Dombrovskis: koalīcija piekrīt sarunām ar SC • IR.lv

Dombrovskis: koalīcija piekrīt sarunām ar SC

126
SC līderis Jānis Urbanovičs (K), ''Vienotības'' pārstāvis Valdis Dombrovskis (L). Autors: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Urbanovičs grib skaidrību par budžetu; Zīle noraida iespēju par SC ministriem

Pašreizējie koalīcijas partneri "Vienotībai" devuši mandātu turpināt sarunas par iespējamo sadarbību ar apvienību "Saskaņas centrs" (SC) jaunās valdības veidošanā, tostarp pieļaujot iespēju piešķirt tai ministru amatus, žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja premjerministrs Valdis Dombrovskis ("Vienotība"), ziņo aģentūra BNS.

Viņš koalīcijas partnerus informējis par līdzšinējām sarunām ar SC. Lai arī konkrētus nosacījumus par sadarbību ar SC Dombrovskis neminēja, viņš vairākkārt apliecināja, ka gan Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), gan Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" (VL–T/LNNK) pārstāvji piekrituši turpināt sarunas par sadarbības līgumu ar SC, kas varētu ietvert arī ministru amatus. Sanāksmē gan piedalījušies tikai ''tēvzemieši''.

Ir.lv jau rakstīja, ka “Vienotība” piedāvājusi SC slēgt līgumu par sadarbību Saeimā un, iespējams, deleģēt kādu ministru jaunajā valdībā. Saeimas SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs gan Ir.lv sacīja, ka apvienību interesē “darba plāns, tikai pēc tam sadarbības iespējas''. Viņš nodevis Dombrovskim SC ekonomisko programmu, gaidīšot viņa atbildi, ''un tad jau mēs redzēsim, kādā veidā mēs varam viņam palīdzēt”.

“Mēs nerunāsim ne par kādiem amatiem, ne par sadarbības veidu, kamēr mēs nezināsim, ko darīs valdība. (..) Mums vispirms ir darba plāns. Es gribu zināt, kas ir Dombrovska budžetā, jo iespējams, ka mēs varam sagribēt iet valdībā, dabūt kādus amatus, bet budžeta piepildījums var būt tāds, kurš neļaus mums par to balsot. Tā būtu no mūsu puses tāda negodīga rīcība, tāpēc vispirms gribam redzēt plānus,'' uzsvēra SC līderis.

Kā informēja Dombrovskis, tagad jāizstrādā sarunu grafiks par koalīcijas un valdības veidošanu. Prioritāte ir jaunās valdības deklarācijas sagatavošana. Jau ziņots, ka jauno valdību iecerēts apstiprināt 10.Saeimas pirmajā sēdē 2.novembrī.

Nacionālās apvienības vadītājs Roberts Zīle gan noliedza ziņas, ka "tēvzemieši" būtu pauduši atbalstu priekšlikumam SC piešķirt arī ministru amatus. "Var būt runa par parlamentāro sadarbību, bet ne par ministra amatu, un ne jau par koalīciju," žurnālistiem sacīja Zīle.

Zīle uzsvēra, ka pagaidām sarunas notiek potenciālās koalīcijas partneru starpā un skaidrības par ministru amatu piešķiršanu SC neesot arī "Vienotības" partiju vidū. Politiķis neslēpa pārsteigumu, ka valdībā tiek piedāvāts postenis SC, lai gan vēlētāji esot skaidri pateikuši, ka atbalsta līdzšinējās koalīcijas darba turpināšanu.

Komentāri (126)

mincitis888 04.10.2010. 14.22

Urbanovičs divas dienas uzvedas pilnīgi neadekvāti:), diez vai tik nelīdzsvarots indivīds būtu pelnījis pārvaldīt valsti:)Un diez vai mēs visi esam pelnījuši vēl vienu aktieri-diversantu (Godmanis), kas neko citu, kā spriedzi neizraisa!
Runājot par urbanoviča programmām, tām ir stipri miglaina konstance, tāda aizplīvurota mistika- jo publiski urbanovič vienmēr uzsvēra, ka neko nav redzējis un neko nezin, tāpēc neko neteiks:) Apmēram tādā garā:)
Vēl vēlētos pajautāt visiem saskaņiešu faniem, vai situācijā, ja SC būtu vinnējis, viņi aicinātu V savā valdībā? Domāju, ka nē, jo SC modelis ir apskatāms RD:(
Urbanovičam vajag varu, Maskavai apsolītu un par lielu naudu apmaksātu varu! Ja viņš nepieņems Dombrovska piedāvājumu, tas būs tiešākais pierādījums manis teiktajam!

+48
-1
Atbildēt

1

    ivetao2007 > mincitis888 05.10.2010. 13.30

    Sarunā ar Krievijas vētnieku ar kuru runāju par Krievijas parādu 20 gadu ilgo par kara inavlīda pensiju, dabūju dzirdēt, ka jā Urbanovčs nākšot pie varas, tad visu nokārtošot. Tas nozīmē, ka Urbanovičs ticis subsidēts no Latvijai naidīgas valsts. Patiesībā ir kremļa aģents. Ar viņu var runāt, bet nekādas ministru vietas! Rīgas dome ir pierādijums kā tas notiek. Puķinam vajadzīga vara Latvijā ar Urbanoviča rokām un caurums NATO un EU aizsardzības mūrī. Viņu vādiem ticamība ir = 0. Tāpat kā Puķinam = 0

    0
    0
    Atbildēt

    0

ekmanis 04.10.2010. 13.42

Šķiet, ka Urbanovičs ir mazliet apmulsis. Kā nekā par tādu naudu “sponsoram” bija apsolīta absolūta uzvara, jo pats bija par to pārliecināts un pavēlēja žurnālistiem aizmirst valdību bez SC. Bet sanācia tā, ka nauda netika atstrādāta, mērķis netika sasniegts. Kā lai tagad atskaitās par badarīto darbu? Patiesībā taču mērķis bija tik tuvu, bet Lužkovs ar savu muldēšanu visu sapurgāja. Bez tam vēl kāds viņu gudrinieks izgvelza, ka no VF naudu nevajag ņemt, jo Krievija došot. Starp citu, interesants bija viņu padomnieka izteikums TV žurnālistam, ka spriežot pēc SC darbības RD, viņi nemaz nepratīšot vadīt valsti.

+36
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 04.10.2010. 13.34

Nē nu Dombrovskis runā cietu – take it or leave it. SC saka – a mums po. Nu ja po, sēdiet opozīcijā tālāk. Un ak jā, Rīgas budžets arī būs jākonsolidē. Atkal varēs raudāt, kā centrālā vara nesaprot RD vajadzības.

Pietiek runāt ar viņiem. Budžets negaida.

+33
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu