir tikai viens fakts, kas neatbilst patiesībai, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) savu paziņojumu [saistībā ar hokeja reklāmu] vakar atsauca," pastāstīja Kleckins.

LTV vadītājs Kots Latvijas Radio pastāstīja, ka ar vēstules saturu vēl nav iepazinies: “Vēlos  noskaidrot, vai ir bijusi kādā šīs arodbiedrības kopsapulce. Cik man zināms, ka arodbiedrības valde ir deliģēta pārstāvēt publiski, tad ja tas ir tiešām arodbiedrības kopsapucles [lēmums].Pašreiz es esmu noskaidrojis to, ka tā ir vienas arodbiedrības piecu cilvēku valdes viedoklis,” sacīja Kots.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība"/JL) intervijā radio "101" atzina, ka LTV darbā redzamas daudzas problēmas, vienlaikus norādot uz iespējām arī mainīt LTV vadību. Dombrovskis paskaidroja, ka LTV vadības maiņa ir iespējama, taču šis jautājums ir NEPLP kompetencē, kura pārrauga sabiedrisko mediju darbu. Premjers arī pauda pārliecību, ka NEPLP šo situāciju risinās.

Par sarunām varas kuluāros saistībā ar Kota nomaiņu nedēļas nogalē rakstīja arī portāls “Pietiek.com”. Tā veidotāji vēstīja, ka to veicinājis reitingu līmeņa samazinājums un aizdomas, ka, pārdodot ekskluzīvas tiesības tirgot reklāmas laiku hokeja spēļu translācijās, Kots pārkāpis likumu.

Komentāri (11)

Scipcinskis 20.10.2010. 21.41

Jāsāk ir ar Kleckinu.

+5
0
Atbildēt

0

viestarts_vidins 20.10.2010. 21.47

Īsajā formā ziņojums varētu būt apmerām tāads: “Cienijamais saimniek! Ziņojam no kuģa kravas tilpnēm – kapteinis pārmetis stūrmani pār bortu un stūrē bez kompasa un sajēgas (Klecinam saprotamāk būtu: bez čuja, ņuha un poņas …)! Dariet lūdzu kaut ko!”

+4
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 20.10.2010. 20.56

Praktiski Kots šobrīd ir Lemberga žēlastībā. Ja Aivaram īsti nekratīs viņa liktenis, tad lidos un paķers Gailīti līdzi.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu