Nogalināts Maskavas metro sprādzienu organizators • IR.lv

Nogalināts Maskavas metro sprādzienu organizators

31
ITAR-TASS/LETA

Krievijas FDD kaujinieki Dagestānā likvidējuši kaujinieku vadoni Vagabovu

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieki Dagestānā likvidējuši vietējo kaujinieku vadoni Magomedali Vagabovu, kurš martā organizēja sprādzienus Maskavas metro, ziņo aģentūras LETA-RIA Novosti.

Kā pavēstījis avots Ziemeļkaukāza federālā apgabala drošības struktūrās, operācijas notikusi Gunibas ciemā, un tās laikā FDD īpašo uzdevumu centra darbiniekiem "Dagestānas noziedzīgās pagrīdes vadoni" izdevies iznīcināt. "Vagabova medības notika ilgu laiku, viņam divu gadu garumā izdevās izbēgt no sekotājiem. ''Tas bija ļoti viltīgs un blēdīgs terorists," atzinis informācijas sniedzējs.

Jau vēstīts, ka 29.martā divos pašnāvnieču sarīkotos sprādzienos Maskavas metro stacijās "Lubjanka" un "Kultūras parks" gāja bojā 40 un tika ievainoti vairāk nekā 160 cilvēki. Iepriekš ziņots, ka viena no sprādzienu sarīkotājām Mariama Šaripova bijusi Vagabova sieva, lai gan oficiāli tas nav apstiprināts.

Komentāri (31)

mary75 21.08.2010. 15.53

Nevajag ticēt visam, ko saka FSB.
Kāds jau tur ir nogalināts, bet, vai īstais, un vai terorists – to neviens nezina un neuzzinās.
FSB tāda mode – kādu nogalina, un pasludina, ka tas ir tas vainīgais. Lai parādītu, ka viņi strādā.
Kāpēc tad nekad nevienu netiesā, ka citur?
Lai nenāktu gaismā patiesība, dabiski.

+7
0
Atbildēt

1

    Andris > mary75 21.08.2010. 16.56

    Amizanti, ka pat oficiālajā ziņu dienestā RIA Novosti (Государственное информационно-аналитическое агентство Российской Федерации) kā kaut kas pats par sevi saprotams paslīd šādas frāzes:
    “Несколько раз объявлялось и о ликвидации Доку Умарова, называемого лидером северокавказских боевиков, однако его гибель пока не подтверждена.”
    (http://www.rian.ru/defense_safety/20100322/215790148.html)
    Un viss brīnišķīgi – pīpls desmit reizes nopriecājas par terorista nogalināšanu un desmit reizes padomā – cik tomēr labi, ka pie varas ir vieni KGB pārstāvji! Tajā pat laikā Umarovs ir dzīvs vēl šobaltdien, un tās pašas ziņu aģentūras mierīgi raksta par viņa jaunām pavelēm un videopaziņojumiem, “piemirstot”, ka viņš jau ir nogalināts 2007. gadā, pēc tam 2008., 2009. un, drošības pēc, 2010.
    To visu ļoti labi paredzēja un aprakstīja Orvells – jaunvalā tas trapīgi saucās “doublethink”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 21.08.2010. 20.28

Nebrīnītos, ja īstais organizators mierīgi šūpo kājas kādā, nebūt ne Kaukāza kabinetā.Pat daudz ticamāk..Lielā spēle, kur ierindas cilvēku, šoreiz metrobraucēju traģēdijai, nav nekāds nozīmes.

+4
0
Atbildēt

0

buchamona 22.08.2010. 10.16

Noskatījos vienu dok. krievu filmu, par to, kā krievi “medīja” Dudajevu. Pēc veiksmīgi pabeigts “operācijas” varoņi :) saņēma medaļas. Citā filmā, liekas amerikāņu, arī dokumentālajā par Dudajevu, Dudajevs saka, ka vissliktākais, kas var notikt ar Ičkeriju, tas ir – ja brīvības cīņas pārvērsties par islamistu ticības kariem. Apmēram tā arī šobrīd tas ir noticis, bet notika tādēļ, ka krievi nogalināja Dudajevu, pēc tam arī Mashadovu, vārdu sakot paši sev “izkārtoja” sev šos teroraktus uz kakla un tikai tādēļ, ka viņu augstākais mērķis ir “sargāt” savas pašu izdomātās impērijas robežas. Protams, tā ir traģedija mierīgajiem iedzīvotājiem, kuri cieta metro un visur citur, bet no otras puses – paši vainīgi. Tā ir viņu pašu ievēlēta valdība un parlaments, kurš, slepkavojot Ičkērijā, izprovicēja šos teroraktus Maskavā un citur Krievijā.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu