Premjers: maz ticams, ka Latvija aizies no Afganistānas • IR.lv

Premjers: maz ticams, ka Latvija aizies no Afganistānas

22
Lauris Nagliņš, LETA

Iespēja pārtraukt Latvijas dalību misijā Afganistānā netiek izskatīta, norāda Dombrovskis

Iespēja, ka Latvija varētu nepagarināt dalību misijā Afganistānā, patlaban netiek izskatīta, bet kā šī jautājuma virzība tehniski virzīsies uz priekšu un kad saskaņā ar ANO mandātu tiks pieņemts oficiāls lēmums, būs skaidrs tuvāko nedēļu laikā. To LNT raidījumā "900 sekundes" trešdien atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL), vēsta BNS.

Abi atbildīgie – ārlietu un aizsardzības – ministri atbalsta misijas pagarināšanu, bet lēmuma pieņemšanas temps būs atkarīgs no tā, kad tiks saņemts ANO mandāts, norādīja premjers. Kā uzsvēra Dombrovskis, iespēja, ka Latvija dalību misijā varētu nepagarināt, vismaz sarunās ar ārlietu un aizsardzības ministriem, neiezīmējoties.

"Es domāju, tas ir arī būtisks politisks jautājums. Mēs NATO vienmēr esam iestājušies par kolektīvās aizsardzības sistēmu. Skaidrs, ka tādā gadījumā mēs nevaram būt tikai šīs kolektīvās aizsardzības patērētāji, bet mums jādod pienesums arī šai kolektīvās aizsardzības sistēmai," viņš norādīja.

Savukārt, kad lēmums par misijas pagarinājumu tiks pieņemts un vai to darīs vēl šī vai jau nākamā valdība, atkarīgs no ANO mandāta. "Par to, kādā veidā šie jautājumi tehniski virzīsies uz priekšu, tas ir tuvāko nedēļu laika jautājums," skaidroja valdības vadītājs.

Nacionālā drošības padome trešdien nolēmusi rekomendēt Latvijas dalības misijā Afganistānā mandāta pagarināšanu uz gadu pēc ANO Drošības padomes lēmuma pieņemšanas, atsaucoties uz Valsts prezidenta kanceleju, informē BNS.

Komentāri (22)

raimonds_bossltd 18.08.2010. 15.55

No Afganistānas jāaiziet visiem reizē, tad sāksies tādi brīnumi, ka būs ko redzēt. Vispirms Putins pašrocīgi nošaus Rogozinu, Lavrovu un citus augstāk stāvošos čekistus par nolaidību un varbūt pats sev ielaidīs lodi pierē. Pietiek ar svešām rokām no uguns kastaņus grābt un vēl izrādīt necieņu.

+1
0
Atbildēt

0

Armands Plāte 18.08.2010. 20.26

Vai Afganistānas misijā ir īstā vieta bankrotējušai valstij?
Vai afgāņi nāks barot mūsu bērnus? Jau tā izmirstam kā dinozauri

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu