Satversmes tiesā sūdzas par aģitācijas tiesību pārkāpumu • IR.lv

Satversmes tiesā sūdzas par aģitācijas tiesību pārkāpumu

15
Mārtiņš Cīrulis, F64

Pieteikumu iesnieguši vairāku 10.Saeimā neiekļuvušo partiju pārstāvji

Vairāki aktīvisti pirmdien Satversmes tiesā (ST) iesnieguši sūdzību par 10.Saeimas vēlēšanās pieļauto Saeimas vēlēšanu likuma pārkāpumu, neievērojot likumā noteiktās vienādās tiesības priekšvēlēšanu aģitācijai visām politiskām partijām un apvienībām, vēsta LETA.

Pieteikuma iesnieguši partijas "Daugava Latvijai" pārstāvji Didzis Ozols un Mārtiņš Draudiņš, "Ražots Latvijā" pārstāvji Sigurds Graudiņš un Andris Orols, partijas "Par prezidentālu republiku" pārstāvis Eduards Mihaļevičs un partijas "Tautas kontrole" pārstāvis Juris Lapinskis, kā arī apvienības "Atbildība" pārstāvis Klementijs Rancāns.

Pieteicēji ST sūdzas par visu Saeimas vēlēšanu likumu kopumā, lūdz to atcelt kā nedemokrātisku un neatbilstošu Satversmes 1., 2., 6., 89. un 91.pantam, tostarp 91.panta prasību, ka visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma un tiesas priekšā un ka cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas.

LETA vēsta, ka ST trīs dienu laikā izlems, vai iesniegtais dokuments atzīstams par pieteikumu un nododams izskatīšanai tiesnešu kolēģijai, lai tālāk izlemtu par lietas ierosināšanu vai atteikšanos to darīt.

Jau iepriekš vairāku Saeimā neiekļuvušo partiju pārstāvji kritizēja priekšvēlēšanu procesu, uzsverot, ka mazajām partijām tikušas liegtas iespējas paust savu viedokli. Arī priekšvēlēšanu diskusijas notikušas tikai starp Saeimā jau pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem.

Komentāri (15)

dace_ampermane 11.10.2010. 14.42

es vēlējos dibināt VIENA CILVĒKA PARTIJU, bet sapratu ka Elerte ar sorosītiem man liks sprunguļus riteņos un ka man pilnīgi un galīgi nekas nespīd un es to uzskatu par cilvēktiesību pārkāpumu. un droši vien vērsīšos eiropas tiesā.

+12
0
Atbildēt

0

buchamona 11.10.2010. 14.14

ST tagad Muižniece sēž :) Vismaz viens dzirdīgs ausu pāris būs gatavs uzklausīt šos politiskos neveiksminiekus

+5
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 11.10.2010. 14.40

Ja nemaldos gan Latvijas radio tika atvēlēts laiks visām partijām aģitācijai, gan LTV deva mazajām partijām iespēju piedalīties vairākos raidījumos.

Es nesaku ka nevajag dot visiem vienādas iespējas, taču šo mazo partiju piedāvājums bija diezgan murgains.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu