LTV ziņās izpaliek Šķēles vērtējums debatēs • IR.lv

LTV ziņās izpaliek Šķēles vērtējums debatēs

35
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Kļūdas dēļ ziņās sniedz tikai divu partiju pārstāvju vērtējumu skatītāju aptaujā

Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests, otrdien atspoguļojot informāciju par pirmdien notikušajām priekšvēlēšanu debatēm ''Izvēlies nākotni'', kļūdas dēļ nav pilnā apmērā publiskojis ''Latvijas Faktu'' (LF) aptauju par to, kurš no debašu dalībniekiem bijis vispārliecinošākais.

Līdz šim LTV Ziņu dienests pēc katrām debatēm, izņemot pirmās, publiskojis LF aptauju tabulas veidā, skaidri norādot, cik pārliecinošs skatītājiem šķitis katrs debašu dalībnieks.

Tomēr otrdien ziņu sižetā par debatēm, kurās piedalījās apvienības ''Par labu Latviju'' līderis Andris Šķēle, premjerministrs Valdis Dombrovskis (''Vienotība''), satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (VL – TB/LNNK), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (SC), kā arī apvienības ''Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā'' (PCTVL) pārstāvis Jānis Kuzins, šī informācija izpalika. Žurnāliste vien nosauca, ka aptaujas līderis esot Dombrovskis, otrais – Urbanovičs, taču netika nosaukts ne Šķēles, nedz arī citu dalībnieku vērtējums.

LF direktors Aigars Freimanis Ir.lv informēja, ka vislielāko atbalstu aptaujā guvis Dombrovskis, kuru par vispārliecinošāko atzinuši 52,6% aptaujāto, Urbanoviču uzteica 16,1% aptaujāto, Šķēli – 15,4%, Gerhardu – 9,2%, Auguli – 6,1%, Kuzinu – 0,6% aptaujāto.

LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis Ir.lv sacīja, ka LF tabulas nepubliskošana viņam esot pārsteigums. ''Tā tam nevajadzēja būt,'' sacīja Gailītis, aicinot sazināties ar raidījuma producenti Dagniju Neimani. Viņa Ir.lv sacīja, ka tabulas neievietošana esot ''neveiksmīga apstākļu sakritība''. Sižetu gatavojusi žurnāliste, kas nupat atgriezusies darbā pēc ilgāka pārtraukuma, un viņai šķitis, ka tabula neesot jāliek.

Komentāri (35)

mary75 22.09.2010. 13.19

Atkal jau cukurgailītim “kļūda”!
Un atkal jau sakarā ar PLL reitingu!
Secinājums var būt tikai viens – Kots ar cukurgailīti paši ir divas lielas kļudas, kas, pēc iespējas ātrāk, jālabo.
Un jāsāk ar vēl vienu kļūdu – NRTP.
Bet, lai to izdarītu, vismaz šoreiz jānobalso bez kļūdām, citādāk, dārgie tautieši, drīz vien tādi cukrgailīši sāks jums diktēt, kas jums jāredz, kas jādzird, kas jāzin, kas nav, un būs jums te mazizmēra Krievija ar visiem priekiem visās jomās.

+34
-5
Atbildēt

0

mxblack 22.09.2010. 13.21

Šķēle tajā šovā vēlreiz parādīja, ka visa viņa izpratne par politisko konkurenci balstās uz klaju demogoģiju un tukšu plātīšanos. Neko jaunu arī viņš pateikt nevarēja. Viņa galvenais trumpis palika Dombrovska melošana par pensijām pirms pašvaldību vēlēšanām. Varbūt tā tukšā plātīšanās un savu neizpildīto priekšvēlēšanu solījumu novelšana uz Dombrovska valdību tā nokaitināja TV darbiniekus, ka viņi dusmās nejauši palaida garām šo kandidātu. Visi taču zin, ka pašreizējā nabadzība ir viņa partijas darbības sekas. Te nav brīnums, ka kāds apkrāptais viņu vienkārši ignorē, jo visa tā viņa uzstāšanās bija nekaunības kalngals.

+30
-2
Atbildēt

3

    mxblack > mxblack 22.09.2010. 14.10

    Tas tiešām ir rupjš profesionālais pārkāpums. Kāds bija mērķis, vai varbūt vainīga neuzmanība? Dīvaina paviršība.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mxblack 22.09.2010. 13.37

    Neticu, ka tādas lietas notiek nejauši.
    Un, ja pat tā, par to ir jāsoda.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > mxblack 22.09.2010. 14.00

    Taisnība Dzeri: ja vienreiz atgadās- nejaušība, ja otreiz- tā jau ir sistēma.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Lelliite, Dollijs 22.09.2010. 13.20

Nu, paklau! Sabalsojāt virs 50% par Dombrovski – paši vainīgi! Pēc tam brīnāties, ka neieliek tabulu :) Mūsdienās LTV nav īstā vieta, kur rādīt, cik patiesībā mazs atbalsts ir Šķēlem.

+29
-2
Atbildēt

2

    austrisv > Lelliite, Dollijs 22.09.2010. 14.17

    Ko nu daudz sabalsoja! vainīgs cukurgailītis, ka ļāva balsot tikai pa vienam zvanam no katra telefona!Droši vien te vainīgs bijušais LTV ziņu dienesta vadītājs! Ko tad gailīti nevirzīja uz politiskajām debatēm?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    designhouse.lv > Lelliite, Dollijs 22.09.2010. 14.27

    Perfekts komentārs! Tieši tā, lai nu kur, bet tieši LTV nedrīkst rādīt, ka PLL reitingi klibo! :D

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu