Nadals otro reizi karjerā triumfē Vimbldonas turnīrā • IR.lv

Nadals otro reizi karjerā triumfē Vimbldonas turnīrā

41
AFP/LETA

Vimbldonas turnīrā Nadals pirmo reizi uzvarēja 2008.gadā

Par prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju svētdien otro reizi karjerā kļuva ATP ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas, ziņo LETA. Finālmačā Nadals trīs setos ar rezultātu 6-3, 7-5, 6-4 pieveica Čehijas tenisistu Tomašu Berdihu, kurš bija izlikts ar 12.numuru.

Nadals fināla cīņu aizvadīja ļoti pārliecinoši un tikai otrajā setā saskārās ar diezgan sīvu pretinieka pretestību, taču kopumā visa mača gaitā Berdiham nebija daudz cerību uz sev labvēlīgu iznākumu.

Nadalam šis ir jau astotais tituls "Grand Slam" sērijas turnīros, bet Vimbldonas turnīrā spānis pirmo reizi uzvarēja 2008.gadā. Savukārt pagājušajā gadā Nadals šajā turnīrā traumas dēļ nespēlēja.

Tikmēr Berdiham Vimbldonas fināls bija pirmais "Grand Slam" turnīros. Tāpat Berdihs kļuva par pirmo Čehijas tenisistu, kam izdevies iekļūt Vimbldonas turnīra finālā kopš Ivana Lendla, kam tas bija pa spēkam tālajā 1987.gadā,

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā Berdihs negaidīti ar 6-4, 3-6, 6-1, 6-4 uzvarēja seškārtējo Vimbldonas čempionu un ar pirmo numuru izlikto šveicieti Rodžeru Federeru.

.

Komentāri (41)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu