Kokaīns par 14 miljoniem Rīgas ostā • IR.lv

Kokaīns par 14 miljoniem Rīgas ostā

27
LETA

Policijai nav aizdomās turamo par 200 kilogramu “baltās nāves” ievešanu Latvijā, nopratināti liecinieki

No kuģa konteinera Rīgas ostā 16.aprīlī atsavinātā kokaīna vērtība ir aptuveni 14 miljoni latu jeb 70 latu par vienu gramu, vēstī aģentūra BNS. Policija saistībā ar šo atradumu nevienu nav aizturējusi, vien nopratinājusi lieciniekus.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieks Uģis Araks trešdien preses konferencē atzina, ka likumsargi atrasto kokaīnu vērtē kā ļoti labas kvalitātes mantu. Kokaīns atklāts, pārbaudot konteineru, kas nāca no Bolīvijas Dienvidamerikā, pa ceļam Eiropā pabijis Nīderlandes ostā, un galapunkts tam ir Rīgas osta. Pēc dokumentiem konteineram no Latvijas pa sauszemi ar automašīnu bija jānonāk Krievijas pilsētā Veļikaja Novgorodā, un saņēmējs bija kāds Krievijas uzņēmums.

Kuģa kravā bijušas kokmateriālu sagataves, kaut gan pēc dokumentiem tajā bija jāatrodas parketa dēlīšiem. Konteinera sūtītājs ir kāda Bolīvijas firma.

Rīgas ostā atsavināto narkotiku lieta saistīta ar notikumiem 20.janvārī, kad Lietuvas likumsargi Klaipēdas ostā kāda kuģa kravā atrada 500 kilogramus kokaīna. Šī bijusi starptautiska operācija, kurā līdz ar lietuviešu likumsargiem piedalījās ar Latvijas, ASV, Ekvadoras un Krievijas tiesībsargājošās iestādes.

Rīgā aizturētā krava esot turpinājums pirms vairākiem gadiem iesāktajam darbam, kad Latvijas policija sadarbībā ar vairāku valstu tiesībsargiem aizturēja starptautisku grupējumu, kas nodarbojās ar narkotiku kontrabandu un tirdzniecību. Toreiz operācijas beigu posms bijis Ekvadorā, kad Latīņamerikā līdz ar citiem aizturētajiem bija arī divi Latvijas noziedznieki.

Par Rīgā nule aizturēto kokaīna kravu policija sākusi kriminālprocesu. Aizturēto pagaidām nav, taču ir nopratināti divi liecinieki – Latvijas iedzīvotāji. Izmeklēšana vēl turpināsies sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem, pagaidām plašāka informācija netiek sniegta.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu