Beitāns: Ozola prasībai dot kukuli 3 liecinieki • IR.lv

Beitāns: Ozola prasībai dot kukuli 3 liecinieki

93
Andrejs Terentjevs, F64

LIAA pārmet ''Aerodium'' vēja tuneļa nepopularitāti Šanhajā; EXPO dalībnieki stāsta pretējo

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāja Andra Ozola prasībai dot kukuli ir trīs liecinieki, otrdien rīta intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Saistībā ar "World EXPO 2010" projektu LIAA vadītājs sākotnēji pieprasījis kukuli 6%-10% apmērā no līguma summas, vēlāk runāts par 8%. Tā kā kopējā "Aerodium" un LIAA  noslēgtā līguma summa ir 2,55 miljoni latu, 8% no tās būtu ap 204 tūkstoši latu.

Pirmo reizi mājiens par kukuli izteikts pērn vasarā kādam Beitāna kolēģim. Pašam Beitānam Ozols to sacījis pagājušā gada rudenī, pirms tam izslēdzot mobilo telefonu un izņemot bateriju. "Mēs nemaksājām, tāpēc radās problēmas," LNT sacīja uzņēmējs.

Pie tiesībsargiem Beitāns uzreiz pēc kukuļa pieprasīšanas neesot vērsies tāpēc, ka vēlējies pabeigt vēja tuneļa būvi Latvijas EXPO paviljonā Šanhajā. Tagad tas paveikts un "varam cīnīties". Patlaban ''Aerodium'' vadītājs ir biznesa braucienā Itālijā, un pēc atgriešanās Latvijā vērsīsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lūdzot vērtēt Ozola darbības.

Kā aģentūrai LETA sacījis KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, korupcijas apkarotāji jau pārbauda informāciju par iespējamo kukuļa pieprasīšanu. Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) otrdien ierosinājis dienesta pārbaudi, kurā administratīvā kārtībā pārbaudīs informāciju, kas publiskota LIAA direktora Ozola un vēja tuneļa ražotāja "Aerodium" valdes priekšsēdētāja Beitāna publiskā strīda laikā, vēstī aģentūra BNS.

Savukārt LIAA vadītājs Ozols pāmeta ''Aerodium'' nepietiekamu rezultātu Šanhajas izstādē, norādot, ka Latvijas paviljonam apmeklētāju esot mazāk nekā Lietuvas un Igaunijas un tas nav pietiekami populārs. Beitāns uzsvērs, ka Latvijas paviljons ir viens no TOP10 paviljoniem un tagad kļūs vēl pievilcīgāks, jo lidojumus varēs veikt arī apmeklētāji.

Beitāna teikto apstiprina ''Dienas Biznesa'' aptaujātie EXPO apmeklētāji no Igaunijas. "Jūsu paviljons ir ļoti interesants ar lielisku, modernu arhitektūru, un aeronauti tiešām iespaidīgi. Visi apmeklētāji grib fotografēties ar Latvijas "Jurijiem Gagariniem"," saka Tīna Joegeda, kura bija klāt arī paviljona atklāšanas laikā. Savukārt Līva no Latvijas, kas Šanhajā darbojas kā brīvprātīgā, savā blogā internetā uzsver, ka mūsu valsts paviljons darbojas labi, ir apmeklēts, un liela nozīme ir arī brīvprātīgo – latviešu līdzdalībai, jo daudzos paviljonos valstis prezentā vietējie izstādes darbinieki no Ķīnas.

Jau vēstīts, ka Ozols pirmdien paziņoja, ka nodevis Ekonomikas un Finanšu policijā iesniegumus par ''Aerodium'' akcionāru iespējamo krāpšanu cita vēja tuneļa projektā. Ir.lv jau rakstīja, ka LIAA vēlas panākt 1,5 miljona Eiropas finanšu atbalsta atmaksu, ko pirms dažiem gadiem saņēma ''Aerodium'' īpašnieki Gaisa sporta sertifikācijas centra (GSSC) projektā – militāriem un tehniskiem mērķiem domāta vēja tuneļa būvē Jelgavas Tehnoloģiskajā parkā. Tunelis nedarbojoties, tāpēc projekta mērķi uzskatāmi par nesasniegtiem un nauda atmaksājama, iepriekš Ir.lv sacīja Ozols.

Beitāns pārmetumus noliedz, gan atzīstot, ka Jelgavā ir problēmas ar vēja tuneļa pārmērīgo skaņas līmeni un projekts nebija finansiāli veiksmīgs, tomēr iekārta darbojas, to izmantojot Latvijas armijas pārstāvji un topošie instruktori. Apmeklētājiem šis vēja tunelis nav pieejams.

Komentāri (93)

mincitis888 07.06.2010. 09.46

Divi jautājumi ozolam, kas liek apšaubīt viņa godaprātu:
1. Kāpēc tik ilgi netika sakārtotas paviljona naudas lietas?…vienīgā atbilde, kas nāk prātā, ka lidojošie čaļi nepiekrita ozola procentiem, viņš viņus turēja siltus, sak, nebūs %, nebūs naudiņas:(
2. Ja reiz ozols zināja, ka lidoņi nav īsti tīri (Jelgava), tad kāpēc par to nerunāja uzreiz???, bet tikai tagad, kad konflikts nonācis krīzes posmā?…vienīgā atbilde atkal ir tas, ka ozols gaidīja otkatu, pie kam sevis noteikto:(

Šoreiz ozols ir aizgājis par tālu, ir aizskarts valsts prestižs!!!

+39
0
Atbildēt

3

    mincitis888 > mincitis888 08.06.2010. 23.00

    Kas gan tur sekmīgs, ja ozols kā vadītājs nav spējīgs realizēt šo, tikai vienu, projektu??? Cilvēks divus gadus moka projektu un nevar izmocīt?! Ja bija problēmas, nevajadzēja tik ilgi gaidīt, vajadzēja lidoņus triekt ratā un meklēt citus risinājumus…bet tas nenotika, pat Dombrovskis tika izlidināts nenodotā objektā…un ozols to pieļāva, iespējams, pat saņēma uzslavas no minpreža. Tāpēc uzskatu, ka ozols ir uzskatāms par melīgu, neizdarīgu un korumpētu (iesaku brīvos brīžos palasīt par korupciju un tās pazīmēm) darbinieku.
    Visa tā tagadējā skraidīšana pa televīzijām, raudāšana un izvairīšanās no atbildības ir šķebinoši pretīga!
    Bet, vari būt mierīgs, viss noklusīs, un , arī šis darbonis paliks tur kur viņš ir! Nav redzēts, ka kāds , izdarot noziegumu pret valsti, būtu sodīts vai atlaist, ja nu vienīgi kāda maza zivtele, kas neiekļāvās sistēmā, tāpēc, kā nevajadzīga, tika atlaista! Bet, ozols ir sistēmas-politmafijas sastāvdaļa, tāpēc vērtīgs un lolojams kadrs!:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > mincitis888 08.06.2010. 12.35

    Es iesaku nebūt tik pārsteidzīgiem
    1) Uz pirmo jautājumu ir iespējamas arī citas atbildes. Arī tādas, kas nav īpaši glaimojošas Aerodium eņģeļiem, kuri pavilionu nodeva vēlāk nekā paredzēja vienošanās ar LIIA.
    2) Protams, visiem rādās otkati. Tā domāt ir ērtāk. Bet uz šo jautājumu jau pats Ozols ir atbildējis. Viņš par Jelgavu nerunāja ātrāk, jo viņam nebija tam juridisku pierādījumu. 900 sekundēs viņš pateica, ka tagad šo lietu ceļ gaismā, jo ir ieguvis tam šāda veida liecības.
    Vispār nožēlojami, ka neko īsti nezinot tiek aplieta ar mēsliem viena no retajām puslīdz sekmīgi strādājošajām aģentūrām. Protams, visiem bez jebkādas izmeklēšanas ir skaidrs, ka Ozols ir korumpants un zaglis, bet Aerodium ir eņģeļi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    anda > mincitis888 07.06.2010. 13.45

    Šķiet,ka baigi precīzi teikts!!!Un,taču,itkā visi to zin,netā!Bet klajumā nezkāpēc klusē-kas par lietām!?Tā tomēr līdz vienotai Latvijai netikt…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 07.06.2010. 09.44

Interesanti ir tas, ka neviens īsti nepasaka līdz galam, kas notiek. Pieņemšanas – nodošanas akta nav – ok, jānoskaidro, kas šo lietu bremzē. Nevis jādala salātu lapas. Šobrīd Ozols izskatās pēc ierēdņa, kas aiz savas pārcentības slēpj personisku naidu pret projektu – visticamāk, ir iejaukta nauda un daudz naudas. Vai tik nebūs taisnība, ka netika iedalīta naudiņa.

Var jau būt ka “Aerodium” nav svētie, bet viņi dara labu darbu, tāpēc viņiem ir jāpaiet pretī. Ja mēs attieksimies šādi pret katru, kas izrādīs kaut kādu šādu lielisku iniciatīvu – tas viss tomēr bija ļoti liels risks arī no uzņēmuma puses – tad tiešām būs laba Latvija – bez jebkā. Bez cilvēkiem un bez idejām.

+33
-1
Atbildēt

3

    ::Vai cis :: > andrisskrastins 08.06.2010. 09.52

    Arts, pieņemšanas un nodošanas aktam nav nekāda sakara ar padomju laikiem, šāds dokuments visā pasaulē tiek paredzēts jebkurā būvlīgumā un bez tā esamības neviens objekts pasaulē netiek uzskatīts par nodotu ekspluatācijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > andrisskrastins 08.06.2010. 14.14

    Protams :), nav šaubu. Tikai ne visā pasaulē pret šo procesu ir arī civilizēta attieksme, jo “visa pasaule” jau līdz padomijas trikiem nekad neaizdomāsies … par to ir stāsts , un nevis par to, ka tāds dokuments vispār nav vajadzīgs :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > andrisskrastins 08.06.2010. 09.28

    Mana pieckapeika – Pieņemšanas-nodošanas akts, starp citu, ir TĀDS padomjlaika “hemoroīds”, ar kuru (ja vien grib un māk) var čakarēt smadzenes tā, ka maz neliksies. Var , piem., vienkārši “saslimt” viens no parakstītājiem – un beigta balle …
    Ar to gribu teikt, ka arguments ir REĀLI aiz ausīm pievilkts …

    +2
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 07.06.2010. 09.09

Turpinājums seko. Rakstīju jau vienreiz ,ka tā lieta tik viennozīmīga nav . Tāda sajūta , ka Aerodiumu ir pazaudējis kaut kur pa ceļam projekta patronu . Aizdomas ,ka tas notika brīdī ,kad samazināja projekta tāmi no 4.5mio uz 2.5mio. Ja man taisnība , tad interesanti kurš bija patrons.

+31
0
Atbildēt

10

    Brīvdomātājkaķis > garausiitis 07.06.2010. 09.20

    Jums veel jautaajums?? Protams ka JL ielikteni un darboņi kurš tad cits

    +2
    -21
    Atbildēt

    0

    Brīvdomātājkaķis > garausiitis 07.06.2010. 09.41

    Padusiites jau izskuutas ja kas ;-)
    Es tik skatos ka karteejo reizi JL kraapnieki uzdarbojaas. Skaidrs ka taa banda driiz vairs nebuus pie teiksanas un paldies Dievam par to

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Brīvdomātājkaķis > garausiitis 07.06.2010. 09.42

    Jaa Zaniit vinas atpuutiises tik ilgi kameer taadi JL idioti vien darbosies

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 07.06.2010. 10.00

    Oskar! Vai tad ar smadzeņu bremzi būtu jālielās….puika, Tu traks?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 07.06.2010. 09.20

    Tas betij bija pieņēmums par iemesliem kapēc tā aizgāja.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 07.06.2010. 10.11

    Malacis – Io amo l’Italia e la , tagad vēl derētu aiziet pie manikīra. Man čomam ir firma ,kas jau padsmit gadus importē manikīra lietas, viņš stāstīja ,ka salonos saldie esot vieni no labākajiem klientiem.
    Bet par tām krāpnieku būšanām būtu neslikti ,ja kaut ko precīzāk pateiktu – kas ,kur, kā – protams , ja ir ko teikt.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 07.06.2010. 10.01

    Saldumiņ, ceru, ka tās atpūtīsies mūžīgi. Tavā darbā smadzenes tikai traucē:))

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 07.06.2010. 09.22

    Oskar, Tev smadzenes vēl atpūšās?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 07.06.2010. 09.13

    Vairs nepietiek ar 20%? Kurš pie mums ņem tik lielus “otkatus”?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 07.06.2010. 09.23

    Io amo l’Italia e la – skatos saldais ar pamodies. Labrīt , ieej dušā , iesmērē ķermeni ar krēmu , izskuj padusītes . Tad ,kad būsi atmodies , tad varbūt pacenties iedziļināties tēmā un darbojošās personās.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu