Maizītis neizslēdz ienākšanu politikā • IR.lv

Maizītis neizslēdz ienākšanu politikā

21
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Maizītis atkārtoti uzsvēra, ka prokuroram nav jāiet politikā, taču, ja nebūšot kur strādāt, tad “nekad nevar teikt nekad”

Pirmdien ir mana pēdējā darba diena, otrdien pamodīšos un domāšu, ko darīt tālāk, tā par saviem tālākajiem darba plāniem piektdien  pēc tikšanās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču žurnālistiem atzina ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Maizītis atzina, ka neviens darba piedāvājums viņam līdz šim nav izteikts. Maizītis atzina, ka uz viņu vēl ilgāku laiku attieksies likumā noteiktie ierobežojumi, līdz ar to viņš nevarot strādāt uzņēmumos, par kuriem kādreiz ir pieņēmis lēmumus, bet desmit gadu laikā esot pieņemti daudz lēmumi. Maizītis atkārtoti apliecināja, ka uzskata – prokuroram nav jāiet politikā, taču, ja nebūs kur strādāt, tad “nekad nevar teikt nekad”.

Vaicāts, vai nākamnedēļ viņš varētu atklāt iemeslus, kādēļ piekritis trešo reizi tikt virzīts ģenerālprokurora amatam, Maizītis bija izvairīgs. “Tas ir atkarīgs no ļoti daudz kā, “ sacīja Maizītis, norādot, ka viņam personīgi ir svarīgi, lai prokuratūru nevadītu cilvēks, ar kuru ir iespējams sarunāt lietu virzību. “Ja es jutīšu, ka kaut kam tādam varētu būt pamats, tad es runāšu vairāk,” solīja Maizītis.

Komentāri (21)

Anita Brauna 07.05.2010. 19.17

Operācija “Maizītis” finišē
Piektdien Saeimā notika tikai vienas komisijas sēde, un tā nebija Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde. Tas nozīmē, ka nav iespējama Saeimas ārkārtas sēde, kurā, izdarot grozījumus Prokuratūras likumā, varētu panākt ģenerālprokurora Jāņa Maizīša amata pilnvaru pagarināšanu līdz jauna ģenerālprokurora apstiprināšanai. Apvienība “Vienotība”nočammājās, un slazds aizcirties.
Maizītis nonācis visai neapskaužamā situācijā. Viņa amata pilnvaras beidzas otrdien, saistībā ar ģenerālprokuratūras vadītāja krēslā pavadītajiem desmit gadiem darbu atrast nebūs viegli – tas saistībā ar likuma noteiktajiem ierobežojumiem. No Maizīša puses izskanējis kaut kas līdz šim nebijis, viņš vairs kategoriski neizslēdz iesaistīšanos politikā. Ja viņam sekmēsies kļūt par nākamās Saeimas deputātu, sabiedrībai tas varētu būt ieguvums. Ir zināšanas, informētība un nevainojama reputācija.
Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs par ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju iecels, pēc paša teiktā, Ģenerālprokuratūras virsprokuroru Arvīdu Kalniņu. Jāpiebilst, ka Kalniņa vārdu Bičkovičs publiskoja pēc sarunas ar Maizīti.
Bičkovičs nav pateicis, kuru cilvēku nākamo ieteiks Saeimai apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā. Maizīša kandidatūra likās drošāka par drošu, taču iznākums ir tāds, kāds nu tas ir. Teorētiski Bičkovičs varētu vēlreiz celt priekšā Maizīti, taču, ņemot vērā Saeimas deputātu 15.aprīļa “jociņu” tas liekas maziespējami. Balsotāji tak būs tie paši. Iespējams, ka skaidrība nāks jaunnedēļ, pēc AT priekšsēdētāja tikšanās ar Valsts prezidentu.
Saglabājusies neliela intriga. Maizītis izvairās runāt par to, kāpēc viņš piekrita kandidēt vēl uz vienu amata termiņu, kas tie par svarīgiem darbiem, kurus viņš dzīrās pabeigt. Ļoti iespējams – vismaz tā var tulkot Maizīša teikto – ka tas atkarīgs no tā, kuram cilvēkam Saeima uzticēs ģenerālprokurora amatu. Un pats interesantākais – ko Maizītis teiks, ja izšķirsies runāt.

+8
0
Atbildēt

0

andris902 07.05.2010. 19.30

Skumjākais būtu, ja ieies politikā un izšķirsies nerunāt.

+3
0
Atbildēt

0

Kristaps O. 07.05.2010. 19.53

Nellij, palīgā!!!!!

Šlesers un Šķēle aicina pārtraukt vienošanos ar aizdevējiem: Vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem nav Latvi… http://bit.ly/cnJKwN
atvainojos, ka ne par tēmu, bet te nu gan ir ielās beidzot jāiet!

+2
0
Atbildēt

9

    Kristaps O. > Kristaps O. 07.05.2010. 20.58

    Inese, pēc vēlēšanām, koalīcijā ar SC! SC taču ar prieku metīsies to darīt! Viņiem taču ir līgums ar Putina partiju! Vai Tev tas Raudsepa raksts neliekas pārliecinošs? Viss skaidrs, kā vistīrākā vodka!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Kristaps O. 08.05.2010. 16.51

    palestīnieši ievēlēja Hamas nevis mēreno Fatah..

    Stāsts par Fatah un Hamaz drīzāk atgādina stāstu par Gomindānu un Mao komunistiem.

    Kur tad mums te Latvijā paralēles?

    mūsu “demokrāti “jau gan te bija pamanījušies izveidot ko līdzīgu 70to gadu Dienvidvjetnamas demokrātijai, bet mūsu Vjetkongs gan nav īsti redzams.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 07.05.2010. 20.41

    izlasījāt Raudsepa rakstu “Ģeopolitiskais budžets”? Viņi mūs atkarīgus no Krievijas grib padarīt! Īpaši labas ir raksta beigas! Nopirka Ukrainu, bet mēs esam maziņi un būsim lēti! Sūda(atv.) Šķēles likteņa dēļ te tagad Latvijas likteni ķēzīs! O-O-O-O-O

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Kristaps O. 07.05.2010. 20.51

    Tīģeri, diezin vai ir pamats tagad tik ļoti satraukties. Aicināt var uz daudzko, taču gribēt nepavisam nav arī varēt. Nedomāju, ka abu mūdžu ietekme būtu tik liela, lai viņi varētu kaut ko reāli panākt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > Kristaps O. 07.05.2010. 21.02

    No vienas puses jau tā ir, bet….šitā šūpošanās atskan pasaulē un tas dod nepareizu signālu arī finanšu tirgiem un kreditoriem. Arī vietējie ļautiņi kļūst tramīgi, jo ne visi spēj pārredzēt spēles laukumu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 07.05.2010. 21.07

    balsotāju masa visu izšķirs! Atceros, kā palestīnieši ievēlēja Hamas nevis mēreno Fatah. Un ko tu viņiem vari padarīt, ja spēlējam demokrātiju? Tieši pašlaik lasu Fromma “Bēgšana no brīvības”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > Kristaps O. 07.05.2010. 20.34

    Tas tieši ir par tēmu – pazīsti savu ienaidnieku :) “Izsist”Maizīti, salaist dēlī attiecības SVF, ES. Dibināt jaunas attiecība, izmantojot 50. gadu ilgo okupācijas pieredzi un valodas zināšanas. Tas viss no vienas “operas”.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Kristaps O. 07.05.2010. 22.04

    Tas varētu būt pēc vēlēšanām, bet vēlēšanas nav ne rīt, ne parīt. Manuprāt, pašlaik jādara viss iespējamais, lai cilvēkiem saprotamā valodā izskaidrotu notiekošā jēgu un būtību. Tiesa, neesmu PR speciāliste … bet zinu, ka nepieciešams runāt un runāt, un runāt, pie tam runāt tā, lai teikto saprastu arī tie, kas ir pārliecināti, ka Repši būtu vajadzējis tiesāt par pensiju samazināšanu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > Kristaps O. 07.05.2010. 20.35

    Paldies, izlasīju! Laikam Šķēlem tā parādu nasta ir vēl draudīgāka, kā izskatās. Tiešām dzīvības vai nāves jautājums. Ja nobrucinās visu finanšu sistēmu Latvijā, ir Šķēlem cerība saglābt savējo. Un riesta laika aptaurētais briedis blakām – tas mēģinās aptaurēt tautas nedomājošo daļu.
    Kā tur bija ar to pasniedzēju? Šitos abus par finanšu sistēmas graušanu valstī…nevar ielikt kaut uz pāris “sutkām”?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu