Dzintara brīze 2010 • IR.lv

Dzintara brīze 2010

29
Gunārs Binde. Evija Trifānova, f64

No 12.jūlija līdz 15.jūlijam Latvijā norisināsies gadskārtējais starptautiskais fotofestivāls "Dzintara brīze 2010", kuru organizē Rīgas studija "Anna-Maria Art", ziņo LETA.

Šis būs jau astotais šāda veida festivāls, un šoreiz tajā piedalīsies fotogrāfi no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Vācijas, Francijas.

Festivāla dalībniekus gaida piesātināta trīs dienu programma, kuru laikā būs semināri, meistarklases, darbs ar modeļiem, dalībnieku portfolio apspriešana, fotodarbu konkurss, tikšanās ar grandiem un kolēģiem.

Fotogrāfijas grandi Gunārs Binde no Latvijas, Aleksandrs Tjagni-Rjadno no Krievijas, Romualdas Požerskis no Lietuvas un Grigorijs Jarošenko no Krievijas dalīsies savā pieredzē un meistarībā ar dalībniekiem, demonstrēs izstāžu darbus, no kuriem daudzi ir slaveni fotogrāfu aprindās. 

Pazīstamais krievu fotogrāfs Jarošenko uzstāsies seminārā "Fotogrāfija ka domāšanas veids un universāla valoda dzīvošanai un pastāvēšanai", bet Požerskis sagatavos specialo programmu – 36 minūtes garu filmu un fotogrāfijas par vislielāko postmodernisma festivālu pasaulē.

"Dzintara brīzes 2010" laikā norisināsies arī tradicionālais fotodarbu konkurss "Ardievu, krīze". Uzvarētāji balvā saņems statuetes, kuras no koka un dzintara veidojis lietuviešu koktēlnieks Alberts Žulkus.

Festivāla žūrijas sastāvā būs Binde, Tjagni-Rjadno, Jarošenko un Požerskis. Šogad žūrijas priekšsēdētājs būs žurnāla "Russian ZOOM" galvenais redaktors Vladimirs Samarins.

Pasākuma mērķis ir veicināt starpkultūru sadarbību fotogrāfijas jomā starp Latviju un citām valstīm, nodrošināt apstākļus profesionāļiem un amatieriem pieredzes apmaiņai un mācībām, kā arī demonstrēt fotoskolu daudzveidību pasaulē, izceļot to īpatnības.

Festivāla pasākumi norisināsies atpūtas kompleksā "Sīļi", kas atrodas Jūrkalnes pagastā jeb 160 kilometrus no Rīgas jūras krastā.

 

.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu