Hokeja spēļu reklāmas tiesības pārdod bez konkursa • IR.lv

Hokeja spēļu reklāmas tiesības pārdod bez konkursa

15
Romāns Kokšarovs, F64

LTV miljonu eiro vērto pasūtījumu bez bankas garantijām nodod mazai aģentūrai

Iespēju par miljonu eiro jeb vairāk nekā 700 000 latu iegādāties Latvijas Televīzijas (LTV) sponsorēšanas un reklāmas piedāvājumu, kas vēlāk ļautu tirgot reklāmas hokeja klubu (HK) ''Rīgas Dinamo'' un ''Rīga'' spēļu translācijās, bez konkursa ieguvusi necila firma ''Reklāmas aģentūra ''Persona'''' (RAP), otrdien raksta avīze ''Diena''.

LTV piedāvājumu nosūtījusi virknei mediju aģentūru, atsaukusies vien RAP. Divas citas aģentūras – SIA ''Baltijas Media Simbols''(BMS) un Igaunijas ''Telereklaami OU'', kas interesējušās par šo paketi, uzzinot par to nejauši, LTV atraidīja, aizbildinoties, ka tās nav adresātu sarakstā.

RAP visu LTV reklāmas un sponsorēšanas piedāvājumu iegādājās par miljonu eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. RAP 2009.gada darbības pārskats liecina, ka uzņēmuma neto apgrozījums pērn bija 120 000 latu, aktīvi gada beigās – 17 337 lati, tīrā peļņa – 1710 latu. RAP valdes locekle Tatjana Horoševa ''Dienai'' stāsta, ka uzņēmums neņemšot kredītu saistību segšanai, bet ar LTV norēķināšoties pa posmiem, un pēdējā maksājuma termiņš esot mēnesis pēc pēdējās spēles, tātad pilnībā uzņēmumam ar LTV ir jānorēķinās pavasarī.

BMS pārstāvis Aleksandrs Šļapins un ''Telereklaami OU'' direktors Marguss Merima ''Dienai'' norādījuši – LTV piedāvājums bijis interesants, ņemot vērā hokeja popularitāti. Abus izbrīnījusi ne tikai konkursa nerīkošana, bet arī apstāklis, ka LTV pretentendtiem pat neprasīja bankas garantijas, kas apliecinātu to spēju uzņemties miljonu eiro saistības.

«Šis projekts ir liels, saistības ir pietiekami lielas, un man ir jābūt vismaz minimālai pārliecībai, ka partneris jau ir sevi pierādījis sadarbībā ar televīziju,» ''Dienai'' komentējis LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Uz jautājumu, vai LTV par šo piedāvājumu varētu saņemtu vairāk, ja tiktu rīkota izsole, kurā piedalītos visi gribētāji, E.Kots atbild: «Esmu pārliecināts, ka ne.»

Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents Ģirts Ozols stāsta, ka uzņēmums reklāmas tirgū par redzamāku spēlētāju kļuva tikai šogad, kad ieguva tiesības pārdot reklāmas raidlaiku pasaules čempionāta futbolā translācijām LTV7. Viņam ir bažas, ka miljons eiro ir «virtuāla summa» un «valstij tieši vai pastarpināti tomēr nāksies dotēt KHL spēļu translācijas». Lielās aģentūras šādā projektā, pēc Ozola teiktā, neiesaistoties, jo tas esot ne tikai dārgs, bet «šaurs» pasākums, turklāt tās nenodarbojas ar risku vadīšanu.

Komentāri (15)

andrisskrastins 14.09.2010. 09.26

Mjā, LTV vadība izskatās sāk sajust sēra smaku, saprot ka visticamāk nākošajos 2 gados būs jāmeklē jauns darbs. Tāpēc sev nosmeļ krējumu.

Un kāpēc tur ir tik maz reklāmu spēļu starplaikos? Vai tik nebūs par lielu cena samaksāta par translācijas tiesībām?

+4
0
Atbildēt

1

    ivetao2007 > andrisskrastins 14.09.2010. 19.09

    Hokejs ir bagātnieku sports. Bet kapēc tautai par to jāmaksā? Ja tauta nabadzības dēl nevar spēlēt to hokeju, kur ancuks vien maksā 1000 latu. Kapēc tā nereklamē futbolu, volejbolu un basketbolu, kur mums ir daudz lielākas slavenības un katram ir iespējams nodarboties. Futbolu var spēlēt ar basām kājā un bumbu jau var dabūt par pāris latiem. Tas, ka latvieši ļaujās lai tā krievu mafijas hokeja šaika kakā uz galvas, liecina, ka viņi savu prāt aldarī noslīcinājuši. Ar šo hokeju esam atpakaļ Krievijā. Kapēc tie paši hokejisti nespēlē ar zviedriem un somiem un netaisa turnīrus. Bet ar krieviem gan! Tapēc ka ne somos, ne zviedros NAV mafijas!

    0
    0
    Atbildēt

    0

ligucim 14.09.2010. 09.49

Hokejs – tas jauki, bet ko te dara kalvīšulmaņi
Padomes priekšsēdētājs: Guntis Ulmanis
Padomes loceklis: Aigars Kalvītis
???
Valsts dotē ( daļu) šo komandu, tad jau arii iepriekšminētās personas arī saņem kādu ļoti maziņu kripatiņu atalgojuma?
ne?

+4
0
Atbildēt

0

Dzintars Kalniņš 14.09.2010. 10.02

Jocīgi, ka tiek “atšūti” citi interesenti. Jāpiekrīt arī Ozola kungam, jo lauciņš ir patiesi šaurs un diezgan specifisks, un bez papildus “garantijām” varētu būt pārāk riskants pasākums tradicionālajām aģentūrām.

Izmantojot iespēju, kad runa iet par Dinamo, vēlējos pateikt, ka šis ir vēl viens piemērs latviešu sabiedrības divkosīgajai dabai, kā to intervijā bija nosaucis Hermanis – visi ir pret Krievijas ietekmi un Gazprom gāzes starpniekiem Itera, kuru dēļ par gāzi maksājam vairāk nekā citur Eiropā. No otras puses, pateicoties viņiem Dinamo vispār pastāv un, kad Dinamo spēlē, tad visi vienā balsī skandina “tikai Rīga, tikai Dinamo!”. Interesanti, liek aizdomāties… :)

+3
-1
Atbildēt

4

    @Ino
    jocīgi=normāli :) pilnībā piekrītu. :) vēlēšanās jādara viss, lai izmēstu ārā šos visus bijušo varas partiju pakalpiņus no visām instancēm.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    @Dolārs
    par sportu un politiku pilnībā piekrītu. tas pats arī sakāms par Lemberga reklāmas kampaņu un Prāta Vētru. Tās bija tikai pārdomas par Hermaņa interviju un ka kaut kāda taisnība tajā visā ir. :)
    Par PSRS augstāko līgu – pats darbojos sporta marketinga jomā (ne Latvijā) un, manuprāt, KHL ir vienīgais liela mēroga projekts, kurš var nodrošināt pietiekamu konkurētspēju globālajā tirgū. Krievijai ir jābut šī projekt “enkuram”, jo neviena cita Eiropas valsts neko tādu nevarētu realizēt. Skaidrs arī, ka ne Eiropa, ne Krievija nav Amerika un ka pie mums bez valsts un valsts uzņēmumu līdzdalības šādus projektus nevar pacelt. Tas, protams, arī izskaidrojams, ka arī mūsu ekonomikas nav tik attīstītas kā ASV un ka lielākā daļa lielo “biznesu” ir politbizness. No otras puses, šāds Dinamo projekts vairo arī valsts un pilsētas atpazīstamību, kā atdevi šobrīd ir diezgan grūti aprēķināt, bet tāda noteikti ir.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Dzintars Kalniņš 14.09.2010. 10.43

    Jocīgi, ka tiek “atšūti” citi interesenti.
    ____________________________
    Manuprāt ļoti loģiski – kā vienmēr:) Bibliotekas konkursā noraidīja Merku, lai gan tas piedāvāja cenu par pārdesmit miljoniem zemāku.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Dzintars Kalniņš 14.09.2010. 10.56

    Sports un politika tomēr ir dažādās kategorijās. Līdzjutējs tomēr atbalsta savējos ja reiz ir izgājuši laukumā.

    Lai gan es vēl arvien pieturos pie domas, ka Latvijas komandai nav ko meklēt PSRS augstākajā līgā. Lai viņi tur vārās savā sulā. Bet mums ir jāspēlē ar Eiropas klubiem. Galējā gadījumā- veidot savu Baltijas- Skandināvijas līgu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu