Bijušajai tiesnesei Poļikarpovai par kukuļņemšanu 3 gadi cietumā • IR.lv

Bijušajai tiesnesei Poļikarpovai par kukuļņemšanu 3 gadi cietumā

24
Ieva Čīka, LETA

Iepriekšējo cietumsodu Augstākā tiesa samazinājusi par pieciem gadiem

Augstākā tiesa (AT) trešdien kukuļņemšanā apsūdzētajai toreizējai Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājai Irēnai Poļikarpovai piesprieda trīs gadus cietumā, vēsta aģentūra BNS. Pirmās instances tiesa viņai piesprieda astoņus gadus cietumā.

Šādu sodu tiesa noteikusi, piemērojot Krimināllikuma pantu, kas nosaka – ja tiesa, ievērojot vairākus vainīgā atbildību mīkstinošus apstākļus un vainīgā personību, atzīst par nepieciešamu noteikt viņam sodu, kas ir zemāks par minimālo robežu, kāda par attiecīgo noziegumu paredzēta likumā, tā var sodu attiecīgi mīkstināt, atklājusi tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Tiesa arī nolēma, ka Poļikarpovai konfiscējama manta – 6000 eiro un 6760 latu. Spriedumu no 27.oktobra vēl var pārsūdzēt AT Senātā. Poļikarpovu tiesas zālē vēl neapcietināja. Uz cietumu viņai būs jādodas tikai tad, kas spriedums stāsies spēkā.

Pēdējā vārdā Poļikarpova vēlreiz atzina savu vainu un materiālu vērtību pieņemšanas faktu un lūdza tiesu noticēt, ka atzīšanās sirdī notikusi jau pirms četriem gadiem un viņa ir sodījusi sevi, zaudējot darbu un sabojājot veselību. Pirmās instances tiesā Poļikarpova vainu gan neatzina. Poļikarpovai apsūdzība uzrādīta par vienu kukuļņemšanas epizodi 500 latu kukuli.

AT pirmdien atsevišķi izdalīja kriminālprocesu pret kukuļņemšanā apsūdzēto Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi Beatrisi Tāleri, kura jau mirusi. Tāleri apsūdzēja četrās kukuļņemšanas epizodēs par kukuļņemšanu summās no 100 līdz 500 latiem.

Tikmēr spriedums gan pagaidām gājis secen citai šajā krimināllietā par kukuļdošanu apsūdzētajai tiesu izpildītājai Inesei Rozītei, kas brīdī, kad sākās lietas iztiesāšanas, visticamāk, Latviju pameta.

Komentāri (24)

rozaa11 13.10.2010. 19.47

Kas tas par humānismu .cik cilvēkiem tā koruptīvā maita nav sabojājusi dzīvi ņemot kukuļus.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu