Arī apgabaltiesa slepkavībā vainoto sievieti atstāj brīvībā • IR.lv

Arī apgabaltiesa slepkavībā vainoto sievieti atstāj brīvībā

18
Elmārs Rudzītis, F64

Tiesa atkal neapcietina sievieti, kas nogalinājusi jau otro dzīvesbiedru

Rīgas apgabaltiesa otrdien atstājusi spēkā Rīgas pilsētas Kurzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu nepiemērot kā drošības līdzekli apcietinājumu sievietei, kuru policija pirms divām dienām aizturēja par sava dzīvesbiedra nogalināšanu, ziņo LETA. Turklāt sieviete jau iepriekš tiesāta par slepkavību. Arī toreiz viņa bija nogalinājusi savu dzīvesbiedru.

Policija par pirmās instances tiesas lēmumu bija iesniegusi protestu, taču arī Rīgas apgabaltiesa uzskatīja, ka sievieti nav nepieciešams apcietināt, LETA norādīja policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Pilna tiesas motivācija gan nav zināma, taču tiekot norādīts, ka sievietei ir noteikta dzīvesvieta un arī darba vieta, kā arī tas, ka viņa ievēro policijas uzraudzības noteikumus.

Jūlijā policija aizturējusi kādu 1964.gadā dzimušu sievieti, kura nodūrusi savu dzīvesbiedru. Policijai viņa atzinusies, ka civilvīrs viņai bija apnicis, tādēļ nolēmusi viņu nogalināt. Sieviete no ieslodzījuma atbrīvojās pirms diviem gadiem, kur izcieta sodu par dzīvesbiedra nogalināšanu.

Komentāri (18)

markonimarkoni 11.08.2010. 12.12

Vai nebūtu jāpublisko šīs sievietes dati, lai vīri piesargās!?
Vispar radās iespaids, vai nu šī sieviete ir ārkārtīgi valdzinoša, ka pat tiesa nespēj pretoties tās fluīdiem, vai arī cietums, kurā kā var saprast sieviete jau pabijusi, pēc viņas nebūt neilgojas.
Bet ja nopietni, tad apsurda situācija – slepkavai netiek piemērots apcietinājums!? Vai tiesa uzskata, ka sabiedrība netiek apdraudēta? Ja nu apnīk vēl kāds līdzcilvēks!?

+8
0
Atbildēt

1

    Mārīte Dūdiņa > markonimarkoni 18.08.2010. 16.33

    Piekrītu par datu publiskošanu, jo pēc ētikas normām skatoties – datus var publiskot, ja cilvēks tiek atzīts par vainīgu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 11.08.2010. 12.39

Kas tad galu galā ir jāizdara, lai nonāktu kroņa maizē? Priekš kā vispār tāda tiesa vajadzīga? Valsts dekorēšanai?

+7
0
Atbildēt

3

    dro > andrejs_kirsis 11.08.2010. 14.14

    Vīrs tomēr ir cilvēks, atšķirībā no sievas, ko uzskata par cilvēka draugu:))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrejs_kirsis 11.08.2010. 13.11

    Laikam tiesa saskata atšķirību starp cilvēka noslepkavošanu un vīra noslepkavošanu. Sieviete specializējusies uz vīriem. Kamēr nav precējusies, nevienu neapdraud. Vai paņemts ir paraksts par ziņošanu, ja taisīsies atkal precēties?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrejs_kirsis 11.08.2010. 14.26

    Tā bija pēdējā frāze, ko dzīvē ir teicis nelaiķis:(

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

shefere 11.08.2010. 19.20

Femme fatale:)

Bet ja nopietni- vai tiesa tā rīkotos, ja būtu nevis sieviete, bet vīrietis, kurš novāc savas dzīvesbiedres, kad tās viņam apnīk? Vai ir kāda atšķirība, izņemot bioloģisku?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu