No Maskavas evakuē raķetes un bērnus • IR.lv

No Maskavas evakuē raķetes un bērnus

20
AFP/LETA

Krievijas armija cenšas nepieļaut Černobiļas avārijā piesārņoto teritoriju aizdegšanos

Krievijas atbildīgie dienesti piektdien sāka evakuēt kaujas raķešu bāzes, kā arī bērnus no vasaras nometnēm,  kas izvietotas Maskavas tuvumā, kā arī kontrolēt radiācijas līmeni pēc Černobiļas avārijas piesārņotajās teritorijās Brjanskas rajonā, jo apjomīgo mežu ugunsgrēku dūmi atkal sabiezēja ap galvaspilsētu, ziņo aģentūra AFP.

Aizsardzības ministrija pārvietoja ieročus, artilēriju un raķetes no munīcijas bāzes Alabinskā, Maskavas tuvumā, uz drošāku vietu, jo atbildīgie dienesti brīdināja par meža ugunsgrēku atjaunošanos.Glābēji evakuējuši ap 300 bērnu no ''Meteora'' brīvdienu nometnes Maskavas apgabalā, jo Krievijas prezidenta administrācijai piederošajā vietā palielinājās ugunsbīstamību un gaisa piesārņojuma astoņas reizes pārsniedza normu. Līdzīgu iemeslu dēļ evakuēta arī Bimas zoodārza iemītnieki.

Piektdien Maskavā sabiezējusī dūmaka bija visblīvākā nedēļas garumā, kopš tā apņēmusi Krievijas galvaspilsētu. Gaisa piesārņojums ievērojami pārsniedz normas visos rādītājos.

Maskavas slimnīcu morgi esot pārpildīti ar mirušajiem, kuri nav izturējuši karstuma radītos veselības traucējumus, atsaucoties uz kādas mediķes tīmekļa dienasgrāmatu, svētdien ziņo radio "Eho Moskvi". Ja Maskavas slimnīcu ārsti pacientiem nosaka diagnozi "saules dūriens, pārkaršana", viņiem draud atlaišana no darba, raksta ārste. Viņa atklāj, ka cilvēku mirstīgās atliekas sakrautas slimnīcas pagrabstāvā, jo visas aukstuma kameras ir aizņemtas.

Pēc mediķes sniegtajām ziņām, vidēji diennaktī no karstuma Maskavā mirst ap astoņiem cilvēkiem. Kā liecina šonedēļ publiskotie oficiālie dati, jūlijā mirstības līmenis Maskavā pieaudzis par 50%, salīdzinot ar šo pašu laikposmu pērn, vēsta aģentūra LETA. Meteorologi informē, ka svētdien termometra stabiņš Maskavā pakāpsies līdz plus 37-39 grādiem pēc Celsija.

Ārkārtas situāciju ministrija gan mierina, ka kopējā uguns apņemtā mežu platībā nedaudz samazinājusies un patlaban ir 179 600 hektāri, tomēr Krievijas Eiropas daļā joprojām plosās 588 mežu un kūdras ugunsgrēki, no tiem pēdējā diennaktī uzliesmojuši 248. Ministrijas krīzes centra vadītājs Vladimirs Stepanovs gan mierina: "Situācija ir stabila. Vissarežģītākā tā ir Sarovas rajonā, Ņižņijnovgorodas apgabalā un Maskavas apkaimē."

Amatpersonas teikto apstiprina internetā ievietots video , kurā redzams, kā spēcīgs vējš dažās minūtēs uzpūš liesmās gruzdošu mežu pie Viksas pilsētas Ņižņijnovgorodas tuvumā.

Īpašas rūpes Krievijas armijai sagādā teritorija Brjanskas rajonā valsts rietumos, kur augsne joprojām piesārņota ar Černobiļas atomstacijas avārijas izmešiem. Ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka bruņotie spēki pieliek visas pūles, lai nepieļautu uguns izplatīšanos šajās zemēs. ''Ja te parādīsies uguns, radioaktīvās daļiņas ar dūmiem un vēju izplatīsies, piesārņojot jaunas platības,'' skaidro ministrs.

Komentāri (20)

Janis 07.08.2010. 23.02

Krievijā kaujas raķetes un bērni vasarā dodas uz vienām un tām pašām nometnēm?

Piedodiet, nenoturējos, virsraksts un pirmais teikums izdevušies.

+8
0
Atbildēt

0

AErnstreits 08.08.2010. 05.52

Ne tikai Krievija bet visas shiis “varenaas” iekaartas ir bezspeeciigas dabas priekshaa.

+3
0
Atbildēt

2

    Marta Zariņa > AErnstreits 08.08.2010. 22.16

    Baigā daba – degošs mežs, tad jau neizmazgājami kaķa vēmekļi uz manām baltajām linu biksēm arī ir daba.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    AErnstreits > AErnstreits 11.08.2010. 06.09

    Dumjsh Tu esi vai tikai izklausies?

    0
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 08.08.2010. 21.19

krieviem tas pieņemts , sleept patiesos zaudeejumus , ļaudis tajaa skaitaa , Afganistaanas okupaacijas pirmo nedeeļu nošautos krievu zaldaatus vienkaarši izmeta no helikopteriem aizaas , un ierakstiija bezveests prombuutnes ailees, tagad ar miroņiem akuraat tas pats …

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu