Latviešu modes filma uzvar konkursā • IR.lv

Latviešu modes filma uzvar konkursā

28
Publicitātes foto

Starptautiskā festivālā apbalvo režisora Grauda un mākslinieces Gūtmanes īsfilmu ''Lust Lust''

Režisora Mārtiņa Grauda un modes mākslinieces Ketas Gūtmanes veidotā īsfilma "Lust Lust" uzvarējusi starptautiskā modes un stila filmu festivālā "A Shaded View On Fashion Film", kura apbalvošanas ceremonija svētdien vakarā notika Parīzē, ziņo aģentūra LETA.

"Lust Lust" stāstu veido atsevišķas epizodes, kurās brīvi darbojas dažādi personāži – katrs savā ierastajā vidē. Sižets ir par kādu taksometra šoferi, kurš pieņem izsaukumu uz Lukstīgalu ielu – tur kādam cilvēkam jāatdod paciņa, bet ar to notikumi filmā tikai sākas. Personāžu apģērbs ir veidots, inspirējoties no apkārt pieejamiem interjera priekšmetiem.

Gūtmane ir ne tikai filmas tērpu dizainere, bet arī idejas un radošā stāsta autore. Balvu par labāko vīrieša lomas atveidojumu filmas komandai izdevies iegūt, pateicoties tango deju pasniedzēja Aigara Stirnas pārliecinošajam tēlojumam.

"A Shaded View On Fashion Film" ir pasaulē pazīstamās franču modes žurnālistes Diānas Pernē veidots ikgadējs starptautisks modes un stila filmu festivāls. Tā apbalvošanas ceremonija norisinājās Pompidū centrā Parīzē.

Īsfilma "Lust Lust" tika radīta 2009.gada radošā konkursa "Fashion is Passion" laikā, mākslas darba uzņemšanai izmantojot konkursa fonda piešķirto finansējumu.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu