Sevastova sasniedz "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu • IR.lv

Sevastova sasniedz “Grand Slam” turnīra ceturtdaļfinālu

28
Anastasija Sevastova astotdaļfināla mačā. Foto: LETA - Reuters

Latviešu tenisiste tik augstā līmenī startē pirmo reizi karjerā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ASV atklātā čempionāta ceturtās kārtas spēlē jeb astotdaļfinālā svētdien ar 6-4, 7-5 uzvarēja britu sportisti Džoannu Kontu, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu, vēsta aģentūra LETA. Viņa pirmo reizi karjerā spējusi sasniegt kāda “Grand Slam” turnīra ceturtdaļfinālu.

Sevastova nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas sportistei ļaus kļūt par Latvijas pirmo raketi un apsteigt Aļonu Ostapenko, kura pašlaik WTA rangā ir 36.vietā. Sevastova kļuvusi par pirmo Latvijas tenisisti kopš 1994.gada, kura spējusi iekļūt “Grand Slam” turnīra ceturtdaļfinālā. Toreiz to Vimbldonas čempionātā paveica Larisa Savčenko.

Latvijas un Lielbritānijas sportistes sacentās trīs “Grand Slam” titulu īpašnieka Artura Eša vārdā nosauktajā kortā, kas ar 23 771 sēdvietu ir ietilpīgākais tenisa korts pasaulē. Sevastova ceturtdaļfinālā spēkosies ar kādreizējo ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kura svētdien ar 6-3, 6-4 uzvarēja pasaules ranga devīto numuru Medisonu Kīzu no ASV. Vozņacki pasaules rangā patlaban ir 74.vietā.

Sevastovai un Kontai šī bija otrā savstarpējā cīņa. Pirms trim gadiem Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-3, 6-7 (6:8), 6-4 uzvarēja Konta. Sevastova, kura WTA rangā atrodama 48.pozīcijā, pirmdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pārspēja pasaules 85.raketi Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas.

Otrajā kārtā latviete trešdien ar 7-5, 6-4 pieveica pasaules ranga 3.vietā esošo spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu, kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā. Pēc savas lielākās uzvaras karjerā liepājniece trešajā kārtā ar 6-4, 6-1 pārspēja Katerinu Bondarenko no Ukrainas. Līdz šim vienīgo reizi “Grand Slam” turnīra astotdaļfinālā Sevastova spēlēja 2011.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu