Deputātu kandidāti uzslavētu Neo • IR.lv

Deputātu kandidāti uzslavētu Neo

24
Kaspars Krafts, F64

Daļa tautas kalpu pretendentu ir pret vienlīdzīgām tiesībām seksuālajām minoritātēm

Vairākums no 10.Saeimas deputātu kandidātiem, kas interneta vietnē gudrasgalvas.lv pauduši savu viedokli par 12 sabiedrībā aktuāliem jautājumiem, uzskata, ka hakeris Neo, kurš atrada drošības caurumu Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā un lejuplādēja no tās datus, ir pelnījis uzslavas.

Kandidātu publicētās atbildes liecina, ka lielākā daļa viedokli paudušo potenciālo tautas kalpu atbalsta gāzes tirgus liberalizāciju pirms 2014.gada, taču nepiekrīt viedoklim, ka Saeimai seksuālajām minoritātēm jānodrošina vienlīdzīgas tiesības ar pārējām sabiedrības grupām, informē projekta koordinators Jānis Rozenbergs no sabiedriskās politikas centra ''Providus''.

Vairākums aptaujāto kandidātu uzskata, ka deputātam ar Latvijas medijiem un iedzīvotājiem nav jārunā tikai un vienīgi latviski, un nepiekrīt, ka tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās būtu dodamas cilvēkiem, kuri dzīvo Latvijā un maksā nodokļus vairāk nekā trīs gadus. Aptaujātie deputātu kandidāti atbalsta ideju par deputātu ziedojumu publiskošanu labdarībai, kā arī par pieņemamu uzskata domu, ka laukumā pie Saeimas regulāri tiktu slietas protesta telšu pilsētiņas.

Viedokļu jautājumus formulēja Sabiedriskās politikas centra ''Providus'' pētnieki.

Jau vēstīts, ka gudrasgalvas.lv ir jauna virtuāla tiešas saziņas forma starp vēlētājiem un deputātu kandidātiem. Tajā reģistrējušies un profilu izveidojuši vairāk nekā 400 deputātu kandidāti no vairāk nekā 1200 10.Saeimas vēlēšanās startējošajiem. Pilnībā savu profilu aizpildījuši teju 250. Vēlētāji kandidātiem uzdevuši vairāk nekā 3500 jautājumus un saņēmuši ap 3000 atbilžu. Kopš portāla atvēršanas to apmeklējuši ap 35 tūkstoši unikālo apmeklētāju.

Komentāri (24)

liene.dz 27.09.2010. 16.36

>>> taču nepiekrīt viedoklim, ka Saeimai seksuālajām minoritātēm jānodrošina vienlīdzīgas tiesības ar pārējām sabiedrības grupām

Šādi demonstrējot, ka viņi ir palikuši padumjās savienības “politiķu” līmenī… un viņiem ne par mata tiesu nav gājuši labumā 20 gadi nosacīti demokrātiskā valstī.
Apsveicami, prieks dzirdēt, ka tādi mums pretendē būt starp “100 gudrajām galvām”.

+10
-2
Atbildēt

0

marta1313 27.09.2010. 21.55

“uzskata, ka hakeris Neo, kurš atrada drošības caurumu Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā un lejuplādēja no tās datus, ir pelnījis uzslavas.”

Neo nav hakeris, viņš neko “neuzlauza”. Viņš VID EDS iegāja pa “atvērtām durvīm”. Un uzslavu viņš neapšaubāmi ir pelnījis!

+3
0
Atbildēt

0

UZ SKOLU BEZ RIEPAS! 27.09.2010. 21.18

“Vienlīdzīgas tiesības” – izklausās labi! Bet ja tā padomā, tad kuras būtu tās tiesību jomas, kurās šie cienījamie ļaudis būtu apdalīti? Pamattiesībās, cilvēktiesībās, civilajās, krimināltiesībās, pilsoņa tiesībās, patērētāja tiesībās? Nekur! Tāpēc neciešu, kad vārdi “vienlīdzīgas tiesības” tiek lietoti, domājot ko pavisam citu – izmaiņas ģimenes un laulības definīcijā. Un tieši tāpēc man raisa bažas tas, kas notiek to deputātu kandidātu galvās, kas atbalsta šo “vienlīdzīgo tiesību” fantomu.

+3
-4
Atbildēt

1

    liene.dz > UZ SKOLU BEZ RIEPAS! 27.09.2010. 22.45

    Tikai daži piemēri, slinkums gari rakstīt:

    – “šie cienījamie ļaudis” no juridiskā viedokļa nekādās attiecībās nav tiesīgi stāties, jo valsts neatzīst nekādas viendzimumu pāru attiecības. Respektīvi, saskaroties ar jautājumiem par mantojumu, situācijām, kad viens no pāra nonācis slimnīcā utml, cilvēki, kas daudzus gadus ir nodzīvojuši kopā, no likuma viedokļa ir pilnīgi svešinieki.
    Tāpat nav saprotami, uz kāda pamata vienai sabiedrības daļai ir tiesības slēgt laulības, reģistrēt attiecības, bet citai sabiedrības daļai tas ir jāaizliedz. Tad varbūt būsim konsekventi un aizliegsim jebkādas laulības?

    – Joprojām daļa politiķu (šobrīd domājot VL, bet ir jau arī citi) var nosaukt gejus un lesbietes par izvirtuļiem un viss ir kārtībā. Banāla apsaukāšanās, taču to nez kāpēc uzskata par pieņemamu demokrātiskā valstī. Tas tā kā neskaitās kaut kādu tiesību pārkāpums?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu