"Ražots Latvijā" kandidātiem biznesā nav veicies • IR.lv

"Ražots Latvijā" kandidātiem biznesā nav veicies

33
Kaspars Krafts, F64

Valsts ekonomisko pārveidi sološo ļaužu uzņēmumi strādā ar zaudējumiem

Saeimas vēlēšanās startējošā apvienība "Ražots Latvijā" sola valsts industriālo izaugsmi, tomēr par tās deputātu kandidātu firmām Uzņēmumu reģistrā (UR) atrodamie dati liecina, ka pērn tiem nav veicies īpaši labi, vēsta aģentūra BNS.

Kopumā no "Ražots Latvijā" pieteiktajiem 85 deputātu kandidātiem mazāk nekā 30 pieder uzņēmumi, vai arī viņi ir firmu vadītāji. Gandrīz 20 no deputātu kandidātiem piederošajiem vai vadītajiem uzņēmumiem pagājušajā gadā ir strādājuši ar zaudējumiem, vai arī nav izpildījuši obligāto prasību iesniegt gada pārskatu UR. Vislielākos zaudējumus ir radījis Aleksandram Obižajevam daļēji piederošais uzņēmums "Asara nams", kas nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem. Kaut arī uzņēmuma apgrozījums pērn ir bijis 68,5 tūkstoši latu, tas ir pamanījies iedzīvoties 190,9 tūkstošu latu zaudējumos.

Lielākā daļa no "Ražots Latvijā" deputātu kandidātu uzņēmumiem ir uzskatāmi par mikrouzņēmumiem, kuru gada apgrozījums nepārsniedz 70 tūkstošus latu.

Ar apgrozījumu, kas gadā pārsniedz 500 tūkstošus latu, var palepoties trīs "Ražots Latvijā" pārstāvji, un tie teju vienīgie pagājušo gadu aizvadījuši finansiāli veiksmīgi.

Lielākā uzņēmuma īpašnieks ir Vilnis Sprudzāns, kas vēlēšanās startē Latgales apgabalā ar pirmo kārtas numuru. Viņam pieder SIA "Vengo", kas vairumā tirgo konditoreju. Pērn tas ir strādājis ar 1,152 miljonu latu apgrozījumu un 193,9 tūkstošu latu peļņu.

Ivo Meļķis, kas Vidzemē startēs ar 13.kārtas numuru, ir veiksmīgi vadījis pašvaldības uzņēmumu "Valkas namsaimnieks". Tas ir strādājis ar 649 tūkstošu latu apgrozījumu un 12,7 tūkstošu latu peļņu. Savukārt Vidzemes vēlēšanu apgabalā ar astoto numuru startējošajam Ilmāram Bundzim daļēji piederošais būvniecības uzņēmums "Sangrals" pērn strādājis ar 529 tūkstošu latu apgrozījumu un 20 tūkstošu latu peļņu.

Komentāri (33)

mixizzz 21.08.2010. 17.10

Pievēršanās politikai kā biznesa problēmu risinājums ir normāla Latvijas prakse.

+5
-1
Atbildēt

0

varrvara 22.08.2010. 17.46

Par valsts vadīšanu varētu domāt cilvēki, kuri tikuši galā ar savu dzīvi, kuri veiksmīgi vada savu ģimeni un ģimenes saimniecību, veiksmīgi tiek galā ar biznesu, ko uzsākuši un pārzīst valsts uzbūvi un pārvaldīšanu. Pilnīgs absurds, ka par deputātu kandidātiem ir bezdarbnieki, cilvēki bez augstākās izglītības un biznesa vadītāji, kuri iestiguši parādos, atlaiduši no savām firmām cilvēkus aiz nespējas pārvaldīt savus uzņēmumus. Par dzērājiem un citiem īpatņiem nemaz nerunāsim.

+2
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 21.08.2010. 16.46

Tad nu gan- atraduši, kur piesieties- sīkumi. Pagājušajā gadā Latvijā ir tādi uzņēmumi, kam zaudējumi ir padmistos miljonu. Tepat ir.lv bija raksts- http://www.ir.lv/2010/8/18/pern-pelnosakais-telica-lielakie-zaudejumi-gusarovam

Pirmo desmit lielāko zaudētāju kopējie zaudējumi pērn bijuši gandrīz 119 miljoni latu. Ja 2008.gadā aptuveni 70 000 uzņēmumu kopējā peļņa bija 155 miljoni latu, tad pērn līdzīgam skaitam uzņēmumu uzrādīti 715 miljonus latu lieli zaudējumi.

Tā ka šie vēl ļoti viegli tikuši cauri…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu