Igaunija un Latvija palīdzēs Kirgizstānā cietušajiem • IR.lv

Igaunija un Latvija palīdzēs Kirgizstānā cietušajiem

22
AFP/LETA

Bēgļi saņems vairāk nekā 110 tūkstoš latu pirmās nepieciešamības lietām un zālēm

Igaunija ar ANO Bēgļu lietu pārvaldes (UNHCR) starpniecību ziedos 1,5 miljonus kronu (67 000 latu) personām, kuras tika pārvietotas Kirgizstānā notiekošo vardarbīgo konfliktu dēļ, paziņoja Igaunijas Ārlietu ministrija. Savukārt Latvijas valdība pirmdien nolēma no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Uzbekistānai, kuras pierobežā bēgļu dēļ izveidojusies ārkārtas situācija, humāno palīdzību 50 000 latu vērtībā, vēstī aģentūra LETA.

Latvijas līdzekļi pēc Ārlietu ministrijas ieteikuma galvenokārt tiks izlietoti medikamentu iegādei. UNHCR sniedz atbalstu gan tiem, kuriem ir vajadzīga palīdzība Kirgizstānā, gan tiem, kuri bija spiesti atstāt valsti un doties uz Uzbekistānu. "Ir svarīgi, lai Kirgizstānas kaimiņvalstis palīdzētu bēgļiem un nomierinātu situāciju šajā valstī," uzsver Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

Jau vēstīts, ka Kirgizstānā izcēlušos civilos nemieru dēļ tūkstošiem bēgļu šķērsojuši robežu ar Uzbekistānu, izraisot ārkārtas situāciju robežas rajonos. Uzbekistānas valdība ir oficiāli lūgusi starptautisko humāno palīdzību bēgļu problēmu risināšanai.

Eiropas Komisija pieņēmusi lēmumu par palīdzības sniegšanu 5 miljonu eiro (3,51 miljonu latu) apmērā nemieros cietušajiem uzbekiem un kirgīziem. Sarkanais Krusts un dažādas ANO organizācijas jau nosūtījušas humānās palīdzības kravas Uzbekistānai.

.

Komentāri (22)

mary75 22.06.2010. 06.32

Tā palīdzība jau līdz tiem, kuriem tā tiešām nepieciešama, nenonāk.
Nogalināti ap 2 tūkst. uzbeku, simtiem tūkstoši bēg uz Uzbekistanu, tie, kas palikuši – nocietinājušies savās mājās, kuriem tās vēl nav nodedzinātas, un savos rajonos, kirgīzu armija praktiski ir kirgīzu pusē un neaizstāv uzbekus.
Kur tagad visi tie bļāvēji no Eiropas kreisajiem pamuļķīšiem un palestīniešu aizstāvjiem, kur visas cilvēktiesību organizācijas?
Tātad, uzbekus drīkst nogalināt tūkstošiem, un nekas, palestīnas teroristus, tos tikai nedrīkst aiztikt?

+3
-1
Atbildēt

1

    payddaz > mary75 22.06.2010. 14.07

    Cik nu manas necilās ģeogrāfijas zināšanas ļauj spriest, palestīnieši atrodas diezgan tālu no Kirgizstānas un diez vai spēj no nobloķētās Gazas teritorijas terorizēt uzbekus. Jo citādi man mazliet grūti saprast – kāds sakars Izraēlas-Palestīnas konfliktam un tajā iesaistītajām Eiropas organizācijām ar Kirgizstānā notiekošo?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu