Drošības policija neveiks izmeklēšanu par ziedojumu vākšanu Ukrainā cietušajiem iedzīvotājiem • IR.lv

Drošības policija neveiks izmeklēšanu par ziedojumu vākšanu Ukrainā cietušajiem iedzīvotājiem

17
Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvis Vladimirs Buzajevs (pirmais no labās) un Jakovs PLiners (otrais no kreisās) kopā ar domubiedriem pirmdien pie "Laimas" pulksteņa, vācot ziedojumus Austrumukrainas separātistu atbalstam. Foto: Evija Trifanova, LETA

Austrumukrainas Jaunkrievijas atbalstam ziedojumus vāca biedrības “Eiropas krievu kustība” pārstāvji, kuru vidū bija redzami PCTVL politiķi

Drošības policija (DP) pagaidām neveiks izmeklēšanu par kustības “Baltija” aktīvistu vāktajiem ziedojumiem tā saucamās Jaunkrievijas (Ukrainas dienvidaustrumu apgabalu) cietušajiem iedzīvotājiem, ziņo LETA.

Patlaban Drošības policija nav sākusi kriminālprocesuālu pārbaudi par kustības “Baltija” aktivitātēm saistībā ar iespējamo ziedojumu vākšanu pirmdienas pasākuma laikā pie “Laimas” pulksteņa, kur biedrība “Eiropas krievu kustība” organizēja mītiņu pret Ukrainas valdības spēku īstenoto pretterorisma operāciju, aģentūrai LETA paskaidroja DP.

Ziedojumu vākšana humāniem mērķiem nav nosodāma, taču, ņemot vērā gan DP rīcībā esošo operatīvo, gan publiski izskanējušo informāciju, DP pievērš šīm organizācijām pastiprinātu uzmanību, norādīja Drošības policijā.

5.augustā biedrības “Eiropas krievu kustība” organizētajā mītiņā pie “Laimas” pulksteņa pret Ukrainas valdības spēku īstenoto pretterorisma operāciju piedalījās vairāki desmiti cilvēku. Te bija pulcējušies arī tādi Latvijas politikā bēdīgi slaveni politiķi kā Jakovs Pliners un Vladimirs Buzajevs.

“Eiropas krievu kustības” dibinātāja un valdes locekle Jeļena Bačinska aģentūrai LETA pastāstīja, ka mītiņš nav rīkots, lai paustu atbalstu kādai no Ukrainas karā iesaistītajām pusēm. “Lai gan mītiņam nav konkrēta mērķa, jau tagad var teikt, ka tas ir izdevies. Mēs vēlamies informēt sabiedrību par to, ka situāciju Ukrainā var atrisināt ar izlīgumu. Eiropas sabiedrisko organizāciju pārstāvju pienākums ir lūgt atbildīgās personas darīt visu iespējamo, lai pārtrauktu kara darbību.” Viņa arī norādīja, ka fotoizstādi paredzēts izstādīt vairākās Latvijas pilsētās, tostarp Daugavpilī.

Tāpat mītiņa laikā kustības “Baltija” aktīvisti vāca ziedojumus tā saucamās Jaunkrievijas (Ukrainas dienvidaustrumu apgabalu) cietušajiem iedzīvotājiem. Kustības pārstāvji skaidroja, ka ziedojumi paredzēti humānajai palīdzībai, kas tiks piegādāta tiem bērniem un civiliedzīvotājiem, kuri palikuši Austrumukrainas karadarbības zonās. Līdzīga veida palīdzība uz Ukrainu caur Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku jau esot nogādāta no Lietuvas, savukārt Igaunijā pašlaik notiekot palīdzības komplektācija, un viena smagā automašīna jau tagad esot gatava doties uz Ukrainu.

Galvenokārt humānā palīdzība, kurā ietilpstot pirmās nepieciešamības preces, ieskaitot pārtikas produktus un apģērbu, esot paredzēta Doņeckas un Luhanskas iedzīvotājiem, uzsvēra “Baltijas” pārstāvji.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem – Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

 

Komentāri (17)

janis17 07.08.2014. 14.28

Mani urda jautājums – ja saskaņa ir puķina filiāle Latvijā, vai SAB, DP un citi nav fsb filiāles?

+12
-1
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > janis17 07.08.2014. 15.40

    Kāpēc tik šauri? Dabā ir arī SVR, GRU un vēl vells zin kādi kantori.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Þanis Bezmers 07.08.2014. 14.01

Ukrainā ievainotie ārstējas Rīgā. Gribētos zināt, kā šī slavenā eiropas krievu savienība palīdzēs viņiem.

+10
0
Atbildēt

0

Timurs Čuntonovs 07.08.2014. 13.20

Vēl vieni miru mirščiki un visu dzīvo būtņu mīlētāji. Izrādās Pliners jau sen sēdējis Dailailamam pie labās rokas un apgādājis visas dzīvās būtnes ar ēdienu, dzērienu un krievu mīlestību, es atvainojos, žīdu mērcē.

+8
0
Atbildēt

2

    Þanis Bezmers > Timurs Čuntonovs 07.08.2014. 15.31

    Pričom “žīdu mērce” un kas tas tāds būtu?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Timurs Čuntonovs > Timurs Čuntonovs 08.08.2014. 12.19

    Nē, nu es tikai tā – vai tad Pliners nav ebrejs? Kādēļ vienam ebrejam būtu jāaizstāv visi abižotie krievi visā pasaulē?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu