Lielāki sodi par braukšanu dzērumā • IR.lv

Lielāki sodi par braukšanu dzērumā

40
Elmārs Rudzītis, F64

Būtiski palielināti naudas sodu par auto vadīšanu alhohola reibumā

Grozot Administratīvo pārkāpumu kodeksā, Saeima ir palielinājusi sodus par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, vēsta LETA.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniegs 0,2 promiles, bet nepārsniegs 0,5 promiles, uzliks naudas sodu šoferim, kura vadītāja stāžs mazāks par diviem gadiem, no 150 līdz 300 latiem un atņems transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem. Patlaban par šādu pārkāpumu naudas sods ir no 100 līdz 200 latiem un transportlīdzekļu vadīšanas tiesības tiek atņemtas uz trim mēnešiem.

Ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniegs 0,5 promiles, bet nepārsniegs vienu promili, naudas sods no 300 līdz 450 latiem, un tiesības tiks atņemtas uz vienu gadu. Ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniegs vienu promili, bet nepārsniegs 1,5 promiles, piemēros administratīvo arestu no piecām līdz 10 diennaktīm, uzliks naudas sodu no 600 līdz 800 latiem un atņems tiesības uz diviem gadiem.

Savukārt, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniegs 1,5 promiles, piemēros administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliks naudas sodu no 800 līdz 1000 latiem un atņems transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Komentāri (40)

Ieva 10.06.2010. 13.09

Varbūt labāk vajadzēja policistiem pacelt algas, nevis palielināt sodus?
Kārtējais absurds.
Ir taču zināma juridiska aksioma- nevis soda lielums, bet soda neizbēgamība attur tevi no pārkāpuma izdarīšanas. Kāpēc joprojām brauc dzērumā? Divu iemeslu dēl: 1) cer ka šoreiz nepieķers (jo poliči ar stroķiem parasti stāv tikai labi zināmās vietās, tur kur labi ķeras, bet ne tur kur profilaktiski tas būtu vajadzīgs) 2) ja kas, varēs atpirkties.
Par cik policija ir viskorumpētākā valsts iestāde, sodu palielināšana nav veids, kā korupciju policijā samazināt. Tieši otrādi. Tā kā atkal mūsu valsts pārvalde ar labiem nodomiem bruģē ceļu uz elli. Dikti labs un plats ceļš sanāk.

+2
-1
Atbildēt

0

a2832728 10.06.2010. 11.53

slimnieki. taa vietaa lai celju nodokli pieskaitiitu degvielai (vairaak brauc vairaak maksaa), samazinaatu tehnisko apskashu biezjumu jauniem auto (ieekonomeejas laiks), soda naudas piemerotu proporcionaalas auto veertiibai vai pilsonja ienaakumiem (sods vienaadi juutams visiem sociaaliem slaanjiem), celju policistiem plaanaa buutu satiksmes drosiiba nevis nokjerto paarkaapeeju skaits (neliktu stulbas ziimes un zem taam nestaaveetu) muuseejie pajolinji dara visu lai ar auto vispaar nebrauktu – negadiijumu skaits 0.

biju aizgaajis uz miera ielas CSDD parunaaties – shie njirdza man aciis skatoties un teica ka buus veel sliktaak. un tajaa pashaa laikaa manaa klaatbuutnee pa tel kaartoja rebes. noziedznieki.

+2
-1
Atbildēt

0

Driimeris 10.06.2010. 11.51

šeit vietā būs piemērs no vēstures- kad Rietumeiropā viduslaikos kabatas zagļus sodīja pakarot, viņu slēpnis bija ierīkots zem karātavām…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu