Igaunijas premjers sašutis par elektrības tarifu celšanu • IR.lv

Igaunijas premjers sašutis par elektrības tarifu celšanu

34
Jānis Saliņš, F64

''Latvenergo'' valdes locekļa amatam virza ''Rīgas gaismas'' direktoru Kuņicki

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips ceturtdien zaudējis savaldību, runājot par elektrības cenām, atsaucoties uz kaimiņvalsts mediju ''Postimees'', raksta Diena.lv. Uzņēmuma ''Eesti Energia'' ieceri par 18,6% celt pārvades tarifu viņš uzskata par nepieļaujamu.

«Kura galvā varēja ienākt ideja par to, ka cenas par elektrības pārvades tīklu izmantošanu jāpalielina par 18,6 procentiem? Kas ir noticis? Tas taču ir gandrīz 20 procentu! Kam tas ir ienācis prātā?» Igaunijas premjerministra preses konferencē teikto atrefē ''Postimees''. «Prasīt šādu cenu ir nekaunība. Pilnīga muļķība! Ceru, ka ar to arī viss beigsies.»

Ansips aicinājis pārskatīt ''Eesti Energia'' investīciju programmu, kurā jau piešķirti septiņi miljardi kronu un tiek plānots piešķirt vēl tikpat daudz. «Kāpēc? Lai izpildītu investīciju programmu? Grib paaugstināt cenas. Kāpēc? Lai izpildītu investīciju programmu!» niknojies Ansips par valsts miljardu ieguldījumu.

Premjerministrs kritizējis ''Eesti Energia'' plānus par līdzdalību Lietuvas atkritumu pārstrādes uzņēmuma celtniecībā. «Ko tas mums nozīmē? Vajag nedaudz padomāt arī par vietējiem patērētājiem. Vajag domāt par to, kas notiek pie mums, nevis prasīt cenu paaugstinājumu par 20 procentiem,» teica Ansips. Energouzņēmums premjerministra teikto nav komentējis.

Jau vēstīts, ka mierīgā garā par nākamajā pavasarī iespējamo elektroenerģijas tarifu paaugstināšanu Latvijā vēstījis energo koncerna ''Latvenergo'' valsts pilnvarnieks, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce. Elektrības tarifi Latvijā nav mainījušies kopš 2008.gada, taču palielināti pārvades tarifi.

Ceturtdien konkursa komisija vienojusies vakantajam AS "Latvenergo" valdes locekļa amatam virzīt pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" direktoru Māri Kuņicki, informē biznesa portāls "Nozare.lv". Konkursā tika meklēts par ražošanu atbildīgais valdes loceklis. Komisija labāko pretendentu izvēlējās balsojot, un Kuņicka kandidatūru atbalstīja vairākums komisijas locekļu, pavēstījis Pūce, kurš arī pats atbalstījis šo kandidātu.

Ziņas par Kuņicki aģentūras LETA arhīvā ir visai skopas. Viņš dzimis 1979.gadā, ieguvis bakalaura grādu inženierzinātnēs Rīgas Tehniskajā universitātē, maģistra grādu Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē. "Rīgas gaismā" viņš strādā kopš 2000.gada, 2006.gadā iecelts par aģentūras "Rīgas gaisma" izpilddirektoru, 2009.gadā – par direktoru.

Kuņickis darbu ''Latvenergo'' varētu sākt pēc mēneša. Savukārt ar komisijas virzīto energouzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata kandidātu, līdzšinējo AS "Rīgas siltums" vadītāju Āri Žīguri panākta vienošanās, ka viņš darbu sāks 15.novembrī.

Jau vēstīts, ka vakances "Latvenergo" valdē parādījās pēc iepriekšējā uzņēmuma vadītāja Kārļa Miķelsona un viņa vietnieka Aigara Meļko atcelšanas no amata, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja apsūdzībām dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā.

Komentāri (34)

resnais 08.10.2010. 02.39

Kas šādā situācijā teiktu šādus vārdus? .. nuuu..jaaa..ko ta mees….laikam taa vajag… kaut kaa jau sadziivosim. :)

+3
0
Atbildēt

0

iab 08.10.2010. 08.23

Tad, kad bija jāizpilda Māstrihtas kritēriji, Igaunijā čaļi kabinetos vienojās. Tagad mērķis sasniegts un, kā jau ierasts arī Latvijā, var “ņemt un uzmest” uzņēmuma vadību.

0
0
Atbildēt

0

rozaa11 08.10.2010. 01.01

Izrādās ka arī kaimiņos iet diezgan cūcīgi.bet pricāties jau gan nav par ko pašiem arī pietiek stulbību žēl kā tā….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu