Dombrovskis: prioritāte ir esošā koalīcija • IR.lv

Dombrovskis: prioritāte ir esošā koalīcija

31
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

''Vienotība'' ar ''Saskaņas centru'' meklēs “saskarsmes punktus” parlamentā

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) uzskata, ka pagaidām provizoriskie 10.Saeimas vēlēšanu rezultāti apliecina sabiedrības atbalstu esošajai koalīcijai, tāpēc sarunas vispirms notiks ar tagadējiem partneriem Zaļo un Zemnieku savienību, “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK. Ar otru populārāko spēku “Saskaņas centrs” (SC) tikšot meklēti “saskarsmes punkti” parlamenta darbā.

“Prioritāte ir esošā koalīcija,” sestdien žurnālistiem apvienības svinību vietā viesnīcā “Elizabete” sacīja Dombrovskis. Viņš pauda gandarījumu par vēlēšanu rezultātiem, bet partijas biedriem sacīja, ka “vēlētāji ir noraidījuši populismu, kas nozīmē, ka pēdējo gadu laikā Latvijas sabiedrība daudz ko ir mācījusies”.

Partijas “Jaunais laiks” priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa Ir.lv atzina, ka tik lielu spēlētāju kā SC šobrīd nebūtu labi atstāt opozīcijā. “Mēs nedrīkstam pieļaut [ekspremjera Aigara] Kalvīša kļūdu un atstāt viņus pilnīgā ignorancē, vēl jo vairāk, atceroties draudus par Biškeku,” sacīja Āboltiņa.Viņa gan atzina, ka šobrīd ticamāka būtu sadarbība ar SC parlamenta, nevis valdības darbā.

Savukārt “Sabiedrības citai politikai” priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs Ir.lv bija piesardzīgs prognozēs par koalīcijas aprisēm, norādot, ka aptaujas varētu nerādīt precīzu ainu, turklāt nākamajai valdībai esot nepieciešams vērā ņemams atbalsts Saeimā, jo jāpieņem virkne nepopulāru lēmumu: ”divi smagi budžeti”.

Kā novēroja Ir.lv, “Vienotība” vēlēšanu rezultātus sagaida priecīgā atmosfērā, iespējamos vēlēšanu uzvarētājus sveic koris.

Komentāri (31)

mary75 02.10.2010. 22.59

Nu tad, iespējams, Vienotība patiešām būs ko mācījusies?
Ja domā par valsts stratēģiskām interesēm, saprotams, ka ar SC jāsadarbojas.
Saprotams, aprunājot visus jautājumus, kuri vispār netiks skarti – pilsonības, utt.
Jā jau SC tas nav pieņemami, un tas sāks uzstādīt nepieņemamas prasības – tad neko nevar darīt.
Bet, tad tā, vismaz, nebūs Vienotības vaina.

0
0
Atbildēt

0

tetrapack 02.10.2010. 22.54

Āboltiņa nezina, ko nozīmē “ignorance”, sanāca tāds neliels uzbrauciens SC. ;)

0
0
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 02.10.2010. 22.24

“Saskarsmes punkti parlamentā” … skan normāli – nu tad paskatīsimies vai SC tiešām interesē kaut kas vairāk nekā tikai pilsonība, valoda un “labas attiecības ar Krievzemi” :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu