Balvas nominantu skaitā - IR žurnālistes • IR.lv

Balvas nominantu skaitā – IR žurnālistes

Latvijas Žurnālistu asociācijas "Izcilības balvas". Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Izcilības balvas nominantu skaitā ir žurnāla Ir žurnālistes Agnese Meiere un Ieva Jakone. Žūrija izvērtējusi 150 iesniegtos žurnālistu pērnā gada labākos darbus un nosaukusi visu balvu nominantus.

LŽA Izcilības balvas piešķirs kategorijās Ziņu žurnālistika un reportāža, Intervija un apraksts, Pētniecība un analītika un Gada redaktors. Žūrija šogad lēmusi izveidot jaunu nomināciju Dokumentālie stāsti, jo balvai bija pieteikts daudz spilgtu un emocionālu stāstu dažādās kategorijās. Savukārt reģionālo un diasporas mediju kategorijā iesniegtie darbi šogad tika vērtēti citu kategoriju kontekstā, jo žūrija secināja, ka ir sarežģīti tos vērtēt atsevišķi. Žūrija aicina reģionālos un diasporas medijus turpmāk būt aktīvākiem un izcelt pašus labākos darbus.

Kategorijā Ziņu žurnālistika un reportāža balvai nominēta žurnāla Ir žurnāliste Agnese Meiere par darbu Viena nāve, sešas dzīves. Nominēti arī Latvijas Televīzijas raidījuma Kultūršoks sižets par seksuālo uzmākšanos Latvijas mūzikas akadēmijā un LTV žurnālistes Vitas Anstrates sižets Seksuālās uzmākšanās gadījumi augstskolās, Jāņa Dombura un LTV ziņu dienesta sižetu sērija par Krišjāņa Kariņa lidojumiem premjera pienākumu pildīšanas laikā raidījumā Kas notiek Latvijā, LTV žurnālistes Aijas Kincas sižets Izraksta smagi slimu pacientu raidījumā Panorāma, Ievas Vārnas un Sergeja Medvedeva ziņu sižeti par karu Ukrainā TV3, Roberta Blasa sižets par vardarbību pret sievieti Rēzeknes novadā raidījumā Bez Tabu.

Kategorijā Pētniecība un analītika balvai nominēta Ir žurnāliste Ieva Jakone par darbiem Laimests un Krāpnieku piebarošana. Tāpat balvai izvirzīti Delfi.lv un Latvijas Radio kopdarbs Līdera apskāviens, Latvijas Radio žurnāliste Baiba Kļava par sižetu Tikai puse no “Ulubelei” ziedotās naudas nonāk dzīvniekiem un patversmes uzturēšanai, Sanita Miķelsone, Guntis Zariņš, Guntis Bojārs, Ivonna Plaude par darbu Baltā piena tumšā puse, Re:Baltica žurnālistes Inese Braže un Sanita Jemberga par darbu Aploksne – bankomāts – partija. KNAB izbeigtās “Latvijas attīstībai” lietas rāda nelikumīgas finansēšanas shēmu, Jānis Freimanis par darbu Skarbo veču maskas, depresija, atkarības. Latvijas bobsleja kvartets desmit gadus pēc Soču zelta portālā Delfi.lv.

Kategorijā Intervija un apraksts nominēts Aidis Tomsons par interviju ar politiķi Gunāru Kūtri Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā, Andris Kārkluvalks par rakstu Delfi.lvTur viss bija lētākais. Latviešu arhitekta Dāles galvu reibinošā karjera pie Donalda Trampa, Gints Grūbe par raidījumu Brīvības bulvāris Latvijas Radio, Aiva Kanepone par interviju ar Ievu Ilvesu žurnālā Ieva, Jānis Pauls Siksnis par raidījumu Bez spriedzes portālā Apollo.lv, Olga Dragiļeva par intervijām portālā Delfi un Anete Bērtule par intervijām LTV.

Kategorijā Dokumentālie stāsti balvai nominēti Eleonora Ruzvelta, Andris Binders, Inna Plavoka par darbu Daugaypils 2: Neredzamie cilvēki portālā Chayka.lv, Raisa Smirnova, Ērika Staškeviča, Inna Plavoka, Vadims Bogdanovs par darbu Мы здесь/Mēs esam šeit portālā TVnet, Ina Strazdiņa, Ingus Graudiņš, Maksims Peņko, Dace Kokle par darbu Svešā šūpuļdziesma LTV, Odita Krenberga, Gundars Rēders, Uģis Kronbergs par darbu Nolaupīt Vosu LTV un Re:Baltica žurnālistes Jemberga, Braže, Evita Puriņa, Inga Spriņģe, Annija Petrova par projektu Šķelšanās.

Balva tiks pasniegta pasniegta 6.septembrī Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Šķūnī.

Ceremonijā tiks pasniegta arī ikgadējā Intas Brikšes balva un speciālbalva.

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu