PCTVL sola pilsonību bez eksāmeniem • IR.lv

PCTVL sola pilsonību bez eksāmeniem

21
Kaspars Krafts, F64

Partijas ilggadējā līdere Ždanoka paliks Eiroparlamentā un Saeimai nekandidēs

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) deputātu kandidātu sarakstu 10.Saeimas vēlēšanām iesniegusi partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), visos piecos apgabalos iekļaujot 97 politiķus, informē aģentūra LETA. Savā priekšvēlēšanu programmā partija sola vēlētājiem "liktenīgus pavērsienus", kā arī visiem nepilsoņiem Latvijas pilsonību bez eksāmeniem un zvērestiem.

Partijas ilggadējā līdere Tatjana Ždanoka sacensībā par Latvijas Saeimas deputātes krēslu nestartēs, bet paliks Eiroparlamentā. No PCTVL saraksta Rīgā startēs 30, Zemgalē – 12, Vidzemē – 26, Latgalē – 19 un Kurzemē – vien 10 deputātu kandidāti. Rīgā PCTVL saraksta līderi būs Saeimas deputāti Juris Sokolovskis, Jakovs Pliners un Vladimirs Buzajevs.

Latgalē līderi būs Saeimas deputāts Miroslavs Mitrofanovs, Aleksejs Vasiļjevs un Aleksandrs Jukšinskis, Kurzemē – Andrejs Boboško, Ilona Haņina un Oļegs Posadkovs. Zemgalē PCTVL sarakstu vadīs Saeimas deputāts Valērijs Buhvalovs, Nataļja Čehova un Ludmila Ušakova, Vidzemē – Andris Tolmačovs, Jānis Kuzins un Aleksandrs Prutkovs.

Partijas priekšvēlēšanu programmā visiem pastāvīgajiem iedzīvotājiem tiek solītas tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās, un Latvijas pilsonību visi kārotāji varēšot iegūt bez eksāmeniem un zvērestiem.

"Mēs izbeigsim nacionālo diskrimināciju un nodrošināsim visiem iedzīvotājiem vienlīdzīgas tiesības uz darbu valsts pārvaldē," sola PCTVL. "Mēs (..) piešķirsim krievu valodai oficiālas valodas statusu pilsētās un novados, kur krievvalodīgo iedzīvotāju skaits ir lielāks par 20%. Panāksim valsts atbalstu latgaliešu valodai."

PCTVL arī sola attīrīt valsts pārvaldi no korupcijas. Korupcijā pieķertajiem ierēdņiem uz mūžu tikšot liegtas tiesības strādāt valsts pārvaldē.

PCTVL sola paplašināt iespējas augstākās izglītības eksportam krievu un angļu valodā. Valdība ar PCTVL atbalstu pilnībā normalizēšot attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju, atjaunošot austrumu tranzīta plūsmas un panākšot, ka tiek atcelti ierobežojumu preču un iedzīvotāju kustībai.

PCTVL sola apturēt pensionēšanās vecuma pieaugumu līdz brīdim, kamēr vidējais dzīves ilgums Latvijā sasniegs 75 gadus, kā arī radīt darbam draudzīgus apstākļus tiem pensionāriem, kuri vēlas strādāt. "Pilnīgi atcelsim ienākuma nodokli pensijām," sola partija.

Komentāri (21)

itommy_ 23.07.2010. 14.21

Ļoti labi. SC dabūs mazāk balsu.

+6
-1
Atbildēt

5

    Viktorija Jākobsone > itommy_ 26.07.2010. 11.26

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ziemelnieks > itommy_ 30.07.2010. 18.07

    Tieši manas domas. Cik labi, ka uzreiz kādu var tik viegli izslēgt. uffff..palika jau vieglāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > itommy_ 23.07.2010. 14.30

    Nav svarīgi- šie abi ļoti labi var veidot koalīciju. Lai gan vieni ir ekonomisks grupējums, bet otri- Latvijā bezmaz vienīgais ideoloģiskais.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    LAURIS > itommy_ 23.07.2010. 14.41

    PC un TV katram Latvijā.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > itommy_ 23.07.2010. 14.54

    Un bezmaksas pieeja internetam, kas jāieraksta Satversmē.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 23.07.2010. 16.05

“dirku vam ot bubļika , a ņe graždanstvo”….

+4
0
Atbildēt

0

disassociative 23.07.2010. 15.28

Mēģinājums tikt pāri 5% barjerai? Nespīd lodziņš. Bet, varu piekrist, ka labi, ka drusku pašķaidīs SC. Uz šito varētu saskriet visi tie, kas desmitiem gadu dzīvo Latvijā, bet valodu nezin, jo negrib zināt, bet ceļot vieglāk ir ar pilsoņa pasi.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu