Nesola, ka visi lidostas autobusa vadītāji runās angliski • IR.lv

Nesola, ka visi lidostas autobusa vadītāji runās angliski

13
Jana Kudrjavceva, F64

Bemhens: nevaru solīt, ka visi rīt runās angļu valodā

Uzņēmuma "Rīgas satiksme" vadītājs Leons Bemhens atzīst, ka lielākā daļa satiksmes autobusu vadītāju ir cilvēki gados, tādēļ ir zināmas problēmas nodrošināt, lai uz Rīgas lidostu kursējošā 22.maršruta autobusa vadītāji prastu vismaz vienu svešvalodu, Bemhena teikto piektdien intervijā Latvijas Televīzijā citē BNS.

"Kas attiecas uz šoferiem un autobusu vadītājiem un vienas svešvalodas zināšanu, mums, diemžēl, jāsaka, ka mūsu vadītāju kontingents ir cilvēki gados. Mēs zinām kā tajā laikā bija ar svešvalodām – mācīt viņas mācīja, bet tas pielietojums nebija un, lai runātu valodā, tā ir jālieto," sacīja Bemhens.

Viņš gan pauda apņemšanos risināt šo problēmu: "Mēģināsim kaut ko darīt arī šajā jomā, acīmredzot, pārsvars būs angļu valodai, tas ir tas uzdevums, pie kura mēs strādājam, bet nevaru apsolīt, ka no rītdienas visi runās angļu valodā."

Jau ziņots, ka no pirmdienas "Rīgas satiksme" palielinājusi 22.autobusu maršruta "Abrenes iela-Lidosta" intensitāti, turklāt paziņots, ka pašreizējos šā maršruta šoferus nomainīs tādi, kuri prot angļu valodu.

Komentāri (13)

dro 13.08.2010. 10.07

Lai nu kā būtu ar angļu valodu, bet Baltcom man šodien atsūtījis rēķinu krievu valodā! Vai uz viņiem neattiecas valodas likums? Sācies jau Šlesera – Urbanoviča pagrieziens uz Latslāviju?

+7
0
Atbildēt

3

    dro > dro 13.08.2010. 11.38

    Pēc mana protesta rēķins tika atsūtīts valsts valodā!:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > dro 13.08.2010. 10.47

    Dīvaini, bet man tas pats Baltcom vakar atsūtīja rēķinu latviešu valodā. Varbūt tur kāds būtu gribējis Tev speciāli ieriebt?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 13.08.2010. 11.19

    Baltkoma kents?:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

::Vai cis :: 13.08.2010. 10.04

Tūlīt uzradīsies kents un paziņos, ka šoferiem pilnīgi pietiek ar krievu valodas un “mātes valodas” pārzināšanu …

+6
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 13.08.2010. 10.55

Jāsaka ka sen gan nav dzirdēts tas atmodas laiku izteiciens “es to suņu valodu nemācīšos”. Tie autobusa šoferi gan nerunās angliski ne rīt ne aizparīt, varbūt izņemot vienu vārdu – money.
Valoda, valoda, bet ir arī atmosfēra. Dzīvoju centra rajonā, blakus ir veikals/kafejnīca. Tur nepārtraukti kā maršruta taksī skan mūzička. Sliktākais tas ka tur smirdoša bomzene ir atradusi lidzcietīgas sirdis personāla vidū un nepārtraukti tur uzturas viņai tiek vīniņš padots. Ar vienu vārdu sakot nav pārāk eiropejiski. Cik desmitgades vēl?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu